Obavijesti

Show

Komentari 1

Izgarali su od ljubavi, a u isto vrijeme mrzili su jedno drugo...

Izgarali su od ljubavi, a u isto vrijeme mrzili su jedno drugo...
1

U životu velikog zavodnika Franka Sinatre samo je jedna žena bila fatalna. Prelijepa Ava Gardner zbog koje je ostavio ženu i troje djece. U braku su se svađali i varali, na kraju i rastali. Voljeli su se do kraja života

VIDEO

Povodom Valentinova donosimo vam priče o fatalnim i burnim ljubavima velikih svjetskih zvijezda. Ljubavna veza i brak slavnog pjevača Franka Sinatre i glumice Ave Gardner najturbulentnija je priča Hollywooda.. 

Franka Sinatru njegova druga supruga i ljubav života Ava Gardner psihički je uništavala cijeli brak. Zajednički život bio im je nepodnošljiv. Život jedno bez drugoga bio im je još gori. Razveli su se, a još uvijek su žudjeli jedno za drugim. Frank je poslije oženio još dva puta, ali sa Avom je ostao u kontaktu sve do njezine smrti. Zvao ju je tri puta tjedno, a za svaki rođendan slao buket cvijeća na vrata. I tako 33 godine. Kad je čuo da je umrla, pao je na pod, derao se, jecao, plakao... Nije mogao govoriti od tuge. Pojavio se na sprovodu u crnoj limuzini zatamnjenih stakala, a iako nije izašao iz nje, svi prisutni su znali da je to on. On je preminuo osam godina nakon nje.

137065998

- Rekla mi je da nikada nije voljela ni jednog čovjeka koliko je voljela Franka – rekla je Avina prijateljica Arlene Dahl nakon njezine smrti. Ni Frank nikoga nije volio kao zanosnu južnjakinju iz Sjeverne Karoline. Njihova ljubav bila je burna i  uzbudljiva, puna uspona i padova, nevjerojatno strastvena. Ava je Franku bila inspiracija za pjesmu 'I'm a Fool to Want You' u kojoj je opisao koliko je bolan njihov odnos bio. 

'Trebam te. Znam da je to pogrešno, mora biti pogrešno. Ali bilo dobro ili loše, ne mogu bez tebe' pjevao je Sinatra ženi koja je najviše od svih obilježila njegov život. 

Frank Sinatra with his wife Ava Gardner 1951

'Izgledao je kao bog, iz njega je prštao seksepil'

Frank se u ranim dvadesetima oženio Nancy Barbato i s njom dobio troje djece. Popularni i šarmantni pjevač, tadašnji miljenik Amerike, varao ju je gdje god je stigao, ali se uvijek vraćao kući. Nancy ga je čekala. I to je bilo tako sve dok u njihov život nije ušla neodoljiva Ava Gardner.

Nancy Barbato Sinatra 1917-2018 Sinatra

Kad ju je prvi put vidio na naslovnici časopisa rekao je: 'Jednog dana ću ju oženiti. '

Kada ju je upoznao, oboje su bili u braku, ali svejedno je najveći zavodnik u Hollywoodu otišao do njezinog stola.
- Izgledao je kao bog, iz njega je prštao seksepil. Prišao je i rekao mi: Dušo, da te on nije oženio, ja bih“, ali nisam se ničemu nadala. Bio je oženjen - ispričala je Ava. 

Ipak, šest godina kasnije, 1949., Frank se fatalno zaljubio u nju, a ni Ava ovaj put nije mogla, a ni htjela odoljeti mu.

- Pogledao sam je i rekao: 'Isuse, ljepša si nego zadnji put kad sam te vidio.' Jer nije to više bila tek obična lijepa djevojka iz Karoline. Bila je to žena i bila je veličanstvena – rekao je Frank koji je tada još uvijek bio u braku s Nancy. 
Frank je uskoro zatražio razvod. Ava mu nije vjerovala pa ga je natjerala da idu do Nancy kako bi pitala je li to zaista istina. Nancy je poludjela, derala se na Franka da nije normalan, a Avi je govorila da je kučka. 

Frank se razveo od Nancy upravo za Valentinovo, a sudbonosno 'da' sedam godina mlađoj Avi rekao je 1951. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ava and Frank at the Hollywood premiere of "Showboat" in July of 1951. Photos by Earl Leaf (swipe to see both!).

A post shared by Ava Lavinia Gardner (@avagardnerdaily) on

Mahnita ljubav i potoci alkohola

Osobnosti su im bile vrlo slične. Oboje su bili neukrotive zvijeri, ovisnici o seksu, bojali su se samoće. Ljubav im je bila jaka, velika i luda, ali isto tako voljeli su danonoćno tulumariti uz velike količine alkohola. Ava je bila ženska verzija njega.  

Protivila se mišljenju javnosti da je razaračica brakova, a da je on veliki holivudski zavodnik. Zbog sličnih karaktera, često su jedno drugome pravili skandale, a javnost je, naravno, sve brzo doznala. Urlali su jedno na drugo pred ljudima, gađali su se prstenjem, a kada su bili nasamo, prijetili su si samoubojstvom i oružjem. Frank se tijekom njihove turbulentne veze pokušao upucati revolverom, popio je šaku tableta, gurao si glavu u pećnicu... Ipak, bio je lud za Avom i nije ju htio izgubiti. 

Ava Gardner

Proslavili su prvu godišnjicu braka nakon koje je uslijedila neizdrživa ljubomora. Ava je u potpunosti uspjehom zasjenila Franka, što je njemu itekako smetalo pa je putovao s njom na setove. 

Frank je stalno bio u strahu da će je izgubiti, smetali su mu muškarci s kojima je bila prije njega i stalno se bojao muškaraca s kojima je radila. 
 - Bacali su stvari jedno drugom kroz prozor, vrištali jedno na drugo, sve zbog ljubomore -  ispričali su kasnije njihovi poznanici.

Kemija je bila prejaka: Rita i ja smo se pogledali, to je bilo to
Kemija je bila prejaka: Rita i ja smo se pogledali, to je bilo to

Na jednom snimanju Ava je otkrila da je trudna, ali suprugu je prešutjela da je pobacila. Kada je Frank saznao za to, psihički je bio uništen, ali ipak je oprostio supruzi jer ju je neizmjerno volio. Ali, tada Frank nije znao da će Ava to učiniti više puta. 

- Nismo bili u stanju brinuti se ni za sebe, a kako bismo onda za dijete? - pravdala se kasnije.

Drugi pobačaj drugačije je djelovao na njega. Shvatio je da mu Ava ne želi roditi djecu pa ju je htio napraviti ljubomornom da vidi što će onda napraviti. Time se sam upropastio jer kad je Ava čula da on ima ljubavnicu, hladno ga je pitala: „Hoćeš se natjecati?“ 

I nakon razvoda su ostali bliski

Njihov brak, ljubav, odnos, nije ni jednom od njih donosio dobro. Nisu više mogli biti zajedno, ali kako to ide s pravim ljubavima, nisu mogli ni jedno bez drugoga. Izgarali su od ljubavi a u isto vrijeme mrzili su jedno drugo. Naposljetku, nakon šest godina varanja, svađanja, prijetnji, pokušaja samoubojstva, Frank i Ava razveli su se 1957. 

- Nikad nisam bila sretnija nego u braku s Frankom. Da se ponovno udajem, udala bih se samo za njega. Da sam ga htjela dijeliti s drugim ženama, bili bismo sretni- rekla je tada Ava, koja se do kraja života više nikada nije našla pred oltarom. Sinatra se ženio još dva puta, ali ni jedna od tih mu nije značila ni upola koliko Ava. 

'Voljela sam ih obojicu, ali ipak je Mick bio ljubav mog života'
'Voljela sam ih obojicu, ali ipak je Mick bio ljubav mog života'

Kada je zakoračila u šezdesete, Avina ovisnost o cigaretama i alkoholu povećala se. Uskoro je postala prikovana za krevet i paralizirana.

Nije imala novaca, ali joj je zato Frank godišnje plaćao 250.000 dolara medicinske pomoći.  Čak joj je i financirao najboljeg specijalista u SAD-u, ali pomoći joj nije bilo. Nakon nekoliko moždanih udara  Ava je preminula početkom 1990. od upale pluća. Imala je 68 godina. Posljednja želja joj je bila čaša šampanjca i cigareta a zadnje riječi: 'Tako sam umorna'. Frank nikad nije prebolio njezinu smrt.

PREKID NA VALENTINOVO: Neke znakove zodijaka čeka najgori scenarij

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...