Obavijesti

Show

Komentari 3

Alen Bulić: Kćeri Sari (13) ja ću i dalje biti najbolji pjevač

Alen Bulić: Kćeri Sari (13) ja ću i dalje biti najbolji pjevač
1

Iako se na prvoj audiciji naježila kad mu je čula glas nabijen emocijama, mentorica Indira u daljnje natjecanje showa 'The Voice - Najljepši glas Hrvatske' ipak je pustila Anu Dorotić Burmaz

VIDEO

Ponosan sam na sebe i ne tugujem što sam ispao iz dvoboja, iako je kćeri Sari (13), koja mi je bila najvatrenija obožavateljica, ipak krivo što nisam prošao dalje. Za nju sam bio i ostao najbolji, kaže Alen Bulić (42).

Iako se na prvoj audiciji naježila kad mu je čula glas nabijen emocijama, mentorica Indira Levak (42) u daljnje natjecanje talent showa 'The Voice - Najljepši glas Hrvatske' ipak je pustila Splićanku Anu Dorotić Burmaz (38). Alen se prije 'Voicea' natjecao i u prvoj sezoni regionalnog 'X Factora Adrije'. I ondje je prošao audiciju, a u oba showa je bio najstariji kandidat i time se ponosi.

- Najveći svjetski pjevači su baš u mojim godinama ostvarili svjetski uspjeh. Nikad neću odustati od glazbe - uporan je Alen. Dodaje kako se u zadnje dvije godine navukao na televizijske showove pa u šali kaže kako bi se sad trebao prijaviti i u neki kulinarski, primjerice 'Kruške i jabuke'. 

Htjela ga klapa Intrade

Bulić je počeo pjevati još 1995. U rodnom Zadru ima bend s kojim ima redovite gaže, a ljeti je član glazbenog trija koji zabavlja turiste u hotelima. Talentiranog Alena je svojedobno u svojim redovima htjela imati i klapa Intrade, ali mladi Bulić je propustio priliku, zbog čega mu je i danas žao. Ljubav prema glazbi prenio je i na kćer Saru.

- Ima sluha i talenta, ali presramežljiva je za pozornicu. Mlada je, sve se to s vremenom da popraviti - izjavio je Alen. 

Na Filozofskom fakultetu je studirao informatologiju i komunikologiju, a do diplome mu je ostalo još osam ispita pa u šali za sebe kaže da je ostao vječni apsolvent. Trenutačno ne radi, a svojedobno je trbuhom za kruhom otišao i u Njemačku, ali ipak se vratio u Dalmaciju.

- Iako nam nije bio mentor, Ana i ja smo u subotu poslije dvoboja dobili najbolji kompliment od Ivana Dečaka. Rekao nam je da smo idealni za Splitski festival i da nam Aljoša Šerić mora napisati pjesmu. Držim ga za riječ - smije se Zadranin, koji za svoj ljubavni status kaže kako je sretno rastavljen.

Baš poput Alena, show je u subotnjem dvoboju umalo napustila i Mirta Dautović (21). Nakon što je s Tajanom Belinom (36) otpjevala singl 'Starlight' engleske glazbenice Jessie J (27), mentor Ivan Dečak (36) odlučio je da će dalje ići njezina konkurentica. Pravo ne preotimanje, tj. spašavanje kandidata iskoristio je Jacques Houdek (34).

Prešla je u drugi tim

- Pogledaj ove ključeve, njima je ispred studija zavezan moj novi bicikl. Uzmi Mirtu i tvoj je. Tebi baš to treba, taj moj bicikl, dobro će ti doći malo vježbe - nagovarao je Dečak Houdeka, koji mu je u zafrkanciji rekao kako bi mu bilo bolje da mu je dao ključeve svojeg džipa.

- Nisam mogla vjerovati što se oko mene zbiva. Zbilja nisam očekivala da će me itko spasiti, ali sad kad su se dojmovi napokon malo slegnuli, zadovoljna sam i sretna. Nije mi bilo svejedno boriti se protiv Tajane jer smo se sprijateljile i zbližile, iako je ona 15 godina starija od mene - izjavila je Dautović. Slavonka dodaje kako se ne boji prelaska u drugi tim jer se svi kandidati druže i međusobno podupiru, iako se to na televiziji uvijek ne vidi.

U najboljim rukama

- Bio je užitak raditi s Dečakom. Svi u timu su se trudili opustiti nas i osloboditi nas treme, a atmosfera na svakoj probi bila je odlična. Nedostajat će mi, ali veselim se što sam dobila priliku učiti i od Jacquesa. Ne bojim se. Znam da sam dospjela u ruke jednog od najboljih profesionalaca u Hrvatskoj - zaključila je Mirta.

To je taj karakter i boja vokala koju obožavam. ‘Ubila’ si, samo su neke od čestitki koje je Rea Matić (21) primila na društvenoj mreži. Prijateljica, koja ju je prijavila u drugu sezonu talent showa “The Voice”, napisala je kako je znala da neće požaliti svoju odluku. Rea je, po mišljenju mentora Jacquesa Houdeka (34), bolje otpjevala Estellein megahit “American Boy” od Stele Paradžik (18) iz Slavonskog Broda i pobijedila u dvoboju.

Pjesmom dopire do ljudi

- Još ne mogu doći k sebi od euforije koja je nastala otkad sam se pojavila u showu. To je prava ludnica. Svi me bodre i navijaju za mene. Tek kad sam postala svjesna reakcije okoline, shvatila sam da ovo što radim zbilja dopire do ljudi - rekla je odlična studentica agronomije, akvakulture i ekologije.

Konobari, studira i pjeva

Rea, koja se rodila na otoku Lošinju i ondje živjela do 12. godine, kaže kako se u glazbu zaljubila još kao djevojčica. Vječito je provodila dane ispred trgovine s kasetama i CD-ima u svojoj zgradi, a roditelji su je prijavili na dječji festival jer je, kaže, stalno nešto pjevušila.

- Mama mi je iz Bibinja, a otac je rodom iz Banje Luke. Oboje su tijekom rata došli na Lošinj i zaljubili se. Brat, inače profesor povijesti i zemljopisa, i dalje živi na otoku, a sestra se preselila u Zagreb. Drugo dijete je rodila istu večer kad sam pjevala u dvoboju pa sam poslije imala dvostruki razlog za slavlje - kaže Matić. Zbog 'Voicea' je prije dva mjeseca prestala raditi kao konobarica, ali namjerava se vratiti na posao i posvetiti fakultetu čim završi show.

- U početku mi je bilo teško jer sam najveća od svih tremašica, ali mentor Jacques je odličan pedagog bez čije pomoći bih vjerojatno izludjela. Prije svake probe mi se posveti i uvijek je tu za mene - hvali ga Rea.

Publiku i mentora Ivana Dečaka (36) samozatajnošću je osvojio i Marjan Slavica (26). Iako su mnogi mislili da će ga Splićanin Ivan Anić (22) pregaziti drskom dozom samouvjerenosti, Marjan je ipak bio bolji u dvoboju. Osim što u rodnim Bilicama kraj Šibenika radi u računovodstvu u osnovnoj školi, s ostatkom obitelji bavi se pčelarstvom. Osim što pjeva, Marjan svira gitaru, voli rock, a iako je svojedobno bio član nekih bendova, iskustva s glazbom prije 'Voicea' opisuje kao čisto eksperimentiranje.

Za emisije uživo u dvoboju se izborila i Osječanka Ruža Janjiš (28) iz Indirina tima. Bila je bolja od Katarine Vučetić (26) iz Splita.

- Nema skromnije žene od nje. Premalo vjeruje u sebe, a dajem ruku u vatru da bi usred noći bez pogreške otpjevala i pjesmu koju nikad prije nije čula - hvalila je mentorica Ružu. Na audiciji su joj se okrenula sva četiri člana žirija, a temperamentna Slavonka je izabrala sebi sličnu Indiru.

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...
OMILJENO TV LICE

Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...

Rođena je u Sloveniji, a srednju školu i fakultet novinarstva završila je u Zagrebu. Srednja škola bila joj je traumatično iskustvo i tada je upala u probleme s prehranom. Borila se i s dva raka koji je nisu uništili...

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija