Show

Komentari 5

Alen Islamović se u nedostatku koncerata okrenuo otvaranju apartmana i uzgoju lješnjaka

Alen Islamović se u nedostatku koncerata okrenuo otvaranju apartmana i uzgoju lješnjaka

'Bijelo dugme je velika korporacija, s Goranom na čelu, tako da, kada se otvori cijeli svijet, onda ćemo moći ponovo svirati, Amerika, Kanada, Australija, Europa... Mi nismo grupa koja svira u manjem prostoru', rekao je Alen

Prošle godine brojni pjevači su zbog nemogućnosti rada pred publikom pronašli druge izvore zarade. Pjevač Bijelog dugmeta, Alen Islamović (63) u Bihaću  je otvorio luksuzne apartmane s bazenom, a ostatak slobodnog vremena provodi na plantaži lješnjaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Bez obzira što nema koncerata, mora se potražiti drugi posao. Još sam se više okrenuo poljoprivredi, svojoj plantaži lješnjaka i ove ću se sezone najvjerojatnije malo više baviti turizmom. Renovirao sam kuću u Bihaću. Napravio sam dva velika apartmana, uredio sam dvorište, napravio bazen kako bi gosti imali mir, udobnost i tišinu. Kuća je u centru grada, mogu obilaziti i raditi sve, kako bismo rekli, s noge na nogu - ispričao je Alen za Avaz.

- Još ništa nije potvrđeno, još se nudi, pregovara, menadžeri rade na terenu. A što se tiče Bijelog dugmeta, u stalnom sam kontaktu s Goranom Bregovićem. Čujemo se, čekamo da profunkcioniraju Europa, svijet. Bijelo dugme je velika korporacija, s Goranom na čelu, tako da, kada se otvori cijeli svijet, onda ćemo moći ponovo svirati, Amerika, Kanada, Australija, Europa... Mi nismo grupa koja svira u manjem prostoru. Kada to krene, lako će se Dugme aktivirati. Mi smo uvijek spremni k'o zapeta puška - rekao je Alen koji je u Dugme došao nakon Tifinog odlaska.

bijelo dugme

- Europsko tržište je iz godine u godinu deficitarno s lješnjakom. Razgovarao sam s pravim agronomima, koji su mi pojasnili kako je sorta kontinentalnog lješnjaka tražena, jer je otporna na mraz, snjegove i druge nepogode. Moj otac se bavio poljoprivredom, pa je zahvaljujući njemu ljubav prema zemlji i u meni. Kupio sam 12.000 metara kvadratnih zemlje, a i supruga je u nasljedstvo dobila još toliko, tako da smo sve objedinili i pretvorili u plantažu - ispričao je Alen.

- Blizina rijeke Une nam je od velike koristi zbog navodnjavanja stabljika. Na mojoj farmi svira najljepša muzika, zvuk vjetrića, ptica, tišina…, čak i kiša lijepo pjeva. Rođen sam pod sretnom zvijezdom i što god osmislim i pokrenem, u tome i uspijem. Ovo će biti ostavština mojim unucima, jer lješnjak rađa od 80 do 100 godina - kazao je Islamović prije dvije godine.