Show

Komentari 54

Zbog pandemije pobjegao iz Zagreba: 'Moja obitelj živi u kavezu godinu dana'

Zbog pandemije pobjegao iz Zagreba: 'Moja obitelj živi u kavezu godinu dana'

Poznati roker zamijenio je pozornicu prirodom. Daleko je od obitelji u Bosni i Hercegovini gdje sadi lješnjake. Uz pomoć prijatelja primio je i prvu dozu cjepiva u Beogradu

Alen Islamović s obitelji živi u Zagrebu u Borovju. Kada su u Zagrebu zbog epidemioloških mjera sve krenuli zatvarati, odlučio je 'pobjeći' u Bihać gdje provodi vrijeme u prirodi.

Nina Đurđević/Pixsell

Kaže kako je u Bihać otišao bez obitelji jer nije mogao podnijeti dane kojima bi bio zatvoren u svome stanu.

- Ja uvijek nešto moram raditi. Pobjegao sam iz Zagreba koji je zatvoren. Moja obitelj živi u kavezu godinu dana, a ja sam u Bihaću gdje provodim vrijeme u prirodi. Ovdje imam farmu lješnjaka i dosta poslova, sređujem i kuću – rekao je roker u emisiji Premijera.

Svoje vrijeme provodi pored rijeke, a zbog virusa je suzio i krug prijatelja s kojima provodi vrijeme. 

Davor Visnjic/PIXSELL

Sa sadnjom krupnih lješnjaka bavi se već četiri godine, a svoj je maleni posao već pretvorio u pravi biznis.

- Moji lješnjaci spadaju u najbolju i najslađu sortu u Europi. Sorta mi je uspjela i plasiram ju na tržište, a nadam se kako će se urod povećati – nastavio je Alen.

Rekao je kako se ovim poslom počeo baviti jer je sadnja lješnjaka posao budućnosti zbog njihove raznovrsne korisnosti. 

Kada njegove kolege čule za novi biznis, odmah su mu krenule stizati brojne narudžbe. Jedna od prvih se tako uputila poznatom glazbeniku i Alenovom dobrom prijatelju, Goranu Bregoviću.

- Jedan od prvih koji me nazvao još prije četiri godine bio je Goran Bregović. Odmah je tražio da mu pošaljem dva, tri stabla. Rekao je kako ima vjeverice. Nas dvojica se i danas redovito čujemo i nadam se da će se ova situacija smiriti kako bismo mogli nešto zajedno raditi – nastavio je pjevač.

Vodice: Alen Islamović održao koncert u sklopu CMC festivala

Osim što pazi na svoje lješnjake, roker pazi i na svoje zdravlje. Svoj krug prijatelja s kojima se svakodnevno druži drastično je smanjio, a odlučio se nedavno i cijepiti protiv koronavirusa u Beogradu. Prvu dozu cjepiva je primio, a drugu još čeka.

- Ja sam se cijepio zahvaljujući kolegama koji su mi omogućili da primim cjepivo u Beogradu. Od srca sam im zahvalan. Uskoro ću tamo doći i na drugu dozu. Svi se trebamo cijepiti kako bi čuvali ljude oko sebe – zaključio je roker.