Show

Komentari 1

Američki rocker i basist Dick Dale preminuo je u 82. godini

Američki rocker i basist Dick Dale preminuo je u 82. godini

Počast mu je odao glazbenik Brian Wilson, nekadašnji član Beach Boysa koji je napisao da je preminuli Dale ostavio veliki utjecaj na njih kao profesionalne glazbenike

Američki rocker i gitarist Dick Dale, odmilja zvan 'Kralj surf gitare', preminuo je u subotu navečer u 82. godini. Kako prenosi The Guardian, tužnu vijest o njegovoj smrti potvrdio je i njegov kolega te basist Sam Bolle. 

Pionir surf rocka javnosti je postao najpoznatiji izvedbom tradicionalne pjesme s područja istočnog Mediterana 'Misirlou', ujedno i temi iz legendarnog filma 'Pulp Fiction', poznatog redatelja Quentina Tarantina.

Dale je svojim stilom sviranja gitare također ostavio oveliki utjecaj na buduće generacije glazbenika, a u svijetu glazbe smatrali su ga prvim gitaristom koji je u izvedbama koristio 'bliskoistočne melodije i ljestvice'.

YouTube/Screenshot

Počast mu je odao glazbenik Brian Wilson, nekadašnji član Beach Boysa koji je napisao da je preminuli Dale ostavio veliki utjecaj na njih kao glazbenike,

- Dickovo sviranje gitare imalo je na sve nas golemi utjecaj. Šaljemo ljubav i podršku njegovoj obitelji - objavio je Wilson na službenom Twitter profilu.

Iako se već neko vrijeme borio s bolešću, njegova smrt potresla je glazbeni svijet. Osim Wilsona, Dalea se sjetio i Brian May, gitarist skupine Queen.

- Počivaj u miru Dick Dale - oče surf gitare. Svi ti mnogo dugujemo. Rock on - napisao je May na društvenim mrežama i tako odao počast preminulom glazbeniku.

Pratite nas na našem Instagram profilu

Najčitaniji članci