Obavijesti

Show

Komentari 1

Američki rocker i basist Dick Dale preminuo je u 82. godini

Američki rocker i basist Dick Dale preminuo je u 82. godini
4

Počast mu je odao glazbenik Brian Wilson, nekadašnji član Beach Boysa koji je napisao da je preminuli Dale ostavio veliki utjecaj na njih kao profesionalne glazbenike

VIDEO

Američki rocker i gitarist Dick Dale, odmilja zvan 'Kralj surf gitare', preminuo je u subotu navečer u 82. godini. Kako prenosi The Guardian, tužnu vijest o njegovoj smrti potvrdio je i njegov kolega te basist Sam Bolle. 

Pionir surf rocka javnosti je postao najpoznatiji izvedbom tradicionalne pjesme s područja istočnog Mediterana 'Misirlou', ujedno i temi iz legendarnog filma 'Pulp Fiction', poznatog redatelja Quentina Tarantina.

Dale je svojim stilom sviranja gitare također ostavio oveliki utjecaj na buduće generacije glazbenika, a u svijetu glazbe smatrali su ga prvim gitaristom koji je u izvedbama koristio 'bliskoistočne melodije i ljestvice'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
YouTube/Screenshot

Počast mu je odao glazbenik Brian Wilson, nekadašnji član Beach Boysa koji je napisao da je preminuli Dale ostavio veliki utjecaj na njih kao glazbenike,

- Dickovo sviranje gitare imalo je na sve nas golemi utjecaj. Šaljemo ljubav i podršku njegovoj obitelji - objavio je Wilson na službenom Twitter profilu.

Iako se već neko vrijeme borio s bolešću, njegova smrt potresla je glazbeni svijet. Osim Wilsona, Dalea se sjetio i Brian May, gitarist skupine Queen.

- Počivaj u miru Dick Dale - oče surf gitare. Svi ti mnogo dugujemo. Rock on - napisao je May na društvenim mrežama i tako odao počast preminulom glazbeniku.

Pratite nas na našem Instagram profilu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac