Show

Komentari 7

Andrea Šušnjara o dojmovima iz Venecije: 'Gostoljubivi su, ali mi se više trudimo zadržati goste'

Andrea Šušnjara o dojmovima iz Venecije: 'Gostoljubivi su, ali mi se više trudimo zadržati goste'

U posebnom sjećanju mi je ostala Ca’ d’Oro koja je jedna od najljepših palača na Canal Grandeu. To je jedna od starijih venecijanskih palača, istaknula je Šušnjara

Andrea Šušnjara (35), pjevačica Magazina, iskoristila je jednu od posljednjih prilika da posjeti Veneciju prije nego što će se ulaz u ovaj grad bogate kulturne povijesti početi naplaćivati. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Andrea se u rujnu uputila na putovanje u Veneciju i Veronu u društvu bliskih ljudi

- Preferiram putovanja u privatnom angažmanu jer, kada idem na odmor, volim sama odlučivati o smještaju, slobodnom vremenu, kako ga provodim i o turističkom razgledavanju. Ne volim raspored ni presing - ispričala je Andrea za Večernji list

Šušnjara je bila smještena u samom centru Venecije, u hotelu za koji kaže da nije bio pretjerano luksuzan, ali je bio veoma čist, što joj je veoma važno. Takva lokacija joj je omogućila da obiđe mnogobrojne venecijanske atrakcije, a najviše su ju oduševili manji trgovi, ulice, parkovi i mostovi

- U posebnom sjećanju mi je ostala Ca’ d’Oro koja je jedna od najljepših palača na Canal Grandeu. To je jedna od starijih venecijanskih palača - istaknula je Šušnjara. 

Osim po mnogim kulturnim atrakcijama, Italija je veoma popularna i zbog svoje kuhinje, u čijim je čarima Andrea posebno uživala, a našla je i omiljeni restoran u Veneciji. 

- Svaki dan sam istraživala i uživala u različitim jelima i restoranima, favoriti su naravno različiti sirevi, paste i vina. Najviše mi se svidjela jedna trattoria u blizini hotela, pored Piazze San Marca, Caffe Lavena, tik uz baziliku gdje se poslužuje kava i doručak uz predivan pogled, a najviše sam uživala ispijajući cappuccino u slatkom malom kafiću ispod mosta Rialto gdje su turisti otkrili super lokaciju za fotkanje pa je bilo zanimljivo gledati sve te ljude kako čekaju u redu da bi uhvatili svoje mjesto za fotku - ispričala je, a potom se osvrnula i na usporedbu gostoljubivosti Talijana i Hrvata.

- Gostoljubivi su, ali ne bih rekla da su Talijani bolji domaćini od nas. Mi želimo da nam se gosti i turisti vrate opet pa se samim tim i više trudimo oko njih. Venecija je svjetska destinacija i masovni je turizam, pa je i usluga po meni lošija - smatra.
 

Najčitaniji članci