Obavijesti

Show

Komentari 3

Anica Kovač i Ivana Delač Đolo uručile vrijednu donaciju klinici

Anica Kovač  i Ivana Delač Đolo uručile vrijednu donaciju klinici
3

U ime organizatora 'Dana vjenčanja' prijateljice projekta Anica Kovač i Ivana Delač Đolo, uručile su donaciju predstojniku Klinike za dječju kirurgiju u Zagrebu

VIDEO

Prošlogodišnji 'Dani vjenčanja“ održani u listopadu 2012. godine, ponovno su privukli veliki broj posjetitelja, ali i prijatelja projekta, osoba iz javnog života, koji su svojim dolaskom omogućili uspješnu realizaciju humanitarne akcije. Prihod s Gala humanitarne modne revije te dio prihoda od prodaje ulaznica bio je namijenjen Klinici dječje kirurgije, Klinike za dječje bolesti Zagreb. Prikupljeno je 20.000 kuna, što je omogućilo kupnju iznimno potrebnog modula za termodezinfekciju kirurškog instrumentarija tvrtke Miele. 

U ime organizatora sajma „Dani vjenčanja“ organizatorica Sajma i vlasnica licence „Dani vjenčanja“, Dijana Pavković, urednica portala i izdanja „Dani vjenčanja“ Lea Stergar Kera te prijateljice projekta „Dani vjenčanja“ Anica Kovač i Ivana Delač Đolo, uručile su vrijednu donaciju predstojniku Klinike za dječju kirurgiju, Klinike za dječje bolesti Zagreb prof.dr.sc Božidaru Župančiću.

- Klinika dječje kirurgije godišnje obavi preko 6.000 kirurških zahvata, a samo kroz Kliniku za dječju kirurgiju godišnje prođe preko 60.000 djece i cijele Hrvatske a i šire - istaknuo je u zahvali organizatorima prof. Župančić.

Klinika za dječju kirurgiju nosilac je jedne od ključnih uloga u timu Klinike za dječje bolesti Zagreb. Sa svojih 23 liječnika specijalista (15 dječjih kirurga, 1 neurokirurgom, 4 oftalmologa i 3 otorinolaringologa), većim brojem specijalizanata Klinike i drugih ustanova, 103  medicinskih sestara (18 viših, 1 viši fizioterapeut i 84 srednje medicinske sestre) te više od 6000 relevantnih operacijskih zahvata u godini pruža mogućnost cjelovite kirurške skrbi za djecu. Jedina dječja kirurška klinika u Republici Hrvatskoj okuplja gotovo polovicu hrvatskih dječjih kirurga na jednome mjestu, s mogućnošću izvođenja svih operacijskih zahvata na malom bolesniku (osim kardiokirurških) i kod najčešćih „rutinskih“ kirurških bolesti i kod najsloženijih, rijetkih, prirođenih i stečenih stanja.

Bolnički kapaciteti s 100 kirurških postelja, ujedno je čine i najvećom ustanovom dječje kirurgije u našoj zemlji.

- Emotivno sam vezana uz Klaićevu bolnicu, pogotovo sada kad imam i svoju djecu, te smo iz tog razloga i ove godine, već treći put, odlučili prikupljena sredstva donirati Klinici za kirurgiju, Klinike za dječje bolesti Zagreb, koja skrbi za naše najmlađe, koji su naša budućnost i na kojima svijet ostaje – istaknula je organizatorica „Dana vjenčanja“ Dijana Pavković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Euforija uoči Eurosonga. Traži se tabletić više: 'Imam od bake i prijateljica, a pitat ću i susjede'
POMAMA ZA REKVIZITIMA

Euforija uoči Eurosonga. Traži se tabletić više: 'Imam od bake i prijateljica, a pitat ću i susjede'

Tabletić je zaštitni znak Baby Lasagne. Otisnuo ga je on tako na majice, a i dio kostima za Eurosong mu je napravljen od njega

Igor i Ivana su pobjednici 13. sezone showa Zvijezde pjevaju: 'Ovo je bilo predivno iskustvo!'
ŠESTA EPIZODA

Igor i Ivana su pobjednici 13. sezone showa Zvijezde pjevaju: 'Ovo je bilo predivno iskustvo!'

Završila je još jedna sezona glazbenog showa, a titulu najboljih ponijeli su Igor Barberić i Ivana Kindl
Luciano Plazibat slavio s Igorom nakon pobjede u 'Zvijezdama': 'Kindl, sada ga kradem nazad'
NIŽU SE ČESTITKE

Luciano Plazibat slavio s Igorom nakon pobjede u 'Zvijezdama': 'Kindl, sada ga kradem nazad'

Luciano nije skrivao koliko je ponosan na svog najboljeg prijatelja nakon što je pobijedio u showu 'Zvijezde pjevaju', a otkrio je i da su svojedobno bili cimeri