Obavijesti

Show

Komentari 122

Anita i Mišo živjeli su život iz snova, a smrt sina ih je uništila

Anita i Mišo živjeli su život iz snova, a smrt sina ih je uništila
1

Imali smo ‘porođajnih muka’ dok smo se sreli, dok smo ljubovali. Ona je bila gimnazijalka, ja oženjen čovjek. Stvarno sam želio da budemo zajedno, rekao je Mišo

VIDEO

Današnja deložacija Anite Kovač, bivše supruge legendarnog Miše, samo je zadnja u nizu nesreća koje su pogodile tu bivšu Miss Jugoslavije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 

On oženjen, ona gimnazijalka

Mišo Kovač u fatalnu Miss Jugoslavije Anitu Baturinu 'do ušiju' se zaljubio davne sedamdesete, za svog nastupa u Splitu. Na taj je koncert Anita stigla u pratnji prijateljica, a čim se pojavila u dvorani, svima je zastao dah. 

Ona je bila Miss Jugoslavije 1970., gimnazijalka koju je čekala blistava karijera. Režiseri su joj nudili filmske uloge, modni skauti otimali se za fatalnom plavušom, pozirala je na naslovnicama svih tadašnjih novina, nosila modne revije na terasama najelitnijih dalmatinskih hotela... Nakon što je te večeri stigla na koncert Miše Kovača, večer je provela u njegovu društvu, no bila je prilično suzdržana. Mišo je, naime, već bio oženjen s Ljubicom Komadinom, a reputacija osobe za kojim je ludjela svaka žena za Anitu je bio dovoljan razlog za distancu. 

Granicu između ljubavi i prijateljstva prošli su potpuno slučajno, nekoliko mjeseci nakon prvog susreta, kad ju je Mišo vozio kući. U zavoju joj je slučajno dodirnuo ruku i taj je dodir uzburkao strasti. Nakon dvije godine par se oženio, ubrzo im se rodio sin Edi, potom i kći Ivana. Živjeli su u Zagrebu, u luksuznom stanu na Gornjem gradu, proputovali gotovo čitav svijet, a medije su hranili pričama o mirnom obiteljskom životu bez trzavica i afera. 

- Mi smo imali dosta ‘porođajnih muka’ dok smo se sreli, dok smo ljubovali. Ona je bila gimnazijalka, ja oženjen čovjek. Stvarno sam želio da budemo zajedno - rekao je Mišo.

Smrt sina presudila obiteljskoj idili

Slika o idealnoj obitelji trajala je sve do početka 90-ih kad im je u ratu stradao sin Edi. Priču o tome što se točno dogodilo i kako se raspala jedna obitelj, Mišo Kovač nikad nije ispričao do kraja. 

- Kad se dogodila obiteljska tragedija, kad je poginuo naš Edi, obitelj se raspala. Mišo se povukao u sebe i počeo uzimati enormne količine tableta za smirenje. I ja sam mjesec dana bila na tabletama, nakon čega sam se osvijestila i rekla si: "Tako više ne ide!' - prepričava Anita najteži period u životu.

Marko Čolić

- Nije bilo lako. Posebno kad je moj odvjetnik došao do povijesti bolesti našeg sina. Za razliku od papira što smo ih mi dobili, a u kojima je stajalo da je naš sin Edi umro od prostrjela glave, takvog da bi na kraju mogao živjeti, prava je verzija bila drukčija. U tim je dokumentima pisalo kako je Edi umro od sepse izazvane velikom količinom bakterija u organizmu. Bio je sedam dana u komi i umro je u velikim bolovima. Danas kad ga nema, mogu reći da se sigurno nije sam ubio i da je, po mom mišljenju, bio dio neke političke igre. Kakve, ne znam, i to je ono što i mene i Mišu kao roditelje boli. Mišo se želio osvećivati, tražiti pravog krivca, no ja sam mu savjetovala da to ne čini jer svakome će se vratiti milo za drago - dodaje bivša Mišina supruga koja dana s živi u Tribunju.

Mišo otišao s astrologinjom

Osim te tragedije, javnost je u to vrijeme šokirala i vijest da je Mišo Kovač napustio obitelj i sreću pronašao u zagrljaju druge žene. Radilo se o astrologinji Silviji Conte-Calvi Marković koju je upoznao slučajno i u kojoj je vidio osobu koja će mu ponuditi mir nakon obiteljske tragedije. 

- Mišo je samo otišao iz našeg stana. Kad sam ga pitala kamo ide, rekao mi je jedino da odlazi. Istog poslijepodneva javila mi se poznanica i rekla mi da ga je vidjela kako se ukrcao na trajekt za Brač s dotičnom damom. Ivana i ja bile smo šokirane - otkrila je.

- Nakon nekoliko dana, koliko mi je trebalo da ga dobijem telefonom, Mišo i ja smo se našli u motelu Plitvice na zagrebačkoj obilaznici. Dok smo sjedili za stolom i dok sam ga gledala, mogla sam jedino reći kako ne vjerujem da mu se to dogodilo. Mišo je samo kratko izustio: "Eto, dogodilo se." Meni se to nikad ne bi dogodilo, pomislila sam i otišla iz motela. To je bio kraj naše ljubavi - priznaje Anita

Kći Ivana u heroinskom paklu

Mišo je tog poslijepodneva ostao s njihovom srednjoškolkom Ivanom i predao joj ključeve stana na Gornjem gradu u kojem je ostala živjeti sama. Anita se odselila u Tribunj, a Mišo je tada živio na nekoliko adresa. Kako to obično biva, Mišina se ljubimica zaljubila u pogrešnog dečka, liječenog narkomana uz kojeg je i sama počela konzumirati droge. 

Ivana Ivanović/Pixsell

- Jednom je Ivana s tim dečkom doputovala u Tribunj i, čim sam je vidjela, shvatila sam da nešto nije u redu. Bila je izrazito mršava, izgubljena. Iste sam večeri nazvala Mišu i rekla mu kako sumnjam da se Ivana drogira. Umjesto zabrinutosti oca, s druge sam strane čula netipičnog Mišu. Rekao mi je da ne izmišljam, pitao me što imam protiv nje i molio me da ih pustim na miru - ispričala je Anita.

No njezina se intuicija pokazala točnom i uskoro je otkriveno da je Ivana heroinska ovisnica koju je trebalo hitno spasiti. Posebno kad se predozirala velikom količinom tableta za smirenje. U Ivaninu spašavanju važnu je ulogu odigrala tadašnja Mišina djevojka, a danas supruga Lidija koja je, vidjevši beživotno Ivanino tijelo, pozvala hitnu pomoć i time je spasila.

- Ivana je tada provela mjesec dana na odvikavanju u zagrebačkoj bolnici Sestara Milosrdnica na odjelu kod doktora Sakomana. Dok se liječila, rekla sam Miši da nakon izlaska iz bolnice ne smije doći ni k meni ni k njemu i da je za njezin spas jedino rješenje komuna. Znala sam da je za nju to bilo jedino rješenje i da joj ne smijemo dati mogućnost povratka na ulicu - kaže Anita i dodaje kako je baš zbog njezine odlučnosti i sigurnog stava Ivana dobila svoju najtežu životnu bitku. 

Korektni odnosi s Mišinom Lidijim

Za Mišinu suprugu Lidiju ima samo riječi hvale.

Tomislav Miletić/Pixsell

- Stvarno joj želim sve najbolje u životu, naravno uz Mišu. Po njihovu ponašanju zaključila sam da se vole i to je najvažnije. Ništa joj ne zamjeram i drago mi je što je uz njega - rekla je iskreno 

Kad je prije mnogo godina s nešto ušteđenog novca krenula u tribunjsku kuću, nije mogla ni slutiti da će opet pronaći ljubav.

Pronašla ljubav u pizzeriji

- Ova je kuća bila vikendica koju smo Mišo i ja pretvorili u pizzeriju. Kako smo pokrenuli biznis, tako smo ga nakon tri sezone zatvorili. Tada nam se to više nije radilo. Kad sam, nakon dvanaest godina pauze, ponovno otvorila kuću, u nju sam uložila svu ušteđevinu i počela ispočetka. Među ostalim, morala sam pronaći osoblje i u tome mi je pomogao prijatelj koji je poznavao Vinka Gulina i preporučio ga kao najboljeg pizza majstora. Vinko je odmah počeo raditi, dolazio je svaki dan, a sedmog mi se dana upalila neka čudna lampica... - otkrila je.

- Vinko i ja smo jednom tako krenuli na magareće utrke. Dok smo hodali prema centru, pogledala sam ga i rekla mu: 'Vinko, ja sam se u vas zaljubila!'. 'I ja u vas', odgovorio mi je. Bili smo zaljubljeni jedno u drugo, a još smo si nekoliko dana govorili vi. Ipak sam mu bila šefica - prisjeća se uz smijeh Anita. 

I premda je Vinko tada bio oženjen, ljubav je pobijedila. Anita i Vinko nisu se oženili, ali godinama žive zajedno u ljubavi jednako jakoj kao prvog dana. Njihovu je ljubavnu priču blagoslovio i Mišo. Danas ipak, sve nije baš tako idilično.

Drama u Tribunju

U Tribunju je u utorak iz obiteljske kuće deložirana bivša miss Jugoslavije zajedno sa svojim suprugom Vinkom Gulinom.

Njih dvoje 2003. godine su podigli kredit u iznosu od 92.000 eura i imali su 9.000 eura duga prema jednoj talijanskoj tvrtci. Njihova kuća, procijenjena je na 3,8 milijuna kuna prodana je na dražbi za 1,14 milijuna, a nakon što budu izbačeni iz doma Kovač i Gulin dugovat će još dva milijuna.

- A šta da vam kažem. Sinoć sam se vratila iz bolnice gdje sam bila odvezena zbog tlaka koji mi je bio 220. Ovrhovoditeljica je inzistirala, unatoč upozorenjima za moje zdravlje. I što sam mogla? Pokupila sam nužne stvari u jednu torbu i evo me u autu za Split. Sve su nam stvari izbacili i ukrcali u kamione. Ne zna gdje će s njima. Ja idem majci u Split, a koliko dugo ću tamo moći biti ne znam, jer je majka podstanarka i ni sama ne zna što će. Ne želim se više nervirati. Važno mi je samo sačuvati još ovo malo zdravlja i života što mi je ostalo - ispričala nam je Anita Kovač.

Deložacija je započela u 10 sati ujutro, no kako se pred kućom okupilo mnoštvo novinara i mještana, ovrhovoditeljica se se dogovorila kako će ovršiti samo prizemlje u kojem se nalazi restoran, a da će Anita Kovač i njen suprug Vinko Gulin ostati na katu. No, kad su se novinari povukli, kuća je 'oslobođena od stvari i osoba'. 

Vinko Gulin i odvjetnica Doris Košta objasnili su nam što se dogodilo, iz svog kuta gledanja.     

- Kredit Reiffeisen zadruge uspijevali smo vraćati jer je restoran u prizemlju kuće dobro radio. Vratili smo oko 75.000 eura i dalje bi ga vraćali. Ne bi bilo nikakvog problema da se nije dogodila epizoda s kupovinom vanjskog šanka u obliku atomobila, Cadillaca. Dogodilo se da je Anita od jednog Talijana po imenu Franco i njegove tvrtke ‘American Old collections’  potpisala kuprodajni ugovor na talijanskom jeziku. A Talijan je mali mafijozo, švercer. Taj je potpis njegova odvjetnica bez Anite ovjerila kod svoje svekrve, javne bilježnice. I onda je sjela ovrha i krenuli su problemi s plaćanjem svih drugih obveza - ispričao nam je Gulin. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju