Show

Komentari 79

Ava Karabatić: Obogaćena sam znanjem kakvo je imao i Tesla

Ava Karabatić: Obogaćena sam znanjem kakvo je imao i Tesla

Inspiracija mi dođe u trenutku. Shvatila sam da nemam motiv zmije i da ću to povezat s Adamom i Evom. Radim i na slici svog portreta, a prikazivat će strast, vođenje ljubavi, najavila je novopečena slikarica

Ja sam sama po sebi velika misterija, ustvrdila je Ana Karabatić (30).

Nakon što je svoj rad pokazala srbijanskoj javnosti, umjetnica u usponu u karlovačkom Porter's Pubu otvorila je svoju prvu hrvatsku izložbu slika 'Java Natale'.

POGLEDAJTE VIDEO:

No, činjenicu da se nalazi u gradu na četiri rijeke Ava je iskoristila da se usporedi ni manje ni više nego s Nikolom Teslom, koji je u Karlovcu završio gimnaziju. 

- Tesla je, obogaćen znanjem, iz Karlovca otišao studirati u Graz. Bio je to razlog zbog kojeg sam ja, nekadašnja urednica na Televiziji Tesla, izabrala taj grad za mjesto svoje izložbe. Iz Karlovca odlazim obogaćena, ne samo znanjem kakvo je imao Tesla, nego i očekivanjima da, kada nešto radiš i stvaraš, to urodi plodom i da će se uspjeti prodati - ispričala je Ava.

Ipak, žao joj je što karlovačka publika nije mogla vidjeti sve njezine slike. Naime, neka njena djela, hvali se Ava, otišla su za Maltu, Monte Carlo i Frankfurt.

-  Ovdje sam došla sa svojih osam slika, a motivi su uz Egipat, žute ruže, životinje... Inspiracija mi dođe u trenutku. Shvatila sam da nemam motiv zmije i da ću to povezat s Adamom i Evom. Radim i na slici svog portreta, a prikazivat će strast, vođenje ljubavi - najavljuje novopečena slikarica.

Na izložbu je stigla u pratnji oca Ivice, koji je napomenuo da je Ava, iako po prirodi štreberica, iz likovnog u osnovnoj školi od profesora, inače cijenjenog umjetnika, uvijek dobivala samo dvojke i trojke.

- Kada je prolila boje i tuš preko svog rada, to je bilo to. Profesor je ostao fasciniran i od tada je Ava još više zavoljela umjetnost - ispričao je ponosni otac.

Umjetnicu u usponu na otvorenju izložbe dočekala je i torta s njezinim likom.

Iako krije cijene svojih radova, Ava je otkrila za koju sliku traži najviše novaca.

- Najskuplja slika je Tutankamon, ona ne predstavlja samo njega, tu su i elementi slobode te beskonačnosti. Na ovu sliku sam zaista ponosna i još ne mogu vjerovati da mi je to zaista pošlo za rukom - zaključila je Karabatić. 

KOME ĆE OVAJ TJEDAN BITI NAJBOLJI? Vodenjacima će se ispuniti sve želje, a ovaj znak čeka najveća moguća promjena!

Najčitaniji članci