Obavijesti

Show

Komentari 6

B. Lustig: Možda dovedem i Stevena Spielberga u Zagreb

B. Lustig: Možda dovedem i Stevena Spielberga u Zagreb
1

Gostujući na 24sata TV-u hrvatski producent rekao je da bi Steven Spielberg mogao doći u Zagreb na 20. godišnjicu 'Schindlerove liste', što je ove godine

VIDEO

Jedini Hrvat koji je osvojio dva Oscara, prvog 1993. kao producent 'Schindlerove liste' i drugog 2001. za 'Gladijatora', gostovao je na 24sata TV-u. Najpoznatiji hrvatski producent, Branko Lustig (80), bio je i u Auschwitzu. Preživio je zahvaljujući njemačkom časniku koji je poznavao njegova oca Mirka. 

Pričao je o razlogu nedostatka tolerancije u svijetu. Kaže da se situacija nije puno promijenila u odnosu na vrijeme kad su fašizam i nacizam odnosili živote i uzrokovali ratove. Svim posjetiteljima ovogodišnjeg, sedmog po redu, Festivala židovskog filma želi pokazati što je točno fašizam i nacizam.

- Ljudima treba pokazati to na djelu i zato smo ove godine uključili dva filma koji govore o fašizmu i neonacizmu - rekao je Lustig. Dodaje kako neće biti floskula, već da im je cilj na realan način prikazati povijest židovske zajednice. 

Ove godine na festivalu će prikazivati 17 igranih dugometražnih i 50-ak dokumentarnih filmova. Premijerno će u Zagrebu prikazati film Gorana Paskaljevića u kojem glumi Mustafa Nadarević, 'Kad svane dan'. Taj će film ujedno i otvoriti festival u nedjelju 19. svibnja. 

Lustig je najavio i posjete školama u kojima će učenike educirati o holokaustu, fašizmu i neonacizmu. 

- Moramo djecu naučiti što su prijateljstva koja, ako se sklope u školi, su neraskidiva - kaže Lustig. 

Redatelj je 25 godina proveo radeći u Americi. Dobio je njihovo državljanstvo i ne želi ga se odreći. Stanje u Hrvatskoj pratio je preko medija. 

- Takve stvari se događaju u našoj državi, da je dobro da imam američko državljanstvo - rekao je Lustig. Dodaje kako bi bilo bolje da država i ministarstvo kulture daju novac za Festival židovskog filma koji educira posjetioce, nego da plaćaju policiju da obuzdava prosvjednike na Markovu trgu. 

Leonardo DiCaprio mu je, kaže, prijatelj još od 1994., no zadnji film u kojem je glumio, 'Veliki Gatsby', nije film za njega. Također, rekao je da bi Steven Spielberg mogao doći u Zagreb na 20. godišnjicu 'Schindlerove liste' , što je ove godine. Lustig kaže da mu je Spielberg rekao da želi samo mladu i zainteresiranu publiku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'
TREĆI KONCERT U ARENI

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'

Prijović je zabavljala publiku u Varaždinu i treću noć zaredom, a na sceni su joj se pridružile tri glazbene zvijezde, MC Stojan, Andreana Čekić i Dejan Kostić
Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'
VELIKO SLAVLJE

Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'

Za svoj poseban dan Renata Lovrinčević Buljan je odjenula usku haljinu, a na zabavi imala je tortu i puhala svjećice. U jednom trenutku pridružila se i DJ-u pa zaplesala