Obavijesti

Show

Komentari 56

BBC godinama zataškavao da im je voditelj silovatelj djece?

BBC godinama zataškavao da im je voditelj silovatelj djece?
11

Televizijska kuća navodno je otpuštala sve koji su se usudili pričati o seksualnim sklonostima Jimmyja Savilea. Policija ga je još 2007. ispitala, ali ga nisu optužili

VIDEO

Imala sam svega 16 godina kad me Jimmy Savile silovao. Zatrudnjela sam i majka me morala odvesti na ilegalni pobačaj, otkrila je jedna od žrtava legendarnog voditelja. 

Jimmy Savile vodio je emisiju 'Top Of The Pops' koja se od 1960-ih emitira na BBC-u. Njegova žrtva, danas 65-godišnjakinja, kaže da ju je namamio u hotelsku sobu obećavši joj da će tamo upoznati Elvisa. Bila je očajna kad je shvatila ju je Savile nasamario.

- Vrata hotelske sobe otvorio je u pidžami i čim sam ih zatvorila pritisnuo me uza zid. Molila sam ga da prestane, no govorio mi je da sam anđeo i da se samo opustim. Kad je završio rekao mi je da je sve u redu i da sad više ne moram ni o čemu brinuti, kao da mi je napravio uslugu - kaže jedna od Savileovih žrtava. 

BBC je otpuštao one koji su ga prozivali za silovanja

Osim nje, još su dvije žene odlučile ispričati svoje iskustvo s napaljenim voditeljem. Katrina Rose (51) kaže da ju je napao u svom stanu kad je imala svega 14 godina. Gostovala je u njegovoj radijskoj emisiji, a kasnije ju je pozvao k sebi da 'popričaju o tome kako bi mogla uspjeti u šoubiznisu'. Bebe Roberts (62) kaže da se Savile često znao ušuljati u sobe u internatima u kojima su bile samo djevojčice. Njoj se zavukao u krevet i silovao je kad je imala 15 godina. Voditeljev bivši vozač kaže da su svi koji su pričali o Savileovim sklonostima prema djevojčicama dobili otkaz jer je televizijska kuća BBC činila sve što je mogla kako bi zataškala napasničku narav svoje voditeljske zvijezde. 

- Zavodio je djevojčice koje su imale svega 12 godina. Mamio ih je slatkišima i obećavao im da će biti u njegovoj emisiji. BBC je čak zaposlio zaštitare koji su stajali ispred njegove garderobe kako bi spriječili djevojčice da ulaze unutra, no sve su htjele upoznati Jimmyja, nisu znale da je zapravo zvijer - kaže. 

Jimmy Savile preminuo je 29. listopada 2011. godine. U dokumentarcu 'Exposure: The Other Side of Jimmy Savile' prikazana je 'životinjska' strana slavnog voditelja. Uz djevojke koje su u filmu pričale o silovanju, javilo se još desetak njih koje je Jimmy obilježio do kraja života. Dokumentarac je emitiran na britanskom ITV-u. 

Plaćao sirotištu da siluje štićenice

Glavešine BBC-a tvrde da nisu imali pojma da je njihova zvijezda silovatelj djece, da su možda čuli neke 'tračeve', ali ignorirali su ih jer je trač u njihovom poslu najnormalnija stvar. Savile je prozvan da je silovao djevojčice u svojoj garderobi, hotelskoj sobi, svom stanu, Rolls Royceu iz kojeg je vozač morao izaći i vani čuvati stražu dok je Jimmy silovao neku djevojčicu, da je hodao po školama i tamo napastovao curice, da je redovito odlazio u Haute de la Garenne, sirotište u Jerseyu zloglasno po tome da su puštali napasnike da se 'igraju' s djecom za novac...  

S druge strane, kamermani, kolege voditelji, pomoćnice i producenti iste televizijske kuće kažu da je Savileova sklonost djevojčicama bila javna tajna koju je BBC svjesno i sustavno zataškavao. Kažu da se čak sprdao da su mu cure od 16 godina prestare jer je seks s njima i zakonski dopušten, da su mu mlađe od 16 zanimljivije i draže. 

'Svi su ga gledali kao sveca, a bio je ljigava zvijer'

Policija istražuje vodeće ljude BBC-a iz doba kad je Savile bio voditeljska zvijezda zbog tvrdnji da su zataškavali njegove zločine. Na policiju svakodnevno dolaze žene koje tvrde da su Savileove žrtve. Voditelja je policija istraživala još 2007. kad su dobili prvu prijavu da je silovao maloljetnice i bio redoviti gost sirotišta u Jerseyu. Ispitali su ga, ali nisu ga optužili. Ako se nakon ove istrage utvrdi da su optužbe istinite i da je Jimmy bio silovatelj, kraljica će mu posthumno oduzeti titulu Sir koju je dobio 1990. Obitelj tvrdi da su sve optužbe izmišljotine. 

- Svi su Jimmyja gledali kao sveca, nitko nije vjerovao da je ljigavi, odvratni silovatelj - kaže jedna od žrtava. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Njima će Baby Lasagna donirati po 25.000 eura: 'Uljepšao nam je dan! To nam jako puno znači'
KOMENTIRALI ZA 24SATA

Njima će Baby Lasagna donirati po 25.000 eura: 'Uljepšao nam je dan! To nam jako puno znači'

Baby Lasagna zamolio je na društvenim mrežama da se nagrada od 50 tisuća eura donira zavodima u Klaićevoj bolnici i u KBC-u Zagreb. Tamo su nam rekli da su oduševljeni njegovom gestom

Evo koliko je lani zaradio Jole na feštama: 'Zadovoljan sam, imam kolektiv od osam ljudi'
JOŠKO VOLI RADITI

Evo koliko je lani zaradio Jole na feštama: 'Zadovoljan sam, imam kolektiv od osam ljudi'

Kao i kod većine domaćih izvođača, puno je tu nastupa, fešti i svadbi, što je vidljivo prema njegovu financijskom izvješću
Baby Lasagna odlučio donirati 50.000 eura nagrade Vlade: 'To će drugima daleko više pomoći'
DIVNA GESTA!

Baby Lasagna odlučio donirati 50.000 eura nagrade Vlade: 'To će drugima daleko više pomoći'

Marko Purišić odrekao se novčane nagrade od 50.000 eura koju mu je dodijelila Vlada. Na društvenim je mrežama poručio da će drugima taj novac puno više pomoći