Obavijesti

Show

Komentari 12

Beba princ je ispred svog strica Harryja u poretku za prijestolje

Beba princ je ispred svog strica Harryja u poretku za prijestolje
14

TATA SE RASTROŠIO William je po bebu došao svojim novim automobilom. Land Rover Discovery sa čak sedam sjedala platio je 508.000 kuna

VIDEO

Treće dijete Kate Middleton (36) i princa Williama (35) peto je u nasljednom redu za britansku krunu. Ispred maloga princa, koji još nije dobio ime, su djed Charles (69), otac William, brat George (4) i sestra Charlotte (2), a na šesto mjesto 'izgurao' je ujaka Harryja (33).

Ready To Beat Malaria London Summit

Do 2013. godine, prema zakonu koji je datirao iz 17. stoljeća, muški članovi kraljevske obitelji, iako mlađi, imali su prednost u nasljedstvu krune pred starijim sestrama. Prije tri godine na snagu je stupila nova zakonska regulativa prema kojoj se takva tradicija okončala, a pravo na prijestolje ide prema redoslijedu rođenja.

Royal baby

Mali princ se rodio na Dan svetoga Georgea, zaštitnika Engleske, kojega građani slave zbog hrabrosti. Rođenje u kraljevskoj obitelji Britanci su tradicionalno obilježili posebnim pozdravom - pucnjevima iz topova. Princ William je ponovno prekršio tradiciju i bio uz suprugu tijekom porođaja, kao i kad je rađala prvog sina Georgea.

Royal Baby No3

Georgeovog brata Vojvotkinja od Cambridgea, Kate Middleton, prirodnim je putem rodila u ponedjeljak u 12.01 sati u londonskoj bolnici St Mary’s. Mali princ težio je 3800 grama. Jedno od strogih pravila kraljevske obitelji nalaže da muškarci ne smiju prisustvovati porođaju, a vojvoda od Cambridgea prvi je koji je tu tradiciju zaobišao.

Royal Baby No3

ELEGANTNA I POLETNA 

Ubrzo nakon rođenja, u pratnji tate Williama, u posjet mlađem bratu stigli su George i Charlotte, a vojvotkinju su već isti dan, u ponedjeljak predvečer, otpustili iz bolnice. Kad je rodila prvog sina, bolničko osoblje zadržalo ih je na promatranju preko noći, a s Charlotte je već deset sati nakon porođaja mogla otići u palaču Kensington.

Royal Baby

Odmah po izlasku iz bolnice, kao i svaki put do sada, kraljevski je par nakratko pokazao prinovu i pozdravio okupljene. Ponosni tata pred londonsku je bolnicu stigao u novom automobilu koji su, kako kaže, kupili zbog rođenja trećeg djeteta. Land Rover Discovery sa sedam sjedala platili su oko 60.000 funti ili 508.000 kuna.

Prince Harry and Meghan Markle leaving St Martins in the Fields after the Stephen Lawrence memorial service

Vojvotkinja je ostala odana dizajnerici Jenny Packham, čije kreacije je nosila prilikom svakog izlaska iz bolnice. Prekjučer je odjenula crvenu haljinu s bijelim ovratnikom i upotpunila je dizajnerskim sandalama Gianvito Rossi, čija je cijana oko 5700 kuna. Nakon prvog porođaja nosila je plavo-bijelu haljinu s točkicama, a s Charlotte je pozirala u žutoj cvjetnoj haljini.

Bill Gates talks to the Britain

Za razliku od pokazivanja djeteta, s otkrivanjem imena ponekad pričekaju. Ime treće bebe još nisu otkrili, no titulu je dobio odmah po rođenju. Britanci predviđaju da će se Njegovo Kraljevsko Visočanstvo princ od Cambridgea zvati Arthur, Albert, James ili Philip, a najizglednijim se smatra ime Philip, po Williamovu djedu i mužu kraljice Elizabete II. (92). Ipak, kladionice prednost daju Arthuru. Kraljevska djeca često imaju i nekoliko srednjih imena.

WE Day UK 2018 - London

PRIVATNI VRTIĆI I ŠKOLE

Isti dan kad su ih pustili iz bolnice, Britancima su otkrili ime prvog sina, Georgea Alexandera Louisa. S kćeri Charlotte Elizabeth Dianom ipak su pričekali dva dana. Kad je dobio prvog sina, vojvoda od Cambridgea uzeo je dva tjedna porodiljnog dopusta za očeve. U istoj bolnici u Paddingtonu, u privatnom dijelu pod nazivom Lindo Wing, rodila je i Georgea te Charlotte. Njihov otac William je prvi član kraljevske obitelji, u redu za nasljednika krune, koji se nije rodio kod kuće u Buckinghamskoj palači. Tragično preminula princeza Diana ga je, kao i mlađeg brata Harryja (33), rodila u istoj londonskoj bolnici u kojoj je boravila i Kate Middleton.

Princess Eugenie and Jack Brooksbank engaged

 

Otac Harryja i Williama, princ Charles (69), bio je prvi u obitelji koji nije imao privatnog učitelja. Princ od Walesa je sa suprugom, Lady Dianom, nastavio tradiciju pa su sinove upisali u Wetherby Prep School. S trinaest godina krenuli su u školu Eton u Berkshire u Windsoru, u kojoj je godišnja školarina više od 300.000 kuna. Eton su pohađali i brojni poznati Britanci, poput pisca Georgea Orwella i bivšeg londonskog gradonačelnika Borisa Johnsona.

Countess of Wessex charity bike ride

Williamov sin George je prije dvije godine bio u privatnom vrtiću Westacre Montessori, a lani je krenuo u osnovnu školu Thomas u Batterseau. U istoj školi nekad su bile i pjevačica grupe Florence and the Machine, Florence Welch (31), te model Cara Delevingne (25). Mlađa sestra Charlotte u siječnju je krenula u vrtić Willcock kraj Kensingtona. Boravak u jutarnjoj smjeni plaća se 27.000 kuna mjesečno, u popodnevnoj 16.000 kuna.

NE TREBA DOZVOLU ZA BRAK

Ako želi i tri obroka dnevno plaća se dodatnih 15.000 kuna tjedno. Rođenjem malog princa, Charlesov brat princ Andrew (58) pomaknuo se na sedmo mjesto u nasljednom redu za britansku krunu. Zahvaljujući tome, vojvoda od Yorka više ne treba pitati majku, kraljicu Elizabetu II., za dozvolu i blagoslov ako se želi ponovno oženiti. Naime, princ Andrew se razveo 1996. godine, nakon deset godina braka, od britanske spisateljice i producentice Sarah Ferguson (58).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!
PRVO POLUFINALE EUROSONGA

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!

U prvom polufinalu se za prolazak u finale borilo 15 izvođača, od kojih 10 ide dalje. Osim njih su nastupale i tri države iz skupine 'Velikih 5'

Baby Lasagna zapalio društvene mreže! 'Daleko najbolji', 'Hrvati zaslužuju pobjedu', 'Ovo je vrh'
LASAGNA-MANIJA

Baby Lasagna zapalio društvene mreže! 'Daleko najbolji', 'Hrvati zaslužuju pobjedu', 'Ovo je vrh'

Društvene mreže 'eksplodirale' su kad je naš predstavnik izašao na pozornicu, većina korisnika hvali njegov nastup, njegovu energiju, kostim...
VIDEO Cijela dvorana zapjevala 'Rim Tim Tagi Dim': Pogledajte nastup našeg Baby Lasagne
PRVO POLUFINALE EUROSONGA

VIDEO Cijela dvorana zapjevala 'Rim Tim Tagi Dim': Pogledajte nastup našeg Baby Lasagne

Naš Baby Lasagna izašao je na pozornicu i zapjevao 'Rim Tim Tagi Dim'. Trenutačno mu se predviđa najviše šanse za pobjedu, čak 37%! Od početka pjesme su svi iz publike pjevali uz njega