Obavijesti

Show

Komentari 56

'Bez razloga su me priveli, a sucu želim ugodnu mirovinu...'

'Bez razloga su me priveli, a sucu želim ugodnu mirovinu...'
7

Ostaje mi upitnik nad glavom, zar stvarno isti postupak prema normalnim, nikad kažnjavanim građanima, kao i prema onim stvarnim prekršiteljima do kojih ne mogu niti doći, upitala se dizajnerica Vuica

VIDEO

Nakon što se jutros požalila da je završila u zagrebačkoj policijskoj postaji u Petrinjskoj jer se nije odazvala pozivu na svjedočenje, odnosno, kako kaže, poziv joj nije više puta uručen, modna dizajnerica Matija Vuica (61) ispričala je što se na kraju dogodilo.

Povod svega bila je vožnja taksijem tijekom koje je prije dvije godine, kako tvrdi, zbog gužve njezin taksist dobio 'šamar' od radnika s ceste s kojim se porječkao.

'Policija me izvukla iz kreveta, kao kriminalac sam u postaji'
'Policija me izvukla iz kreveta, kao kriminalac sam u postaji'

- Da završim ovu ružnu epizodu. Trebalo mi je vremena da dođem k sebi. Sigurna sam da vas ima dosta s ovakvim iskustvom, ja sam to teško primila - rekla je Vuica. Dodala je kako joj je cijeli događaj bio jako stresan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Na sud sam došla u pratnji dva policajca, jer takav je protokol, nisu oni zakon pisali. Ostali sudionici nisu se pojavili. Na prvom ročištu nisu mi uzimali iskaz jer je trebalo biti sučeljavanje, a nisu bili svi. Sad više ne treba. Ljubazni sudac, kojemu je ovo zadnji slučaj pred mirovinu, nije baš htio previše pričati sa mnom jer, kako kaže, nisam se više puta odazvala na svjedočenje. O tim, kako piše u nalogu za privođenje, pozivima koji nisu uručeni se da raspravljati, ali nemaš s kim - kaže modna dizajnerica.

Iskaz je dala u 9.40 sati u, kako tvrdi, prisustvu njezinih tjelohranitelja koji su je ljubazno vratili kući u Petrinjsku.

- Sucu sam poželjela ugodnu mirovinu, sad kad se riješio najvećeg kriminalca u državi. Ostaje mi upitnik nad glavom, zar stvarno isti postupak prema normalnim, nikad kažnjavanim građanima, kao i prema onim stvarnim prekršiteljima do kojih ne mogu niti doći? Sad idem na posao, jer u radu je spas - zaključila je Matija. 

U cijelosti vam prenosimo odgovor iz Policijske uprave zagrebačke:

'U odnosu na hrvatsku državljanku (61), a koju spominjete u svom upitu, obavještavamo Vas da je nadležna I. policijska postaja Zagreb zaprimila dovedbeni nalog Općinskog prekršajnog suda, a prema kojem je dužna osigurati njezin dolazak i nazočnost na raspravi, a po čemu je i postupano.

Zakonske odredbe koje propisuju postupanje policije po nalogu za dovođenje drugoga ovlaštenoga tijela iz Zakona o policijskim poslovima i ovlastima iz članka 44. propisuje dovođenje osobe u vremenu od 6.00 do 22.00 sati, a praksa policije je da se najčešće osobu dovodi kad se pretpostavlja da će ju se pronaći na adresi, odnosno u ranim jutarnjim satima.

Kada postupa temeljem dovedbenog naloga suda, policija je samo upoznata s činjenicom u kojem svojstvu osobu dovodi na sud (okrivljenik, svjedok), a ne i što je predmet sudskog postupka.'

Pratite nas na našem Instagram profilu!

SNIMALA SE KAKO LEŽI I PJEVA U OSKUDNOM KOSTIMU: 'Sanjao sam te noćas i sram te bilo', poručio joj fan

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje