Show

Komentari 10

Bili su dugo skupa, a prekinuli ružno: Clint ju je izbacio van...

Bili su dugo skupa, a prekinuli ružno: Clint ju je izbacio van...

Glumica je preminula u 74. godini, a vijest o njezinoj smrti otkrivena je tek mjesec i pol kasnije. Javnost ju najbolje pamti kao veliku ljubav Clinta Eastwooda, s kojim je svojedobno snimala filmove

Američka glumica i redateljica Sondra Locke preminula je 3. studenog u 74. godini u svom domu u Los Angelesu, a vijest o njezinoj smrti otkrivena je tek mjesec i pol kasnije. Nije još uvijek potpuno jasno zašto informacija nije bila poznata javnosti ranije, a kao uzrok smrti naveden je srčani zastoj. 

U svom prvom filmu u karijeri, 'Srce je lovac samotan' iz 1968., nominirana je za Oscara u kategoriji za najbolju žensku sporednu ulogu. Snimila je mnoge filmove u narednim godinama, ali javnost ju najviše pamti kao partnericu Clinta Eastwooda (88), s kojim je bila 14 godina u vezi. Par je svojedobno često surađivao i na filmskom platnu. 

Sondra Locke 1944-2018 American Actress

Iako je bila njegova velika ljubav, o Clintovom odnosu prema Sondri zna se i puno ružnih, kompromitirajućih anegdota. Slično kao i sa svim glumčevom partnericama s kojima je svojedobno bio. U kontroverznoj biografiji o Eastwoodu, koju potpisuje Patrick McGilligan (67), na površinu su izašli mnogi sporni, privatni detalji o glumcu, a njegov odvjetnički tim je godinama sudski pokušavao zaustaviti izlazak drugog dijela biografije. 

Tijekom godina, Eastwood je nekako novinare doveo do stanja u kojem se uopće nisu doticali njegovog privatnog života, uključujući i neprestano ženskarenje, izvanbračnu djecu, zanemarivanje prve supruge, Maggie, i konačno, njihov 'neuredan' razvod. McGilligan je pokazao kako je Sondru Locke, Eastwoodovu glavnu glumicu u šest filmova i osobu s kojom je živio 15-ak godina, Eastwood uz svoje odane novinare demonizirao, što je gotovo knjiga unutar knjige, piše Express. 

Najozbiljnija optužba protiv Clinta u knjizi je ona za fizički sukob s prvom suprugom Maggie Johnson (87). S njom je glumac bio u braku više od 30 godina, ali je cijelo vrijeme imao i dodatne veze i afere, od kojih su neke rezultirale i izvanbračnom djecom. Za vrijeme tog braka, Eastwood je započeo romantičan odnos sa Sondrom Locke, s kojom je proveo punih 14 godina, također uz puno kontroverzi. 

Upoznali su se 1972., u vrijeme dok je Locke još bila u braku s Gordonom Andersonom, a počeli su zajedno živjeti 1975. U svojoj biografiji Locke je napisala kako joj je Eastwood rekao da u njegovom braku s Johnson više nema nikakve strasti te da osjeća kako bi po prvi put u životu mogao biti vjeran samo jednoj ženi jer se u Sondru istinski zaljubio. Ipak, za trajanja njihovog odnosa glumac je dobio još dvoje djece s drugom ženom. 

Clint Eastwood / Foto

Locke i Eastwood prekinuli su 1989., a glumac je promijenio bravu te Sondru izbacio iz stana, skupa s njezinim stvarima. Zbog toga, ali i sabotiranja njezine daljnje karijere, Locke je tužila Eastwooda i Warner Bros studio. Na sudu je glumac umanjivao značaj njihovog odnosa te je Locke okarakterizirao kao cimericu, a ne partnericu. Na kraju je spor riješen nagodbom, a volju za istjerivanjem pravde glumica je dijelom izgubila nakon što je oboljela od karcinoma dojke te se podvrgnula mastektomiji i kemoterapiji.