Obavijesti

Show

Komentari 10

Bili su dugo skupa, a prekinuli ružno: Clint ju je izbacio van...

Bili su dugo skupa, a prekinuli ružno: Clint ju je izbacio van...
6

Glumica je preminula u 74. godini, a vijest o njezinoj smrti otkrivena je tek mjesec i pol kasnije. Javnost ju najbolje pamti kao veliku ljubav Clinta Eastwooda, s kojim je svojedobno snimala filmove

VIDEO

Američka glumica i redateljica Sondra Locke preminula je 3. studenog u 74. godini u svom domu u Los Angelesu, a vijest o njezinoj smrti otkrivena je tek mjesec i pol kasnije. Nije još uvijek potpuno jasno zašto informacija nije bila poznata javnosti ranije, a kao uzrok smrti naveden je srčani zastoj. 

Umrla glumica Sondra Locke, velika ljubav Clinta Eastwooda
Umrla glumica Sondra Locke, velika ljubav Clinta Eastwooda

U svom prvom filmu u karijeri, 'Srce je lovac samotan' iz 1968., nominirana je za Oscara u kategoriji za najbolju žensku sporednu ulogu. Snimila je mnoge filmove u narednim godinama, ali javnost ju najviše pamti kao partnericu Clinta Eastwooda (88), s kojim je bila 14 godina u vezi. Par je svojedobno često surađivao i na filmskom platnu. 

Sondra Locke 1944-2018 American Actress

Iako je bila njegova velika ljubav, o Clintovom odnosu prema Sondri zna se i puno ružnih, kompromitirajućih anegdota. Slično kao i sa svim glumčevom partnericama s kojima je svojedobno bio. U kontroverznoj biografiji o Eastwoodu, koju potpisuje Patrick McGilligan (67), na površinu su izašli mnogi sporni, privatni detalji o glumcu, a njegov odvjetnički tim je godinama sudski pokušavao zaustaviti izlazak drugog dijela biografije. 

Republikanac Clint Eastwood podupire istospolne brakove
Republikanac Clint Eastwood podupire istospolne brakove

Tijekom godina, Eastwood je nekako novinare doveo do stanja u kojem se uopće nisu doticali njegovog privatnog života, uključujući i neprestano ženskarenje, izvanbračnu djecu, zanemarivanje prve supruge, Maggie, i konačno, njihov 'neuredan' razvod. McGilligan je pokazao kako je Sondru Locke, Eastwoodovu glavnu glumicu u šest filmova i osobu s kojom je živio 15-ak godina, Eastwood uz svoje odane novinare demonizirao, što je gotovo knjiga unutar knjige, piše Express. 

Najozbiljnija optužba protiv Clinta u knjizi je ona za fizički sukob s prvom suprugom Maggie Johnson (87). S njom je glumac bio u braku više od 30 godina, ali je cijelo vrijeme imao i dodatne veze i afere, od kojih su neke rezultirale i izvanbračnom djecom. Za vrijeme tog braka, Eastwood je započeo romantičan odnos sa Sondrom Locke, s kojom je proveo punih 14 godina, također uz puno kontroverzi. 

Upoznali su se 1972., u vrijeme dok je Locke još bila u braku s Gordonom Andersonom, a počeli su zajedno živjeti 1975. U svojoj biografiji Locke je napisala kako joj je Eastwood rekao da u njegovom braku s Johnson više nema nikakve strasti te da osjeća kako bi po prvi put u životu mogao biti vjeran samo jednoj ženi jer se u Sondru istinski zaljubio. Ipak, za trajanja njihovog odnosa glumac je dobio još dvoje djece s drugom ženom. 

Clint Eastwood / Foto

Locke i Eastwood prekinuli su 1989., a glumac je promijenio bravu te Sondru izbacio iz stana, skupa s njezinim stvarima. Zbog toga, ali i sabotiranja njezine daljnje karijere, Locke je tužila Eastwooda i Warner Bros studio. Na sudu je glumac umanjivao značaj njihovog odnosa te je Locke okarakterizirao kao cimericu, a ne partnericu. Na kraju je spor riješen nagodbom, a volju za istjerivanjem pravde glumica je dijelom izgubila nakon što je oboljela od karcinoma dojke te se podvrgnula mastektomiji i kemoterapiji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...