Show

Komentari 0

Umrla glumica Sondra Locke, velika ljubav Clinta Eastwooda

Umrla glumica Sondra Locke, velika ljubav Clinta Eastwooda

Sondra Locke preminula je u svom domu u Los Angelesu, a vijest o njezinoj smrti otkrivena je tek mjesec i pol kasnije. U filmu Srce je lovac samotan iz 1968., nominirana je za Oscara

Američka glumica i redateljica Sondra Locke preminula je 3. studenog u 74. godini u svom domu u Los Angelesu, a vijest o njezinoj smrti otkrivena je tek mjesec i pol kasnije, donosi Variety. Nije još uvijek potpuno jasno zašto informacija nije ranije otkrivena, a kao uzrok smrti naveden je srčani zastoj. 

U svom prvom filmu u karijeri, 'Srce je lovac samotan' iz 1968., nominirana je za Oscara u kategoriji za najbolju žensku sporednu ulogu. Snimila je mnoge filmove u narednim godinama, ali javnost ju najviše pamti kao partnericu Clinta Eastwooda (88), s kojim je bila 14 godina u vezi. Par je svojedobno često surađivao i na filmskom platnu. 

Sondra Locke 1944-2018 American Actress

Veza sa slavnim glumcem i redateljem trajala je od 1975. do 1989., a završila je njezinim tužbama upućenima Eastwoodu. Locke se nije mogla pomiriti s Clintovim konstantnim aferama, koje su obilježile sve njegove odnose, a tužila je i Warner Bros studio, tvrdeći kako zbog burnog raskida s Eastwoodom sabotiraju njezinu karijeru. Na kraju je spor riješen nagodbom. 

Zdravstveni problemi za nju su počeli još 1990. kad je oboljela od karcinoma dojke te se podvrgnula mastektomiji i kemoterapiji.