Show

Komentari 22

Bill Gates prije 20 godina imao aferu sa zaposlenicom, a zbog toga je lani napustio Microsoft?

Bill Gates prije 20 godina imao aferu sa zaposlenicom, a zbog toga je lani napustio Microsoft?

Milijarder je objavio u ožujku 2000. da odlazi iz upravnog odbora Microsofta kako bi se posvetio filantropiji. Gates i njegova supruga Melinda podnijeli su zahtjev za razvod nakon 27 godina braka

Microsoft je proveo istragu o vezi suosnivača Billa Gatesa sa zaposlenicom tvrtke prije gotovo 20 godina, nakon što je 2019. tvrtka doznala za ljubavnu vezu s tom osobom, objavila je kompanija u ponedjeljak. Microsoft navodi da je polovinom 2019. dobio pismo u kojem piše da je Gates "htio početi intimnu vezu sa zaposlenicom u 2000. godini", priopćio je tehnološki div.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Povjerenstvo izvršnog odbora ispitalo je te tvrdnje uz pomoć vanjskog odvjetničkog ureda. Tijekom istrage, Microsoft je pružio svu potporu zaposlenici koja je to pitanje iznijela", dodaje se u priopćenju.

The Wall Street Journal objavio je u nedjelju da je Microsoftov odbor zaključio da je Gatesova veza sa zaposlenicom bila neprilična i da  treba odstupiti u 2000. godini. Glasnogovornik Microsofta odbio je komentirati je li odbor odlučio da Gates treba otići.

FILE PHOTO: Microsoft founder and billionaire philanthropist Bill Gates and his wife Melinda Gates attend a meeting with French President at the Elysee Palace in Paris

U izjavi The Wall Street Journalu, Gatesov glasnogovornik je rekao da Gatesova odluka da napusti izvršni odbor nema nikakve veze s ljubavnim odnosom sa zaposlenicom.

"Radi se o vezi prije gotovo 20 godina koja je završila prijateljski. Billova odluka da napusti odbor ni na koji način nije povezana s tim pitanjem", priopćio je glasnogovornik. "Zapravo se radi o tome da je želio više vremena posvetiti dobrotvornom radu koji je počeo par godina prije".

Milijarder, koji je 1975. bio jedan od suosnivača Microsofta i do 2000. izvršni direktor kompanije, objavio je u ožujku 2000. da odlazi s tog mjesta kako bi se posvetio filantropiji.

Gates i njegova supruga Melinda u ranije ovoga mjeseca podnijeli zahtjev za razvod nakon 27 godina braka.

Najčitaniji članci