Show

Komentari 3

Bio je kradljivac u 'Sam u kući', ulogu u filmu koja ga je vratila iz penzije odbijao je čak 50 puta

Bio je kradljivac u 'Sam u kući', ulogu u filmu koja ga je vratila iz penzije odbijao je čak 50 puta

Pesci je poznat po ulogama nasilnika, mafijaša, najčešće čangrizavih, omanjih negativaca, a 1991. dobio je Oscara za najbolju mušku sporednu ulogu u filmu 'Dobri momci'

Američki glumac talijanskog podrijetla Joe Pesci slavi 80. rođendan. Omiljeni nespretni lopov iz prva dva serijala 'Sam u kući' proslavio se u Hollywoodu. Snimio je nekolicinu kino hitova, ali i kultnih filmova čiji je značaj među publikom s godinama samo rastao. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pesci je poznat po ulogama nasilnika, mafijaša, najčešće čangrizavih, omanjih negativaca, a 1991. dobio je Oscara za najbolju mušku sporednu ulogu u filmu 'Dobri momci' 1990.

Glumac je rođen 9. veljače u New Jerseyju. Prekretnica u njegovoj glumačkoj karijeri bila je suradnja s Martinom Scorseseom (80) u 'Razjarenom biku' 1980. godine, filmu u kojem je igrao brata Roberta De Nira (79).

Upravo taj trojac mnogo je surađivao prethodnih desetljeća, a jedna od uspješnijih suradnji svakako je i Netflixova biografska krimi drama 'The Irishman'. Za potrebe uloge Russella Bufalina u tom filmu Pesci se vratio iz glumačke mirovine, koju je objavio 1998. godine. Za tu ulogu nominiran je 2020. godine za Oscara. No, nije ga osvojio. 

Screenshot

Prije nego što je krenuo sa snimanjem filma 'The Irishman' Pesci je ulogu odbio 50 puta, iz nejasnh razloga. Ipak, ona ga je uspjela izvući iz penzije. 

POGLEDAJTE VIDEO S HRVATSKOM SELENOM GOMEZ: 

Najčitaniji članci