Obavijesti

Show

Komentari 9

Bio je umišljen i narcisoidan, a zbog romanse Lennona i Yoko se raspao najveći bend u povijesti

Bio je umišljen i narcisoidan, a zbog romanse Lennona i Yoko se raspao najveći bend u povijesti
9

Albumi, nagrade, priznanja, koncerti, horde fanova, sve su to Beatlesi ostvarili kao bend. Ali Lennonu to nije bilo dovoljno. Bio je velikan glazbe, ali kao osoba je bio sušta suprotnost, tvrde oni koji su ga pratili i o njegovom radu pisali

VIDEO

Svake godine, fanovi Beatlesa i Johna Lennona slave dva datuma. Njegovo rođenje 9. listopada i tragičnu smrt 8. prosinca. Upravo bi na današnji dan slavni glazbenik proslavio  81. rođendan. Ali kako nije tu, obožavatelji će to učiniti u njegovo ime, slavlje će potrajati do početka prosinca, kada opet kreće tugovanje.

You Tube

Rođen u Liverpoolu, od mladosti nije imao potporu oca. Naime kada se rodio, tata Fred je otišao od kuće, a kada se i poželio vratiti, nakon dugih pet godina, mama Julia je to zdušno odbila. Nažalost majku mu je oduzela prometna nesreća kada je imao tek 17. godina što je u njemu izazvalo bijes i revolt.

Žena Lennonovog ubojice: Znala sam da će ga moj suprug ubiti
Žena Lennonovog ubojice: Znala sam da će ga moj suprug ubiti

Crtao je, šarao, markirao i išao profesorima na živce. Na nagovor tete ravnatelj je napisao preporuku za odlazak na likovnu akademiju u Liverpoolu.

S nekolicinom prijatelja, 1955. osnovao je i svoju prvu grupu, The Quarrymen. Kolega iz grupe Ivan Vaughan, sudbonosno ga je upoznao s Paul McCartneyjem 1957. Njih dvoje brzo su 'kliknuli', produžio im se George Harrison te su osnovali Beatlese. Nakon što im se 1962. pridružio i Ringo Starr, bend je procvjetao.

209954999

Albumi, nagrade, priznanja, koncerti, horde fanova, sve su to ostvarili kao bend. Ali Lennonu to nije bilo dovoljno. Bio je velikan glazbe, ali kao osoba je bio sušta suprotnost. Za one koji ga dobro poznaju bio je obični pozer, megaloman, narcisoidni egocentrik

Lennon je najviše od svega žudio za novcem i bogatstvom. Kad je Beatlesov menadžer Brian Epstein dogovorio njihov prvi ugovor s izdavačkom kućom EMI, Lennon mu je postavio samo jedno pitanje: Kada ćemo biti milijunaši? 

You Tube

Ali Beatlesi, unatoč slavi i svemu što ih je okružilo, raspali su se 1970. Mnogi su za odlazak okrivili fatalnu Yoko Ono, s kojom je John ljubovao od 1966. godine. 

John i Yoko Ono bili su basnoslovno bogati. Stalno su bili okruženi služavkama, maserima, pomoćnicima, proricateljima sudbine, tarot majstorima, majstorima za akupunkturu.

Pjesmu “Imagine” Lennon je napisao iz njihovog luksuznog doma. Kuća u prestižnom Ascotu koja se skupa s okućnicom protezala na 72 hektara zemlje kupljena je od britanskog milijunaša, vlasnika poznate tvornice čokolade Cadbury. 

Zadnje godine života je proveo u New Yorku, u luksuznom stanu s pogledom na Central Park. Lennon je posjedovao dvorac Holstein, kolekciju drevnih egipatskih artefakta, originalne Renoirove slike..  Prijatelji i obitelj bili su šokirani s koliko se novca glazbenik bespotrebno razmeće.

Naposljetku, Johnu je presudio 'obožavatelj' Mark Chapman nakon potpisivanja autograma, već spomenutog 8. prosinca 1980. Vraćao se kući nakon snimanja novog albuma, kojeg nikada javno nije uspio predstaviti...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin