Obavijesti

Show

Komentari 9

Bivši vokal Maidena imao probu uoči večerašnjeg koncerta na koji stižu i bivši kolege iz benda

Bivši vokal Maidena imao probu uoči večerašnjeg koncerta na koji stižu i bivši kolege iz benda
7

Nakon gotovo 7 godina provedenih u kolicima, uslijed teškog zdravstvenog stanja, Paul Di'Anno, vokal s prva dva albuma čuvenog heavy metal benda Iron Maidena održat će koncert u Zagrebu

VIDEO

U zagrebačkom Bikers Beer Factoryju večeras će nastupiti prvi pjevač legendarnih Iron Maidena, Paul Di'Anno (64). Ulaznica za ovaj spektakl nema u prodaji, jer se koncerti u Bikersu ne naplaćuju, a interes je toliki da će samo dio njih moći prisustvovati koncertu. Ipak, to je bila i Paulova želja, da održi koncert u intimnijem okruženju, kako bi bio bliže obožavateljima. Pjevač se u petak sastao s bendom s kojim će nastupiti, a mi smo dobili ekskluzivne fotografije s te probe.

POGLEDAJTE VIDEO 

Pokretanje videa...

00:30

Di'Anno posljednjih pet mjeseci živi u zagrebačkom kvartu Dubrava. Rođeni Londončanin tu se liječi zbog brojnih zdravstvenih problema uz pomoć hrvatskih liječnika, a u utorak je proslavio i rođendan. Gotovo sedam godina vezan je uz kolica.

Naime, upravo je kultni klub u Savskoj 150 mjesto prvog koncerta Paula Di'Anna otkako je obolio. Bivši vokal Iron Maidena u zagrebačkom Bikersu premijerno će predstaviti svoja dva nova singla 'Stop the War' i 'The Doubt Within', koja je snimio sa svojim novim bendom WARHORSE, osnovanim u Hrvatskoj, za vrijeme liječenja. 

Dan nakon Paulova koncerta, 22. svibnja, Iron Maiden započet će svoju svjetsku turneju nastupom u Areni Zagreb. Tisuće obožavatelja iz svih krajeva svijeta dolaze kako bi bili dio tog spektakla. Maideni se već neko vrijeme pripremaju u Splitu, a saznavši da im Paul ima koncert u Zagrebu, samo dan prije početka njihove turneje, odlučili su doći ranije i podržati bivšeg kolegu.

Prvi vokal Maidena o liječenju i životu u Dubravi: Bio sam na rubu, u Zagrebu su me spasili
Prvi vokal Maidena o liječenju i životu u Dubravi: Bio sam na rubu, u Zagrebu su me spasili

Na samom koncertu u Bikersu obožavatelji će moći kupiti Paulov novi DVD singl, majicu ili knjigu, a kupnjom će podržati skupljanje sredstava za tri operacije koje pjevača još čekaju. Već od prijepodne, na terasi BBF-a svi posjetitelji moći će pronaći na tisuće rock i metal vinila koje će u suradnji s music shopom 'Free Bird'.

Ulaz na koncert je besplatan a funkcionirat će po principu "Tko prvi, unutra je".

Podsjetimo, mi smo se uoči večerašnjeg koncerta čuli s Paulom. Opisao nam je kako se osjeća nakon svega što je prošao. 

- Oporavak trenutačno ide odlično, no malo sporije što se tiče mog hodanja. Čeka me suočavanje s još tri operacije, no idemo korak po korak - otkrio nam je pjevač i dodao kako je odabrao Zagreb kao mjesto liječenja nakon što je istraživao s bližnjima informacije o ostalim klinikama u svijetu.

- Ovdje su jedni od najboljih doktora. Došli smo ovdje da dobijem najbolji tretman - rekao nam je Paul pa objasnio da su mu liječnici u Zagrebu spasili život nakon što su pronašli spajalicu u nozi koja je greškom ostala od operacije u Engleskoj. 

Uz njega su cijelo vrijeme supružnici, pisac Stjepan Juras i fotografkinja i grafička dizajnerica Violeta Juras. S Kastrom Pergjonijem, vlasnikom londonskog puba "Cart&Horses", gdje su Iron Maideni imali prvi koncert, organizirali su kampanju za skupljanje novca i skupili veći dio za Paulove operacije.

Uplatili su ljudi iz cijeloga svijeta. Iako je Paul, kad je došao u Zagreb, imao dostatno novca za operacije, u međuvremenu su mu našli i tromb u abdomenu, a morao je i kompletno srediti zube koji su se pogoršali zbog lijekova.

Bivši pjevač Iron Maidena tužit će liječnike: 'Ostavili su mi kirurške instrumente u tijelu'
Bivši pjevač Iron Maidena tužit će liječnike: 'Ostavili su mi kirurške instrumente u tijelu'

Paul je u Iron Maidenu  bio je od 1978. do 1981. godine. Vokal je s prva dva albuma čuvenog heavy metal benda, "Iron Maiden" iz 1980. i "Killers" iz 1981., a bio je i član Killersa, Battlezonea i Praying Mantisa. Nakon njega mikrofon je preuzeo Bruce Dickinson (63).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'
'KAKO JE MRŠAVA'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'

Popularna glumica i bivša supruga Brucea Willisa snimila se sa svoje tri kćeri kako trči na plažu

Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad
VELIKI USPJEH

Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad

Lasagna je krajem veljače zasjeo na prvo mjesto na kladionicama te ga je držao mjesec dana. Neko je vrijeme bio drugi, a sad je ponovno na tronu
Alen Đuras ljubi loto djevojku, a uskoro spremaju  svadbu: 'Trnci su me prošli kada se nasmijala'
UŽIVAJU U LJUBAVI

Alen Đuras ljubi loto djevojku, a uskoro spremaju svadbu: 'Trnci su me prošli kada se nasmijala'

Alen je bio i mentor u showu 'Zvijezde pjevaju', a Anu-Klaudiju Štilinović upoznao je kada je došla na audiciju na Loto