Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
19 komentara

Blanka Vlašić: 'Svaki dan imam virtualne susrete s fra Antom'

Ovo je vrijeme jedna prilika da se obnovimo u duhu, ovo je Korizma par excellence! Treba više moliti, više čitati, da se bolje može čuti Gospodina, ispričala je Blanka u emisiji na Laudato TV

Foto: Privatni album
19 komentara

Atletičarka Blanka Vlašić (36) bila je gost u emisiji 'Izdvojeno' Laudato TV, a tema je bila post i molitva. Govorila je kako ona provodi vrijeme u izolaciji te istaknula kako u trenutačnoj situaciji nikome nije lako.

- Pokušavam ne čitati vijesti koje me uznemiruju, nego samo one koje su nužne za očuvanje naše sigurnosti. Treniram doma, počela sam sa svakodnevnim virtualnim susretima u riječi sa fra Antom Vučkovićem. Ovo je vrijeme jedna prilika da se obnovimo u duhu, ovo je Korizma par excellence! Treba više moliti, više čitati, da se bolje može čuti Gospodina - ispričala je Blanka u emisiji. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Kaže kako joj malo nedostaje sloboda i da strahuje od virusa.

-  No trebamo se boriti protiv tog straha, a naš duhovni život ne treba patit zbog toga, dapače on čak može i procvjetati. Trebamo se naučit imati kontinuitet u molitvi. Mislim da se jedna krunica dnevno u obitelji može izmoliti. Krunica, to je naše najjače oružje - rekla je Blanka.

Foto: Privatni albumI

Atletičarka je svojedobno rekla kako joj je vjera promijenila život. Doživjela je obraćenje nakon što je zbog teške ozljede bila izgubljena, nesretna i depresivna.

- Počela sam pozornije slušati glas savjesti, što je u svakom od nas Božji glas. On je tih, blag i često ga ne možemo čuti od buke svijeta. Zato sam utišala vanjske glasove da bih slijedila Onoga koji govori srcu. Što više produbljujem taj odnos, shvaćam na koliko puno stvari još moram raditi - rekla je za 24sata.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Danas su, kaže Blanka, ljudi orijentirani na površno, na izgled, na to što netko odijeva, vozi i gdje se pojavljuje. I ona je bila u tom svijetu, ali nikad je nije potpuno zadovoljio i ispunio. Sad je sretnija. 

- Prijašnji način života mi samo pokazuje tko sam bez Boga. I podsjeća me da se nikad ne želim vratiti natrag - kaže.

Naši partneri pišu
Message