Obavijesti

Show

Komentari 15

Bogati i slavni obožavaju odmor u Hrvatskoj: Evo tko je sve bio na Jadranu posljednjih godina

Bogati i slavni obožavaju odmor u Hrvatskoj: Evo tko je sve bio na Jadranu posljednjih godina
9

Gotovo je teško pronaći zvijezdu koja je zaobišla Hrvatsku u jednom od svojih godišnjih odmora. Sportaši, glumci, pjevačice, bogataši...Našu državu vole svi

VIDEO

Jeff Bezos (59) i njegova jahta, odnosno i pomoćna jahta njegov jahte pa i cijela svita tjelohranitelja, osoblja i prijatelja stigli su u Dubrovnik na odmor. 

Osnivač Amazona i njegova zaručnica, bivša voditeljica Lauren Sanchez (53) već neko vrijeme borave u Hrvatskoj, gdje su stigli superjahtom vrijednom 500 milijuna dolara. Jahta Koru impresivnog je oblika i veličine, a smatra se najvećom jedrilicom na svijetu. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

bezos na šipanu 00:59

Uz njega ove godine su našu obali posjetili još i Harrison Ford, Roger Federer, Jack Grealish i mnogi drugi iz svijeta visokih standarda.

FOTO Bezos u Dubrovnik poveo i slavni par: Katy Perry i Orlando Bloom šetali su se Stradunom...
FOTO Bezos u Dubrovnik poveo i slavni par: Katy Perry i Orlando Bloom šetali su se Stradunom...

Gotovo je teško pronaći zvijezdu iz svijeta showa ili sporta koja je zaobišla Hrvatsku u jednom od svojih godišnjih odmora. Evo tko je sve otkrio čari Lijepe Naše.

Roman Abramovič

Ruski oligarh gotovo svake godine dolazi u Hrvatsku na ljetovanje. Njegove jahte često znaju biti viđene uz Hrvatsku obalu, a jedan je od doajena bogatih i slavnih koji ljetuju u Hrvatskoj. 

Luksuzna megajahta Eclipse, Romana Abramoviča ponovno u dubrovačkom akvatoriju

Iako je njegovo bogatstvo teško procijeniti i sada sigurno nije na razini Jeffa Bezosa, Abramović je u svom 'primeu' bio jednako velika faca i pojava za hrvatski turizam.

Dubrovnik: Roman Abramovi? s djevojkom Dariom posjetio grad

Cristiano Ronaldo

Iako sada karijeru gradi u Saudijskoj Arabiji i daleko je od kvalitete kakvu je nekada imao, Cristiano Ronaldo (38) u povijesti će biti zapamćen kao jedan od najvećih nogometaša. Samim time njegov dolazak u Hrvatsku na ljetovanje uvijek se prati u svim svjetskim medijima i zasigurno je jedna od boljih reklama koje ugostitelji i iznajmljivači mogu poželjeti. 

Mještani Šipana: 'Ma koji Jeff Bezos?! Najslavnija osoba koja je bila na otoku je Lepa Brena!'
Mještani Šipana: 'Ma koji Jeff Bezos?! Najslavnija osoba koja je bila na otoku je Lepa Brena!'

Ronaldo je Hrvatsku posjetio 2019. godine, a on, njegova supruga Georgina i par prijatelja boravilo je u vili Šeherezada u Dubrovniku. Od obožavatelja i novinara vješto su se skrivali i gotovo je nemoguće pronaći njihove slike s odmora u Hrvatskoj.

POGLEDAJTE VIDEO: Cristiano Ronaldo u šetnji Dubrovnikom

Pokretanje videa...

00:53

Beyonce i Jay Z

Poznato je da slavni muzički par, reper Jay-Z (53) i Beyonce (41) vole Hrvatsku. Do sada su bili čak četiri puta, a glazbena diva čak je i kćeri dala ime po 'plavom' stablu koje je vidjela na Hvaru. Zadnji put na našoj obali bili su prije dvije godine, a ponovno su se odlučili vratiti, i to u Cavtat.

Jay-Z i Beyoncé su u Hrvatskoj bili i 2009. i to na jahti gitarista Erica Claptonea, pa zatim i 2011. godine, a Hrvatsku su posjetili i 2020. godine.

Brad Pitt

Holivudska zvijezda, Brad Pitt (59), u Šibenik je došao 2016. godine jahtom s grupom muškaraca. Slavni glumac bezbrižno se prošetao rivom u Šibeniku, a zatim i centrom gradom. 

Pitt je prvi put posjetio jadransku obalu snimajući film Božidara Nikolića 1988. godine. Film se snimao i u Dubrovniku, a glumac je bio toliko oduševljen obalom da je izrazio želju da se tu 'jednog dana skrasi'. 

Eva Longoria i Tony Parker

Američka glumica i jedan od najboljih francuskih košarkaša ikada i NBA zvijezda Tony Parker u Hrvatsku su došli 2010. godine. Hrvatsku su obišli na unajmljenoj jahti Ladyship, dugoj 41 metar. Posjetili su Dubrovnik, Zadar i Šibenik, a ugostitelji koji su ih tada služili istaknuli su da se radi o vrlo ljubaznom i prizemnom paru i ljudima. 

Facebook

Roger Federer

Jedan od najvećih tenisača svih vremena ove godine je posjetio Nacionalni park Krka i fotografirao se s obožavateljima kraj Roškog slapa. Osvajač 20 Grand Slamova, koji se umirovio prošlog rujna, posjetio je agroturistički objekt 'Kristijan' kraj slapa. Usprkos šilterici i sunčanim naočalama, nije se uspio sakriti obožavateljima.

I on uživa u Dubrovniku: Usher je ležerno prošetao Stradunom u društvu nepoznate djevojke
I on uživa u Dubrovniku: Usher je ležerno prošetao Stradunom u društvu nepoznate djevojke

Ljepote Lijepe Naše Federeru nisu strane, prije dvije godine s obitelji je ljetovao na Lošinju sa suprugom Miroslavom i djecom.

Skradin: Roger Federer s djecom odlazi na tenis

Harrison Ford i Calista Flockhart

Slavni glumački par ovo ljeto odlučio je provesti u Dubrovniku, a došli su u društvu sina Liama. Glumački par je u Dubrovniku iznajmio vilu u kojoj se Ford odmarao od ozljede ramena. 

Bill Gates 

Jedan od onih čije je bogatstvo konkurentno s Bezosovim je Bill Gates. Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu često posjećuje Hrvatsku, a može ga se vidjeti na luksuznoj jahti Power Play. Već je nekoliko puta s njom oplovio Jadran. Naime, prije dvije godine bila je usidrena u Dubrovniku, a Gates je godinama stalni gost i u predivnom Skradinu.

H.Jelavić

Michael Jordan

Jedan od najvećih košarkaša svih vremena Michael Jordan (58) prošle godine ljetovao je u Hrvatskoj. Amerikanac nije mogao promaknuti brojnim turistima i Splićanima koji su ga snimali dok se penje na luksuzno plovilo O'Pari. Ta je jahta duga 95 metara i sa šest paluba čiji tjedni najam stoji čak milijun eura.

Jordana su u Splitu dočekala tri kombija i tjelohranitelji. To mu nije prvi put da je u Hrvatskoj jer se davne 1982., kad je igrao za sveučilišnu reprezentaciju protiv bivše Jugoslavije, susreo s Draženom Petrovićem.

Dan Bilzerian

Instagram zvijezda i milijunaš u Hrvatskoj je ljetovao 2020. godine. Bilzerian je poznat po tome da je oduvijek okružen djevojkama, a tako je bilo i na njegovom odmoru u Hrvatskoj.  Uživao je sa atraktivnim damama na luksuznoj jahti. Posjetio je Split, Dubrovnik i Hvar, a svojih sedam cura odveo je i na šetnju Nacionalnim parkom Krka. 

Oprah

Televizijska voditeljica i dobrotvorka u Hrvatskoj je ljetovala 2018. godine. U Lijepu Našu došla je s najboljom prijateljicom i novinarkom Gayle King (68). Posjetile su Dubrovnik, a ostale su oduševljene prekrasnim morem i prirodom. Televizijska voditeljica je navodno prije nekoliko godina razmišljala o kupnji nekretnine u Dubrovniku, a zainteresirala se za jednu unutar gradskih zidina tada vrijednu 32 milijuna kuna.

Tina Turner

Prije nekoliko mjeseci napustila nas je legendarna Tina Turner, koja je nakon duge bolesti preminula u 84. godini. Tijekom svoje karijere snimila je brojne hitove, održala koncerte diljem svijeta i posjećivala razna mjesta. Jedno od njih bio je i naš Dubrovnik u kojem je bila 2012. godine.

Tina je u Dubrovnik došla iz švicarskog Lugana, a na aerodromu su joj pripremili i doček s cvijećem. Ipak, Tina je bila skromna i nikad nije tražila poseban tretman, iako je bila svjetska zvijezda.

S aerodroma je otišla u Grušku luku gdje se nalazila jahta 'Lady Marina', koja je tada bila među 100 najvećih na svijetu.

Grgo Jelavić/Pixsell
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija