Show

Komentari 13

Bogdan nije uspio pobijediti, europskog Oscara osvojio je slavni Danac Mads Mikkelsen

Bogdan nije uspio pobijediti, europskog Oscara osvojio je slavni Danac Mads Mikkelsen

Naš glumac bio je sjajan kao otac u istoimenom filmu redatelja Srdana Golubovića, koji je prošlog mjeseca konačno došao i do hrvatske publike. Nikada ranije nijedan domaći glumac nije bio nominiran za ovu nagradu

Veliko priznanje bila je za našeg glumca Gorana Bogdana (40) nominacija za nagradu Europske filmske akademije, koju industrija naziva i europskim Oscarom. Konkurenciju u borbi za ovu laskavu titulu činila su mu respektabilna imena kao što su Viggo Mortensen (“Falling”), Mads Mikkelsen (“Another Round”), Bartosz Bielenia (“Corpus Christi”), Elio Germano (“Hidden Away”) i Luca Marinelli (“Martin Eden”).

Upravo glavni favorit, proslavljeni danski glumac Mads Mikkelsen (55), na kraju je i odnio pobjedu, a film 'Another Round' redatelja Thomasa Vinterberga ujedno je i pobjednik ovogodišnje dodjele nagrada Europske filmske akademije. Osvojio je čak četiri nagrade; za najbolji film, Thomas Vinterberg postao je najbolji redatelj, Mads Mikkelsen najbolji glumac, a Vinterberg i Tobias Lindholm osvojili su zajedno nagradu za najbolji scenarij.

Bogdan je bio sjajan kao otac u istoimenom filmu redatelja Srdana Golubovića, koji je prošlog mjeseca konačno došao i do hrvatske publike. Bio je prvi domaći glumac u povijesti nominiran za nagradu Europske filmske akademije, no ipak nije uspio. 

- Ma što će Mads Mikkelsen... (smijeh). Šalim se, naravno. Baš sam iskreno počašćen što sam u jednom tako respektabilnom društvu. Nisam se tome nadao, ni blizu. Stvarno je kruna ovoga cijelog rada vidjeti svoje ime na toj listi - rekao nam je uzbuđeni Bogdan nakon što je nominiran te pojasnio već tada kako neće biti razočaran ako ne pobijedi. 

Svečanost dodjela nagrada odvila se u subotu, 12. prosinca, u Berlinu. Zbog pandemije korona virusa cijela je ceremonija odrađena online, a pobjednici su se uključili iz vlastitih domova. 

POGLEDAJTE 24 PITANJA S GORANOM BOGDANOM:

Najčitaniji članci