Obavijesti

Show

Komentari 22

Bogdan: 'Nikad nisam rekao da me boli k…. za Hrvatsku. Volim je, ali ipak imam svoju viziju...‘

Bogdan: 'Nikad nisam rekao da me boli k….  za Hrvatsku. Volim je, ali ipak imam svoju viziju...‘

Naš glumac sve češće radi u susjednoj zemlji, gdje se, kako kaže, događa više projekata po njegovoj mjeri. Posljednjim filmom osvojio je i kritiku i publiku, a sretan je što ga konačno može vidjeti i domaća publika

VIDEO

Glumac Goran Bogdan (40) proživljava najljepše i najuspješnije dane u svojoj karijeri. Nakon što je oduševio filmske kritičare i publiku ulogom oca Nikole u filmu 'Otac' redatelja Srdana Golubovića (48) nedavno je stiglo i veliko priznanje. Postao je prvi domaći glumac u povijesti nominiran za nagradu Europske filmske akademije, koju industrija naziva i europskim Oscarom. Konkurenciju u borbi za ovu laskavu titulu čine mu velika imena kao što su Viggo Mortensen (“Falling”), Mads Mikkelsen (“Another Round”), Bartosz Bielenia (“Corpus Christi”), Elio Germano (“Hidden Away”) i Luca Marinelli (“Martin Eden”).

POGLEDAJTE VIDEO S GORANOM BOGDANOM:

Pokretanje videa...

04:45

- Ma što će Mads Mikkelsen... (smijeh). Šalim se, naravno. Baš sam iskreno počašćen što sam u jednom tako respektabilnom društvu. Nisam se tome nadao, ni blizu. Stvarno je kruna ovoga cijelog rada vidjeti svoje ime na toj listi - rekao nam je uzbuđeni Bogdan. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Radosna vijest zatekla ga je na autoputu Beograd - Zagreb, a paralelne glumačke obaveze u serijama 'Područje bez signala' i 'Vreme zla' krive su za to. Bogdan sve češće radi u susjednoj zemlji, gdje se naprosto događa više projekata po njegovoj mjeri. Za Novi list osvrnuo se i na izjavu kako ga 'boli k.... za Hrvatsku' zbog koje su ga svojedobno u domovini uzeli na zub. 

Goran Bogdan o seriji: 'Boli me ku**c za Hrvatsku. Napišite to'
Goran Bogdan o seriji: 'Boli me ku**c za Hrvatsku. Napišite to'

- Nikada to nisam rekao, niti to mislim. Mislim upravo suprotno. Na čelu nosim i tko sam i što sam i svi znaju da sam Hrvat. Prije me zaboli srce što se to događa u Hrvatskoj, što se može, a što je. Ali znate što, optimističan sam. Bit će to bolje. Tu je i nada da se borimo da bude bolje. Volim ja Hrvatsku, nemate pojma koliko. Imam svoju viziju kakva bi mogla bit’ i gdje bi mogla ići. Kome se ne sviđa, eto im njihova. Moja je neisključiva, tolerantna, velika, prosperitetna, iz nje ne odlaze mladi, u njoj nema korupcije, zemlja je to jednakih mogućnosti za sve, zemlja velikog srca. Morate znati da je situacija u srpskim medijima dosta nezavidna, sama Srbija se bori s time. Poslao sam i demanti koji nikada nisu objavili. Ne sekiram se puno oko toga - zaključio je glumac.

Film 'Otac' još od veljače i premijere u Berlinu 'živi', no pandemija korona virusa pauzirala je cijelu industriju. Ipak, krajem godine konačno su se stvari pokrenule i na tom planu, a film s Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi stigao je i u naša kina te otvorio početkom mjeseca i ovogodišnji Zagreb Film Festival. 

Goran Bogdan: Pa kako u ovim ludim vremenima išta planirati?
Goran Bogdan: Pa kako u ovim ludim vremenima išta planirati?

- Sve nas je ta korona zeznula. U najnezgodnijem mogućem trenutku za promociju i distribuciju filma ti se dogodi tako nešto. Redatelj Srdan Golubović i ja dali smo se u potpunosti u projekt i onda ti mora biti krivo zbog svega. S druge strane, drago mi je da se sad nekako sve ipak pokrenulo, da je film konačno stigao i u Hrvatsku. Neki lokalpatriotizam valjda tinja i u meni i jedva sam dočekao ovaj trenutak - ispričao je Bogdan za 24sata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju