Show

Komentari 1

Bojan Ivošević o zabranjenom koncertu: 'Samardžić se uklapa u ambijent - treba dozvolu'

Bojan Ivošević o zabranjenom koncertu: 'Samardžić se uklapa u ambijent - treba dozvolu'

Dogradonačelnik Splita kaže da je problem bio u proceduri te da se propust dogodio od strane organizatora

Jučer hajka - danas zatišje. Nakon vijesti da je Marko Pejnović, ravnatelj Javne ustanove Park šuma Marjan, jednim svojevoljnim potezom zabranio koncert Željka Samardžića (67) na Sustipanu, gradske vlasti peru ruke od njegove odluke. Kažu da je problem u proceduri i da je to bio propust organizatora koncerta te da će sve riješiti i da će koncerta biti.

- Nova odluka o komunalnom redu nalaže da organizatori koncerata prvo moraju ishoditi od Grada Splita zaključak kojim se događaj proglašava manifestacijom, a ako je riječ o koncertu, i zaključak o dopuštenom prekoračenju buke. U ovom slučaju, organizator se nije obratio Gradu Splitu, pa mu Javna ustanova Park šuma Marjan nije ni mogla izdati koncesijsko odobrenje. Odbijenica ravnatelja zato je logična - kaže Bojan Ivošević, dogradonačelnik Splita, i dodaje:

Beograd: Koncert Željka Samardžića u Kombank dvorani

- Za lokalitete poput Peristila, koji je spomenik nulte kategorije, Sustipana, Meštrovićevih crikvina ili Meštrovićeve galerije u zaštićenom području prirode vrijede stroža pravila, na takvim lokacijama ne mogu se održavati nikakvi 'žešći' sadržaji. Kad se organizator obrati Gradu, dobit će potrebne dozvole jer se ovaj konkretni izvođač može uklopiti u navedeni ambijent.

Organizator koncerta Domagoj Petričević u subotu se nije javljao na telefon niti odgovarao na poruke, kao ni Željko Samardžić. 

Split: Nastup Željka Samardžića prvog dana Fusion World Music Festivala

POGLEDAJTE VIDEO ANE NIKOLIĆ: NE MOŽETE ZABRANITI DOBRU PJESMU

Najčitaniji članci