Obavijesti

Show

Komentari 38

Bračne tajne slavnog para: 'Moj Mrle je princ na bijelom konju'

Bračne tajne slavnog para: 'Moj Mrle je princ na bijelom konju'
3

NIKAD DOSADNO Ivanka je s Mrletom prije šest godina dobila kćer Evu, a on iz prvog braka ima Rožu, pa uživaju u vremenu koje provode s njima

VIDEO

Ja sam domaćica, Mrle je zadužen uglavnom za posao, ali i on voli otići na tržnicu. Obožava sirovu hranu, jede zdravo, a kod nas u kući se često piju i napici od đumbira, kaže pjevačica Ivanka Mazurkijević, bivša pjevačica grupe Stampedo.

POGLEDAJ VIDEO:

Pokretanje videa...

00:37

- Kad bih još ja naučila da se kuhana hrana u loncu mora i poklopiti, gdje bi nam bio kraj - kroz smijeh priča pjevačica o svojim kućanskim navikama.

On radi, ona pjeva

Na pitanje kako rješavaju nesuglasice i oko čega najčešće 'frcaju iskre', ona odgovara:

- Sve nesuglasice između mene i Mrleta nastaju kao posljedica svakodnevnog života. Ne treba zaboraviti da smo se mi našli u zreloj fazi života. Ja sam bila stara cura, a on stari momak, što je strava kad su u pitanju kućanske obaveze. Svatko je imao svoj ritual i trebalo nam je neko vrijeme da se uskladimo.

Ivanka je uvjerena da je tajna uspješnog zajedničkog života samo stalna prilagodba.

- Radni dan Mrle provodi za kompjutorom, a ja s bilježnicom i mikrofonom. Najčešće smo razapeti između dvije lokacije. Jedna je njegova Rijeka, a druga moje Turopolje - smije se Ivanka.

Par zapravo živi na dvije adrese, pa za sebe kažu da su vječni putnici s kovčezima. Mali putnik je i njihova zajednička pet i pol godišnja kći Eva, koja s roditeljima jedan tjedan provodi u tatinoj rodnoj Rijeci. Tu im se uvijek pridruži i desetogodišnja Mrletova kći iz prvog braka, 10-godišnja Roža.

- Tamo ostanemo po tjedan dana, a već idući tjedan smo opet u mojoj Velikoj Gorici, pa takav život zna biti i naporan, ali je vrlo zabavan i dinamičan. To nas, naravno, i košta više nego da stalno živimo u istom gradu. Računa ima kao u priči, stalno nam ih trpaju u poštanske sandučiće.

Dvostruka sreća 

Ali ‘dupli’ život ima i prednosti jer donosi duple prijatelje te veliku sreću i zadovoljstvo - priznaje Ivanka, koja spremno priznaje da je oduševljava i Mrletova rodna Rijeka.

- Sretna sam jer sam nekoć maštala da ću posvojiti dijete, ali to nisam mogla jer nisam bila udana i bez stalnog posla. Danas nam je kuća puna djece i to smatram blagodati.

Oduvijek su se užasavali uobičajenog pravila da dvoje glazbenika kad se zaljube, počnu zajedno nastupati i raditi. Ivanka se grozila čak i pomisli da partneri koji se bave istim poslom moraju u njemu biti zajedno. Ali onda im se dogodilo upravo to. Danas se Ivanki Mazurkijević čini da je to sasvim prirodno.

- Kad živiš s nekim, normalno je da svoje zanimanje uklopite u svakodnevicu. Mrle i ja imamo slična životna uvjerenja i svjetonazore, ali kad smo prohodali, nismo bili svjesni da imamo i zajednički glazbeni ukus i ideje, nevezano uz priču oko Leta3 i Stampeda - prisjeća se Ivanka Mazurkijević prvih godina zajedničkog života. A poznanstvo i ljubav između Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića Mrleta rodili su se upravo na kazališnim daskama.

Propalo kazalište

- Bilo je to u vrijeme raspada kazališta Scena Gorica pod vodstvom Senke Bulić, osobe koja je zaslužna za moj angažman u kazalištu. Ivica Buljan je radio ‘Kiklopa’, a Mrle je radio glazbu i glumio u predstavi. Moje emocije prema tom kazalištu, očaj zbog ‘čistki’ koje je u kazalištu proveo velikogorički HDZ i tuga zbog cijele situacije na kraju su rezultirali nečim prelijepim. Mrle i ja smo se zaljubili i ta je ljubav rezultirala rođenjem kćeri Eve. Tako da im na tome, iako zvuči nevjerojatno, istinski trebam biti zahvalna. Iako su sve razjurili, i danas se s radošću sjećam tih dana jer sam tu upoznala predivne ljude, poput Mrleta, Senke Bulić i Paola Magellija, koji su mi pomogli da ostvarim sve životne i poslovne ciljeve - prisjetila se Ivanka početka poznanstva s Damirom Martinovićem Mrletom, basistom i suosnivačem riječkog rock-sastava Let3.

'Da nas nisu sve otjerali iz kazališta u Velikoj Gorici, ne bismo imali Evu'

Nakon višegodišnje suradnje na raznim projektima, od filmske glazbe, preko kazališnih predstava, prije desetak dana par je objavio i videospot za pjesmu “Colours”, a isto tako zove im se i CD.

Upravo na ovom albumu objedinili su filmsku i kazališnu glazbu, a dvoje glazbenika potpisuju ga pod umjetničkim imenima Mr.Lee&IvaneSky.

Za glazbu iz filma “Sonja i bik”, redateljice Vlatke Vorkapić, nagrađeni su 2012. godine Zlatnom arenom na Pula film festivalu. Za jednu od pjesama za kazališnu predstavu “Živjet ćemo bolje”, redateljice Senke Bulić, Mrle je čak izrađivao i posebne instrumente.

Zvuk iz opruga i boca

- Pa bila je to zapravo instalacija od boca za vodu koje je spojio oprugom dugačkom sedam metara. Na jednom kraju tih boca instalirana je žica koja se svira gudalom i zvuk se prenosi na drugu bocu koja je ozvučena, a sve te zvukove je snimio i naknadno obradio u studiju. Dobio je tako zanimljiv i neobičan zvuk koji se emitirao preko opruge - smije se Ivanka koja je, čim je čula kako to zvuči, počela pjevušiti i tako je nastala skladba s njezinim vokalom.

'Jako mi je važno da se s riječkim zetom odlično slaže i moja mama'

Opruge i orkestar svirača na bocama postali su tako djelom njihova privatnog života u potkrovlju obiteljske kuće u Velikoj Gorici, kao i dio zajedničkih nastupa i koncertnih promocija albuma.

Ipak, kažu da su njih dvoje jedno na pozornici i u glazbenom studiju, a sasvim nešto drugo kad su u pitanju kućanske obaveze, obiteljska svakodnevica i roditeljska briga.

- Kao roditelji smo zbilja tolerantni i normalni. Pokušavamo naše cure naviknuti da nas s vremena na vrijeme vide i na televiziji. Tad malo vrte glavama, pitaju se što je to, ali pokušavamo im objasniti da je to dio našeg posla. Nakon toga opet sve ide po starom. Crtamo s njima po zidovima, pjevamo i plešemo uz glasnu glazbu. Iako ih ne vodimo sa sobom na poslovna putovanja i koncerte, obožavamo biti s njima te se trudimo što više vremena provesti zajedno - kaže Ivanka. Smatra da je život prekratak i da je svaka minuta provedena s djecom neprocjenjivo vrijedna.

- Želimo ih što više uz nas jer ni mi nismo više u ‘proljeću’ života. Doći će vrijeme kad će postati odrasle i kad im više nećemo biti zanimljivi, pa sad to treba iskoristiti - kaže Ivanka, a na pitanje kakav je Mrle kao otac odgovara:

- On je vrlo popustljiv i dobar, ali i zahtjevan tata. No važno mi je da se s riječkim zetom izvrsno slaže i moja mama.

Ljubav zauvijek

Na pitanje vjeruje li da je moguće živjeti sretno u dvoje do kraja života, kao što kaže bajka, bivša pjevačica grupe Stampedo odgovara:

- Ove naše zajedničke godine su stvarno bile plodne i svašta nam se lijepog dogodilo. Nitko nikome ništa ne garantira, ali znam da ćemo se sigurno pokušati voljeti zauvijek. Ako i ne bude tako, barem ćemo se imati čega sjećati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...