Obavijesti

Show

Komentari 38

Brala rajčice i paprike, radila u Playboyu, a sad ocjenjuje jela

Brala rajčice i paprike, radila u Playboyu, a sad ocjenjuje jela
9

'Počela sam se osjećati kao crna ovca u firmi, išla bih na posao i nosila sa sobom dvije vreće stvari i hrane, kao da se selim', ispričala je Željka kako je provodila dane u 'Playboyu'.

VIDEO

Gurmanka Željka Klemenčić (40) velika je ljubiteljica hrane, ali joj to nije oduvijek bio prioritet. Nakon stanke od dvije i pol godine vratila se u žiri kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj'.

Sama je počela kuhati iz hobija koji joj se do danas pretvorio u način života. Dok je bila studentica komparativne književnosti i rusistike, a potom i urednica magazina 'Playboy', imala je veliku želju baviti se gastronomijom. Cijele dane je provodila u redakciji pa nije stigla kuhati te su joj vrećice i kantice s ručkom postale njezina svakodnevica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:07

- Nisam bila zadovoljna činjenicom da cijeli svoj dan ostavljam u redakciji, shvatila sam da beskonačna količina teoretiziranja o hrani ne vodi nikamo, da stvari koje gledam, čitam i konzumiram nemaju veze s onim što radim. Počela sam se osjećati kao crna ovca u firmi, išla bih na posao i nosila sa sobom dvije vreće stvari i hrane, kao da se selim - ispričala je Željka kako je provodila dane u 'Playboyu'.

Hranila se sirovom hranom koja ju je nagnala da se počne educirati o kuhanju i zdravoj prehrani. Voli jednostavnu hranu i čiste okuse, najdraža namirnica joj je cikla, a obožava pisati o hrani, gastrotradiciji i kuharima.

Špiček nije izdržao: 'Prekipjelo mi je pa sam morao dati otkaz'
Špiček nije izdržao: 'Prekipjelo mi je pa sam morao dati otkaz'

Iako joj je to poslovni život, ona ga smatra i privatnim jer kuha za svoj gušt, društvo i obitelj. Dok je bila djevojčica, bila je bucmasta i bila joj je velika želja popraviti tijelo i brinuti o zdravlju.

Tad se bavila gimnastikom i tenisom, a sad voli jogu i trčanje. Prvi posao koji je radila bio je sezonski. Brala je rajčice i paprike, a potom je započela novinarsku karijeru i honorarno je radila za 'Radio Vinkovci'.

Deset godina je provela radeći kao urednica i novinarka, a u “Playboyu” je dala otkaz zbog, kako je svojedobno rekla, nedostatka slobode. Imala je različite novinarske pothvate, primjerice pokretanje kulinarskog priloga Nedjeljnog Jutarnjeg lista “Dobra hrana”. Ipak, to nije potrajalo.

Željki, pak, nije bio problem napustiti visoku poziciju u magazinu kako bi strast prema gastronomiji pretvorila u biznis. Nije željela samo slikati hranu i pisati recepte, već razvijati dublje gastro teme. 

Chef Ivan Pažanin otkrio: 'Kod kuće sam ponekad goli kuhar'
Chef Ivan Pažanin otkrio: 'Kod kuće sam ponekad goli kuhar'

- Mene zanima nešto što nije naslikavanje restoranske hrane, elitistički snoberaj, populističko pretiskivanje istih recepata unedogled. Kiosci i internet su zatrpani lošim receptima i ako želiš načeti bilo koju ozbiljnu temu vezanu za hranu, nemaš mjesto gdje bi je mogao potražiti - rekla je Željka jednom prilikom. Potom je okupila grupu istomišljenika i stvorila gastro magazin 'Mrvica'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mrvica_mag (@mrvica_mag) on

- Definitivno ne mogu živjeti samo od 'Mrvice', makar radim više nego što sam ikad u životu radila - rekla je gurmanka prije šest godina. Željkin partner Gordan Zečić bivši je urednik 'Playboya', a na televizijskim ekranima se nije pojavljivala posljednje dvije i pol godine jer je početkom ožujka 2017. rodila njihovo prvo dijete, sina Peru. Željka je sad ponovno s Tomislavom Špičekom (44) i Ivanom Pažaninom (34) u studiju. 

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU 'ZENZACIJE':

Pokretanje videa...

08:59
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu