Obavijesti

Show

Komentari 6

Branka "otpilila" Sandija: Nisam ti ja Fani Čapalija

Branka "otpilila" Sandija: Nisam ti ja Fani Čapalija
5

Nekad najpoznatiji estradni menadžer Zoran Škugor namještao je afere svojim pjevačima da bi mediji o njima pisali. Prvi put je to napravio 1986.

VIDEO

Danas je privatni poduzetnik koji prodaje ljekovito bilje. Nekoć je bio jedan od najtraženijih glazbenih menadžera na prostoru bivše Jugoslavije. Šibenčanin Zoran Škugor menadžersku karijeru počeo je, kako kaže, kao “22-godišnji mulac”, 1975. godine. Tada je od menadžera Vladimira Mihaljeka otkupio organizaciju prve jugoslavenske turneje Bijelog Dugmeta. Od tada pa sve do sredine '90-ih bio je jedan od glavnih aktera svih najvažnijih estradnih događanja. I sam je inicirao afere kako bi se pisalo o njegovim pjevačima. Tako je stvarao zvijezde.
Prvi put pošlo mu je to za rukom 1986. godine kad je kao menadžer Sanji Doležal “namjestio” svog sugrađanina - danas pokojnog Dražena Petrovića.
- Osim pjevačima, bio sam menadžer i nekim hrvatskim missicama. Kad je 1993. godine Miss Hrvatske postala Fani Čapalija, pozvali su je da gostuje u tada vrlo gledanu emisiju 'Sedma noć’. Sandi je trebao otpjevati svoj hit 'Ljubav za sve’. Sjetio sam se da bi ih mogli lansirati u središte medijske pažnje ako izmislimo skandal. Naredio sam Sandiju da joj, dok pjeva, usred showa daruje crvenu ružu. Već sutradan novine su brujale o njihovoj navodnoj vezi, a ja sam organizirao paparazze da ih snime zajedno. U međuvremenu, dok su tako glumili zaljubljeni par, Sandi i Fani su se zaista zaljubili - priča Škugor dodajući da ljubav ipak nije dugo trajala. Već idućeg ljeta Sandi se zaljubio u Faninu nasljednicu - Miss Branku Bebić. Vodila je Splitski festival, a Sandiju se svidjela na prvi pogled. Pitao ju je bi li s njim popila kavu, a ona mu je ironično odgovorila: “Nisam ti ja Fani Čapalija!”.
- Dugo se mučio oko nje, ona je bila neslomljiva, sve dok nije otišao na Krk i tamo snimio u studiju pjesmu 'Žena budi mi ti’. Demo snimku joj je poslao poštom i tako je počela veza koja je završila i brakom, koji je završio razvodom - prisjeća se Škugor.
Godinu poslije, kao predsjednik žirija na izboru za Miss Dalmacije upoznao je i Viktoriju Đonlić. Pobjednici je uručio lentu, a ona mu je za večerom zapjevala.
- Predložio sam joj da dođe u Zagreb i počne pjevati. Te godine za Miss Hrvatske izabrana je Anica Martinović, a ja sam s Viktorijom započeo snimanje albuma. Led je probila s pjesmom 'Nema veze’. Za njezinu karijeru puno je važniji bio ručak u zagrebačkom restoranu Atlanta. Tamo su sjedili njezin današnji suprug Dino Rađa i Toni Kukoč. Između Viki i Dina odmah je zaiskrilo. Kad se preko ljeta vratio u Split, odmah su prohodali, a on ju je vozio na gaže - kaže Škugor.

GIBONNI PISAO PJESME ZA GRUPU 'NOVI FOSILI'
Početkom '90-ih Gibonni je silno želio objaviti samostalni album, međutim Siniša Škarica iz Croatia Recordsa nije vidio u njemu potencijal. Nije mu se previše sviđao ni Gibonnijev glas. U to vrijeme Novi Fosili tražili su pjesmu za svoj album. Za njih je Gibonni napisao hit “Žuljaju me cipele”. U to vrijeme Zoran Škugor bio je menadžer i Ivani Banfić. Za njezin prvi album pjesme je pisao Dino Dvornik. Među ostalim bila je tu i pjesma “Udri jače manijače”, no preko noći Dinovoj supruzi Danieli dojadila je ta suradnja, pa je Dino odustao od Ivane Banfić i ovu pjesmu uvrstio na vlastiti album.

'PREDGRUPA' TONYJU BIO JE SANDI CENOV
Nakon što je Sandi Cenov 1993. godine bljesnuo na hrvatskoj estradnoj sceni s pjesmom “Ljubav za sve” postao je prava zvijezda. Tony Cetinski tek je potpisao ugovor sa Škugorom i čekao svoj prvi hit, pa je bio Sandijeva “predgrupa”. Ipak, dvojica pjevača, postali su dobri prijatelji koji su se na turnejama i gostovanjima žestoko natjecali u “kuhanju komada”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama