Obavijesti

Show

Komentari 24

Brćkaju se u zlatnoj kadi, a poslužuje ih 'vojska' od 50 ljudi

Brćkaju se u zlatnoj kadi, a poslužuje ih 'vojska' od 50 ljudi
17

Iako su se Tamara i Petra od rođenja bogatašice, njihovi roditelji u svojim počecima nisu iskusili takvo blagostanje. Otac Bernie bio je sin ribara na samom istoku Engleske u ne osobito glamuroznom predjelu...

VIDEO

U odabranim ekskluzivnim noćnim klubovima mnogi se časte najskupljim šampanjcima, neki se zabavljaju na razularenim tajnim partyjima na koje stižu u nabrijanim jurilicama i zakazuju privatne koncerte najplaćenijih folk zvijezdi za rođendanske proslave u luksuznim vilama i jahtama, daleko od svakodnevice većine građana.

Ima i onih koje dostupne privilegije ne obeshrabruju da grade svoj lifestyle ulažući u obrazovanje i putujući svijetom. Ako žele studirati, dio roditelja šalje ih u inozemstvo ili im plate privatne fakultete. Ako požele raditi, postavljaju se na visoke pozicije u prijateljskim poduzećima i do 30. postaju direktori. A ako naiđu na nekakav problem... Sredit će to tata.

Dnevni džeparac često im premašuje iznos prosječne plaće, kako je Zabranjeno pušenje slikovito opisivalo u hitu 'Guzonjin sin': 'Jede se kavijar, pije se gin, ima se para, ima se s čim'. Ima i onih koji povremenim honorarnim ili studentskim poslovima pokušavaju razbiti stereotipe o povlaštenom životu. No brojni su privilegirani upravo na račun moći, novca i utjecaja svojih uglavnom imućnih roditelja. Nasljednici tajkuna, djeca političara, mezimci poduzetnika... U velikom istraživačkom serijalu 24sata donose vam ekskluzivne ispovijesti, otkrića i međusobne odnose najbogatijih i najrazuzdanijih među njima, tajne najimućnijih hrvatskih obitelji te kako izgleda ekstravagantan život onih koji su rođeni sa zlatnom žlicom u ustima.

Tamara (34) i Petra (30) rođene su pod sretnom zvijezdom. Kćeri britanskog poduzetnika i bivšeg šefa Formule 1, Bernieja Ecclestonea (88) i Slavice Ecclestone (60), ne moraju razbijati glavu financijama, kao ni većina zlatne mladeži, koja od bogatih roditelja nasljeđuje imperij. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:50

I dok su u raskalašenim provodima nasljednica imali priliku 'uživati' uglavnom Englezi, s obzirom na to da Slavica već neko vrijeme gradi raskošnu vilu u Dubrovniku, možda ćemo i mi imati priliku bolje upoznati Tamaru i Petru. Luksuzna nekretnina na dubrovačkom Beverly Hillsu već slovi za najimpozantniju građevinu u okolici, a nema sumnje kako će ljeta u njoj provoditi i sestre. 

Iako su Tamara i Petra od rođenja bogatašice, njihovi roditelji u svojim počecima nisu iskusili takvo blagostanje. Otac Bernie bio je sin ribara na samom istoku Engleske, u Suffolku, ne osobito glamuroznom predjelu. Obitelj je kasnije preselila u okolicu Londona, a Bernie je već kao tinejdžer pokazivao interes za poduzetništvo te se bavio prodajom dijelova za motore.

Slavica i Berni Ecclestone otisli po burek

Idealan prvi posao koji je spojio njegove dvije velike strasti, biznis i automoto svijet, pokazat će se presudnim. S 18 je otvorio prvi salon motocikala, a s 20 i polovnih automobila. U početku se i sam pokušao natjecati, ali je ubrzo shvatio da je talentiraniji za poduzetništvo. 

Sinovi 'kralja mlijeka' razmeću se autima i privatnim avionima
Sinovi 'kralja mlijeka' razmeću se autima i privatnim avionima

Iako malen rastom i ne pretjerano naočit, nizao je uspjehe na poslovnom planu, a nakon popularizacije Formule 1 postao je i magnet za ljepotice. Tri puta je izrekao 'sudbonosno da' pred oltarom, a javnosti je najpoznatiji njegov brak sa Slavicom ex Radić iz Rijeke, s kojom ima Tamaru i Petru. 

Filip Brala/24sata

Par se upoznao 1982. u Italiji, gdje je Slavica radila kao manekenka i hostesa na događanjima Formule 1, a Tamaru su dobili dvije godine kasnije. Vjenčali su se 1985., vrlo skromno i formalno, bez fotografa. Milijarder je često bio vrlo štedljiv i racionalan, što je Slavicu navodno izluđivalo. Nije im smetalo 28 godina razlike, a ni gotovo isto toliko centimetara više na Slavičinoj strani.

Željko Lukunić/24sata

Sudeći po životima Tamare i Petre, Berniejeve kćeri u pogledu luksuza i rastrošnosti su mnogo sličnije majci. Tako su sestre nedavno komentirale kako posjeduju 30-ak Hermes Birkin torbica, od kojih neke koštaju i više od milijun kuna. Petra je odlazeći i z Londona, u Los Angelesu kupila palaču pokojnog televizijskog mogula Aarona Spellinga za 85 milijuna dolara (više od 500 milijuna kuna). Riječ je o vili sa 123 sobe, koja ima i kino, teretanu, kuglanu, tri sobe za umatanje poklona, teniski teren, bazen te vanjski parking za preko 100 automobila. 

Vjenčanje od milijun kuna i namještaj od gušterove kože
Vjenčanje od milijun kuna i namještaj od gušterove kože

Sestre redovito koriste privatne avione, s jednog odmora putuju na drugi, a svoje navike uspješno prenose i na djecu. Tamarina kći Sophie (4) posjeduje kuću za lutke u veličini nečije prave kuće, za rođendan dobiva na desetine poklona i torti. Također, obitelji nije strano po božićne pokloni skočiti 'preko bare', a starija sestra Ecclestone je lani svoju londonsku vilu okitila božićnim ukrasima prije mnogih shopping centara. U želji da zdanje pretvori u Betlehem sudjelovalo je nekoliko radnika. Na svakoj strani ulaza bili su postavljeni drveni sobovi odjeveni u kostime Djeda Mraza i velike sanjke, okružene lažnim darovima. 

Starija Kći bivšeg šefa Formule 1 u svojoj reality emisiji 'kukala' je kako nema što odjenuti, iako joj sadržaj golemog ormara vrijedi oko sedam milijuna dolara, a ništa skromnija nije ni sestra Petra.

Tako su za lanjske blagdane obje svojoj djeci priuštile puno dvorište umjetnog snijega dok se Los Angeles grijao na toplih 26 C, a prilikom upisa Sophie u vrtić Tamara je izrazila zabrinutost jer će njezinu kćer tjerati da sama briše svoju guzu. Tretman je to na koji obitelj Ecclestone-Rutland nije navikla jer ih u vlastitom domu poslužuje vojska od 50 ljudi. U vili vrijednoj više od 600 milijuna kuna, bračni par uživa u luksuzu, a za to nisu zakinuli ni svoju princezu.

Malena Sophie ima ogromnu sobu za igranje prepunu igračaka, ledenu palaču i konjiće za ljuljanje, dok se Tamara najaviše voli hvaliti svojom zlatnom kadom. S obitelji živi i devet pasa, za koje je zadužen profesionalni šetač pasa. 

Iako je Petri propao brak s još jednim bogatim nasljednikom, Jamesom Stuntom (36), a Tamarine su poslovne investicije nerijetko završavale milijunskim minusima, bogatstvo sestara i dalje se mjeri u milijardama. Petrin 28. rođendan proslavile su uz nastup Grammyjem nagrađene pjevačice Brandy, a cijeli party koja je organizirala Tamara koštao ih je oko 5 milijuna kuna.

Pixsell

Da Tamara voli organizirati rođendanske proslave pokazao je i 2. rođendan male Sophie, kad je starija sestra Ecclestone unajmila palaču. Prvi, nešto skromniji, Sophie je proslavila uz pravi mali zoološki vrt. Tati Bernieju za 85. je pak svoj dom u elitnom dijelu Londonu 'pretvorila' u obiteljsku kolibu koja se nalazi u švicarskim Alpama. 

Ispovijest Lucije Šarić: Sa 16 godina šofer me vozio u školu
Ispovijest Lucije Šarić: Sa 16 godina šofer me vozio u školu

Ipak, Tamara je vlastiti lifestyle djelomično promijenila otkako je u braku s Jayom te otkako je postala majka. Javnost ranijih godina pamti i njezino golišavo poziranje za Playboy.

Playboy

Za naslovnicu spomenutog časopisa grudi i međunožje prekrila je dijamantima. Fotografiranje s potocima alkoholnih pića bilo je rutina, a samo na šampanjac je jednom prilikom potrošila više od 250.000 kuna. Paparazzi su ju u više navrata uhvatili kako jedva stoji na nogama u noćnim klubovima, a slaba je bila na 'zločeste' dečke s kriminalnim dosjeima.

Kada je sin poželio Angelinu Jolie, tata Ivica mu je sredio
Kada je sin poželio Angelinu Jolie, tata Ivica mu je sredio

Sadašnjeg Tamarinog supruga Jaya Rutlanda vlasti su sumnjičile za pomaganje kriminalcu koji je krijumčario drogu i godinama bio u bijegu, ali odbacili su optužbe zbog nedostatka dokaza. Za bivšeg Petrinog supruga, Jamesa Stunta, Bernie je svojedobno izjavio kako ga je uništila droga. 

Štedljivi Bernie, kojeg se prethodnih ljeta moglo vidjeti dok na našoj obali jede burek iz zadarske pekare, požalio se kako nikad neće moći u mirovinu zbog rasipničkog načina života svoje obitelji. Za svoje kćeri radit će, kako je sam rekao, dok ne padne na pod.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Sinovi 'kralja mlijeka' razmeću se autima i privatnim avionima
EKSKLUZIVNO: DINASTIJA RAJIĆ

Sinovi 'kralja mlijeka' razmeću se autima i privatnim avionima

Nekadašnji kralj mlijeka Luka Rajić svoje miljenike najmanje dva puta na godinu časti luksuznim putovanjima. Tako im je biznismen prije dvije godine zimski provod u Aziji platio više od milijun kuna

Kada je sin poželio Angelinu Jolie, tata Ivica mu je sredio
EKSKLUZIVNO: DINASTIJA TODORIĆ

Kada je sin poželio Angelinu Jolie, tata Ivica mu je sredio

Društvo s kojima su se družili Todorići uglavnom su milijunaši, a gaje iste sklonosti. Ante Todorić je volio društvo provozati na jahti i krstariti s njima, a Ivan se povezao sa srpskim milijunašem Ljubišom Krstajićem
Vjenčanje od milijun kuna i namještaj od gušterove kože
ZLATNA MLADEŽ: LUKSUZ MAMIĆEVIH

Vjenčanje od milijun kuna i namještaj od gušterove kože

DINASTIJA MAMIĆ: Monika i Mario Mamić bili su zajedno 9 godina. U dnevnom boravku imali su namještaj presvučen skupocjenom gušterovom kožom. Na svadbu je Zdravko je 'spiskao' oko milijun kuna...