Show

Komentari 21

Čelična Lady: Unuci mi daruju 'ukradene' ruže što me naljuti

Čelična Lady: Unuci mi daruju 'ukradene' ruže što me naljuti

NOVA ZANIMACIJA Ksenija Urličić u svom vrtu ima više od 1000 ruža. Dobila je nagradu za najljepši izbor i kvalitetu, a ponosi se i malinama

Prijavila sam se na natječaj za najljepši vrt Floraarta. Dobila sam nagradu za najljepši izbor i kvalitetu ruža Zagrebačke županije, rekla je Ksenija Urličić. Nagrade za najljepši vrt otišle su izvan Zagreba, pa Čelična Lady misli da je zato njezin vrt najljepši. Urličić je od 2000. u mirovini.

To ne znači da odmah kreneš kopati po vrtu. I dalje imam puno interesa. Mirovinu sam doživjela kao vedru stranicu života - kaže Urličić.

Vrtlarstvom se bavi 20-ak godina. Kad je ‘80-ih živjela u stanu, prijavljivala se na natječaje za najljepši balkon. Dvaput je pobijedila.

- Zbližila sam se sa svojim vrtom i zadnjih 4-5 godina intenzivnije se njime bavim. Ljeti sam već iza 6 sati u vrtu. Obrezujem ruže, te ljepotice vole malo grubosti. Njegujem ih, pazim da ih ništa ne napadne, imam ih preko 1000 - ponosna je Ksenija.

Osjeti malo ironije kod prijatelja koji kao da pomisle 'Ma vidi ti čime se ona sad bavi'. Njoj je to simpatično i dodaje da je važno samo to da je ona zadovoljna. Sretna je kad se svi začude kako lijepo mirišu njezine ruže. Svima, kaže, dopušta da ih diraju.

Slavko Midžor/PIXSELL

- Djecu upozoravamo da im se ne približavaju zbog trnja. Znaju pogaziti jagode, jer ne gledaju kamo hodaju. Koji put mi unuci i uberu cvijet pa mi donesu, da me obraduju. Nekad se i naljutim, ali zapravo mi to bude vrlo drago - rekla je Ksenija.