Obavijesti

Show

Komentari 18

Chaplin i Oona: 'Pokosila me je svojom ljepotom i šarmom...'

Chaplin i Oona: 'Pokosila me je svojom ljepotom i šarmom...'
1

Charlie Chaplin bio je 36 godina stariji od svoje četvrte supruge Oone O'Neill. Vjenčali su se kad joj je bilo 18 godina a njihov brak izazvao je neviđeni skandal. Otac se je odrekao i razbaštinio je..

VIDEO

Veljača je mjesec ljubavi. Tim povodom svaki dan sve do Dana zaljubljenih - Sv. Valentina donosimo vam po jednu ljubavnu priču poznatih ličnosti koja će malo koga ostaviti ravnodušnim. Neke su šokirale svijet, neke su rasplakale mnoge, a neke su tragično završile..

Oona O'Neill trebala je, vjerovali su svi koji su je poznavali, napraviti velike stvari u životu. Bila je lijepa, obrazovana, iz ugledne obitelji. Očekivalo se da će kći uglednog književnika, nobelovca Eugenea O'Neilla i spisateljice Agnes Boulton postati važna i slavna kao i njezini roditelji. Išla je u najbolje škole, družila se sa  tadašnjom njujorškom elitom. Kao tinejdžericu i pripadnicu otmjenog društva, elitni Stork Club proglasio "debitanticom br. 1".

Bila je zgodna, šarmantna, privlačna, i svi su je željeli. Izlazila je s Orsonom Wellsom i bila je u vezi sa šest godina starijim slavnim književnikom J. D. Salingerom, piscem 'Lovca u žitu'. 
- Bila je tiha i predivna, do te mjere da s nje nisi mogao skinuti oči - opisivali su njezini prijatelji Oonu u koju se tada 22- godišnji Salinger strašno zaljubio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Skandalozna veza

No onda je Oona odlučila otići u Hollywood i postati glumica. No,tamo je upoznala 53-godišnjeg Charlieja Chaplina, poznatog ljubitelja mladih djevojaka, koji ju je odlučio angažirati za svoj novi film.  Chaplin je zapisao da je odmah pri upoznavanju bio pokošen njenom ljepotom i šarmom. Susret s njom je opisao kao 'najsretniji događaj u životu'.


Uskoro je mlada ljepotica započela vezu sa Chaplinom na zgražanje cijele filmske industrije i američke javnosti. Vjenčali su se čim je ona napunila 18 godina. Chaplinu je to bio četvrti brak. Prva tri trajala su po samo nekoliko godina svaki, svoje dvije žene oženio je kad im je bilo 16 godina, a treću kad joj je bilo 19 godina.

Nekoliko mjeseci prije njihova susreta, Chaplin je proživljavao mučan sudski proces u kojem ga je starleta Joan Barry, koja je navodno patila od ozbiljnog mentalnog poremećaja, tužila da je otac njezina djeteta. Iako je bio oslobođen optužbe, brak Oone i Chaplina razljutio je njezina oca, glasovitog dramatičara Eugenea O’Neilla koji je bio Chaplinov vršnjak.

Otac joj nikad nije oprostio

Brak nije odobrio, prekinuo sve kontakte sa odbjeglom kćeri te je razbaštinio. I iako je prelijepa crnokosa djevojka bila očeva miljenica i mislila je da će se voljeni otac predomisliti on joj nikad nije oprostio udaju za Chaplina. Nikad više s njom nije ni riječi progovorio. Ona mu je ipak pisala svaki tjedan jedno pismo ne znajući da on nikada ni jedno nije otvorio. Uredno ih je čuvao na noćnom ormariću kraj kreveta u kojem je i umro, držeći pisma pokraj sebe.

No vrijeme je pokazalo da Oona nije pogriješila. Nije napravila nikakve velike i važne stvari kao njezini roditelji, ali je sa svojim suprugom imala skladan i lijep brak koji je trajao 34 godine i u kojem su dobili osmero djece. Pet kćeri i tri sina. Većinu života proveli su u Švicarskoj gdje su i odgojili svoju djecu.

'Roditelji su se uvijek držali za ruke'

- On je od mene napravio zrelu ženu, a ja sam ga održavala mladim - rekla je Oona o svom suprugu.

Njihov sin Eugene jedno prilikom je ispričao kako su njegovi roditelji bili silno privrženi jedno drugome te kako su se uvijek kad god bi bili zajedno držali za ruke.

Oona je nadživjela Chaplina za 14 godina, ali su joj posljednje godine bile nesretne. Tuga zbog njegove smrti odvela ju je prema alkoholizmu. Umrla je od raka gušterače 1991. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Dobrovoljno ušla u logor smrti kako bi spasila svog voljenog...
ZAGREPČANKA NIJE ODUSTALA

Dobrovoljno ušla u logor smrti kako bi spasila svog voljenog...

Zagrepčanka Olga Watkins, rođena Czepf za vrijeme Drugog svjetskog rata prešla je cijelu zaraćenu Europu i ušla u logore smrti da nađe svog zaručnika Juliusa...

'Nismo išli u crkvu na misu već smo se tajno sastajali i ljubili'
RECEPTI ZA DUGI BRAK

'Nismo išli u crkvu na misu već smo se tajno sastajali i ljubili'

Morate poštovati jedno drugo, razgovarati, ne varati, ne lagati, donositi odluke zajedno, ne gledati samo na sebe, savjeti su koje parovi koji su zajedno već pola stoljeća poručuju mladima
Trebalo je pet godina da shvate da su stvoreni jedno za drugo
PRAVA LJUBAV

Trebalo je pet godina da shvate da su stvoreni jedno za drugo

Anica je bila u vezi sa Tuđmanovim tjelohraniteljem, a Robert je u to vrijeme bio oženjen. Nakon što ju je vidio na televiziji, ponovo je poželio vidjeti Anicu. Zdravko Mamić mu je u tome pomogao...