Show

Komentari 13

Htjela je otići, sad je princeza: Charlene se udala za Alberta II

Htjela je otići, sad je princeza: Charlene se udala za Alberta II

Titulu princeze Monaka prije nje nosila je slavna Grace Kelly koja se 1956. udala za Albertova oca, princa Reinera III. Albert i Charlene prvo su se vjenčali kod matičara

Događaj koji je cijela kneževina Monaco željno iščekivala jednim je dijelom gotov. Princ Albert II od Monaca (53) i  Charlene Wittstock (33) vjenčali su se kod matičara pred najbližim članovima obitelji, Albertovim sestrama Carolinom i Stéphanie, njihovim obiteljima te pred članovima obitelji Wittstock . Čast da ih vjenča u palači pripala je  Philippu Narminu. Iako se šuškalo da vjenčanja neće biti jer je bivša plivačica iz Južnoafričke Republike Alberta ulovila s ljubavnicom te je zbog toga htjela pobjeći iz države, čini se da su 'golupčići' uspjeli riješiti sve nesuglasice.

Par će se u subotu vjenčati i u crkvi, a nakon tog će vjenčanja prirediti gala zabavu za uzvanike. Troškovi vjenčanja procjenjuju se na visokih 370 milijuna kuna. Charlene je sad monegaška princeza. Tu je titulu prije nje nosila legendarna holivudska diva Grace Kelly koja se 1956. udala za Albertova oca, princa Reinera III. na vjenčanju koje cijeli svijet pamti. 

Prvi poljubac bračnog para

Stanovnici Monaka 'opkolili' su palaču ne bi li vidjeli mladence koji su nakon vjenčanja izašli na balkon i poljubili se. I Charlene i Albert bili su nasmiješeni i izgledali su uistinu zaljubljeno. On je nosio crno odijelo u kombinaciji s bijelom košuljom i kravatom, a ona je obukla svjetlo plavi sako i suknju marke Chanel. Za crkveno vjenčanje u subotu mladenka će nositi vjenčanicu Giorgio Armani, a mladenac će obući svečanu odoru.

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, William i Kate, nisu došli na svadbu jer imaju obaveze u Kanadi. Propustit će i crkvenu ceremoniju u subotu. Na zabavi u subotu očekuju se brojni poznati gosti poput Naomi Campbell, Claudije Schiffer, francuskog predsjednika Sarkozyja i njegove supruge Carle Bruni, Karla Lagerfelda, Giorgia Armania i brojni drugi.

Najčitaniji članci