Obavijesti

Show

Komentari 0

Chewbacca postao zbog visine od 218 cm, inspiracija bio pas

Chewbacca postao zbog visine od 218 cm, inspiracija bio pas
6

Odlaskom Petra Mayhewa svijet se s radošću prisjeća jednog od omiljenih likova iz filmova o Zvjezdanim ratovima - Chewbacce

VIDEO

Glumac Peter Mayhew, čovjek koji je glumio Chewbaccu više od tri desetljeća, preminuo je 30. travnja u 75. godini. Svijet pop-kulture nikad neće zaboraviti najboljeg prijatelja Hana Sola, a ovo su neke od činjenica zbog kojih je omiljeni lik iz Ratova zvijezda bio osebujan...

Zbogom, Chewbacca: Preminuo je Peter Mayhew u 75. godini
Zbogom, Chewbacca: Preminuo je Peter Mayhew u 75. godini

Mayhew je bio izuzetno visok zbog marfanovog sindroma

Chewbacca je bio izuzetno visok. Peter Mayhew ulogu je dobio zbog visine od 218 centimetara, što ga je činilo idealnim za ulogu popularnog čudovišta. Ipak, većina ne zna da je glumac bolovao od marfanovog sindroma zbog kojeg je bio mnogo viši od prosjeka. Ova bolest pogađa jednu od 10.000 osoba, a većina njih može dočekati duboku starost.

Peter Mayhew death

Glumac je slobodno vrijeme provodio uveseljavajući djecu

Chewbacca je jedan od omiljenih likova obožavatelja Zvjezdanih ratova, a kao jednog od neobičnijih, zavoljela su ga i djeca. Mayhew je, kada god bi bio u mogućnosti, odlazio u dječje bolnice gdje bi, maskiran u lika iz popularne franšize, uveseljavao mališane. 

Lik Chewbacce inspiriran je psom

Najbolji prijatelj Hana Sola nastao je po uzoru na psa Georgea Lucasa. Američki filmaš otkrio je kako se pas Indiana uvijek vozio na mjestu suvozača zbog čega su prolaznici često bili zbunjeni.

Wookie je jako, jako star

U Ratovima zvijezda, Epizodi IV: Nova nada, Chewbacca ima 200 godina. 

Kostim je napravljen od mješavine životinjskog krzna

Chewbaccino odijelo u prva tri filma bilo je napravljeno od mješavine zečjeg krzna i dlake, danas ugrožene životinje, jaka. Godine 1999. kostim je 'nadograđen' sustavom za vodeno hlađenje kako bi Mayhev lakše podnio duga snimanja. 

Chewbacca je osvojio nagradu za životno djelo

Obožavatelji su bili razočarani kada su Luke i Han nagrađeni nakon četvrtog dijela, a lik omiljenog čudovišta ostao je zapostavljen. Shodno tomu, 1997. MTV je Chewbacci dodijelio nagradu za životno djelo. Mayhew je na dodjelu došao obučen u Chewyjev kostim.

Chewbacca ima obitelj

U specijalnom nastavku Zvjezdanih staza, mogli smo saznati kako Chewbacca ima ženu Mallatobuck, sina Lumpawarooa i oca Attichitcuku. U posebnoj epizodi Han je posjetio Wookieev planet Kashyyyk.

Postao je glumac zbog velikih stopala

Mayhew je postao glumac sretnim spletom okolnosti. Londonski reporter radio je na priči o ljudima s iznimno velikim stopalima, a pritom je razgovarao i s Peterom. Nakon što ga je uočio redatelj, dobio je ulogu Minotona u filmu Sinbad i tigrovo oko. 

Darth Vader je trebao biti Chewbacca

David Prowse, glumac koji je život dao Darthu Vaderu, idejno je trebao glumiti Chewbaccu. U jednom trenutku Prowse je odustao od uloge čudovišta uz obrazloženje kako svijet bolje pamti zlikovce. 

NEPREPOZNATLJIVA HUREM: Nekad prekrasna glumica danas izgleda kao plastična lutka

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu