Obavijesti

Show

Komentari 28

Ćiro uživa u 'novoj karijeri': Bit ću popularniji i od Dr. Housea

Ćiro uživa u 'novoj karijeri': Bit ću popularniji i od Dr. Housea
1

Nije mi bilo teško prihvatiti ulogu i sudjelovati u snimanju filma jer se uvijek odazovem svakom čestitom čovjeku, kaže Miroslav Ćiro Blažević (81)

VIDEO

Bivši izbornik Hrvatske reprezentacije ima ulogu u filmu 'Vinko', požeškog redatelja Hrvoja Podobnika Gere (35). U komediji glumi psihijatra.

- To je moja prva prava uloga. Napravio sam sve što je redatelj Gero tražio od mene - kaže Ćiro Blažević.
Doktor Ćiro pojavljuje se samo na početku i na kraju filma, ali ima bitnu ulogu koja zaokružuje kompletnu priču “Vinka”.

- Nije mi bilo teško naučiti tekst jer sam sve napravio s ljubavlju - kaže legendarni trener. Dodaje kako i čovjek njegovih godina mora biti spreman još svašta naučiti.

Ne radi za honorar

- Honorar nisam uzeo jer ne radim za honorar, nego za zadovoljstvo. Siguran sam da ću biti popularniji od Dr. Housea - šali se Ćiro.

Redatelj je od samih početaka želio angažirati Blaževića za ulogu doktora.

- Ako je netko dobar psiholog, onda je to Ćiro. Film sam snimao više od dvije godine, ovisno o ekipi i sredstvima. Na kraju sam skupio hrabrosti i pristupio takvoj legendi - kaže Gero. Dodaje kako se Ćiro isprva malo nećkao, ali je na kavi prepoznao njegov entuzijazam i odlučio pomoći.

- S njegovom scenom pala je zadnja klapa filma, a to mi je šlag na tortu - kaže Hrvoje. Dodaje da se najuspješniji izbornik 'vatrenih' odlično snašao.

U seriji i filmu 'Montevideo, Bog te video', Ćiro se odlučno snašao u ulozi liječnika

Ćirina zgrada je bolnica 

- Snimili smo sve iz prve i bio sam zadovoljan viđenim pa nisam htio više maltretirati Ćiru - kaže redatelj koji u komediji ima glavnu ulogu. Film su snimali u haustoru Ćirine zgrade koja je dočarala bolnicu.

- Nakon što sam mu objasnio zašto želim baš njega, rekao je: ‘Sine, jesi dosadan u p. m., želim ti svu sreću ovoga svijeta. Ajde, kad ćemo to snimati?’ - smije se Gero. Dodaje kako mu je snimanje predložio odmah sutra kako se ne ne bi slučajno predomislio. Komedija “Vinko” snimala se na dvadesetak lokacija, a traje 43 minute. Bivšem izborniku Blaževiću to ipak nije prva uloga. Kao glumac debitant pojavio se još 2009. u srpskom filmu i seriji “Montevideo, Bog te video”, u kojoj je glumio izbornika Jugoslavije.

- Samo da znate, kad su mi dali scenarij, ja sam poderao tekst, bacio ga u smeće i poručio im da ću pričati svojim jezikom - rekao je Ćiro, koji je scene snimao na beogradskom stadionu na Dorćolu.

Kad bi se snimao film o njemu samom, Ćiro bi volio da ga glumi Tarik Filipović.

- On je vjerodostajan i veliki glumac. Ja sam uvjeren da Alain Delon nije ništa bolji od njega - kaže Blažević. Dodaje kako zemljaka Tarika poznaje osobno, a posebno ga je nasmijao kad ga je imitirao.

 

 Na setu filma i serije ‘Montevideo, Bog te video’ zabavljao se s glumcima Sergejom Trifunovićem te redateljem i glumcem Draganom Bjelogrlićem (lijevo). U ulozi doktora odlično se snašao, a liječnička kuta i stetoskop mu stoje kao saliveni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu