Obavijesti

Show

Komentari 2

Claire Danes je zaveo kolega Hugh dok su se igrali na setu

Claire Danes je zaveo kolega Hugh dok su se igrali na setu
3

Iako se ljubila s Leonardom DiCapriom i Jaredom Letom, srce zvijezde serije “Domovina” Claire Danes uspio je zarobiti Hugh Dancy, glumac iz serije “Hanibal”

VIDEO

Iako bi zbog talenta, uspjeha i neodoljiva seksepila mogla sastaviti poduži popis ljubavnika, njezino srce pripada samo jednom - britanskom kolegi glumcu Hughu Dancyju. Zvijezda serije “Domovina” Claire Danes nakon tri javne i neuspješne veze pronašla je onog pravog. To je Hugh s kojim je četiri godine u braku, a imaju sina Cyrusa Michaela Christophera. Otkad se 1994., kad je imala samo 15 godina, pojavila na malom ekranu u ulozi Angele Chase u seriji “I to mi je neki život”, danas 35-godišnja glumica Claire osvojila je simpatije struke i publike. Već se tada moglo naslutiti da će ostvariti uspjeh u filmskoj industriji. Kako je odrasla u kreativnoj obitelji, tata joj je bio fotograf, a mama dizajner, Claire je u dobi od samo šest godina počela pokazivati aspiraciju za glumom.

“S pet godina sam bila sigurna da ću biti glumica”

- Odrasla sam u vrlo kreativnom okruženju. Na gotovo svakoj površini naše kuće bilo je puno lako različitih dostupnih materijala, poput fotografija i tekstila koje sam mogla koristiti kako sam željela. Roditelji mi nisu ništa branili. To me je poticalo da pronađem ono što će me inspirirati - prisjetila se Danes djetinjstva koje ipak nije bilo posve bezbrižno. Naprotiv, Claire je sa šest godina odlazila na psihoterapije.

- Uvijek sam oko sebe imala imaginarne prijatelje koji su me pratili u stopu i sve radili za mene. Patila sam od lakšeg oblika opsesivno-kompulzivnog poremećaja, no u toj dobi to nije bilo zabrinjavajuće - pojasnila je Claire koja je odmalena znala da će biti glumica.

S 15 godina dobila je ulogu koja ju je proslavila

- Imala sam pet godina. Na TV-u je bio Madonnin video. Počela sam skakati, plesati i pjevati. Tada sam znala da ću biti umjetnica - rekla je Clarie.

Istodobno je upisala moderan balet i ubrzo je dobila ulogu na Broadwayu u New Yorku. S 13 godina ostvarila je televizijski debi u seriji “Zakon i red”, nakon kojeg se prijavila na audiciju za novu tinejdžersku seriju “I to mi je neki život”. Iako je imala tek nepunih 15 godina, scenaristica Winnie Holzman željela je baš nju.

- Znala sam da sam spremna učiniti sve kako bi Claire zaigrala glavnu ulogu Angele Chase. Odisala je nevjerojatnom gracioznošću i samopouzdanjem - rekla je Winnie u jednom od intervjua.

A tako je i bilo, Danes je prihvatila ulogu Angele i ostvarila glumačku uspješnicu koja joj je donijela i prvo priznanje struke - Zlatni globus za najbolju dramsku glumicu u TV seriji. Iako je serija naišla na odličan odaziv kod publike, snimljeno je samo 19 epizoda. Uz ulogu Angele Chase, Claire je odrastala, kako privatno, tako i poslovno. Iz tih dana pamti i prvi poljubac u životu - i to s kolegom Jaredom Letom. - On je bio jako zgodan 23-godišnjak, a redatelj mi je uporno govorio: ‘Ljubi ga’. Ja nisam znala kako da to učinim. Nasreću, Jared me je naučio kako se to radi - prisjetila se Claire u jednom od svojih intervjua. Ubrzo su joj se počela otvarati vrata filmske industrije pa se već tijekom snimanja posljednje epizode “I to mi je neki život” prijavila na audiciju za film “Male žene” i dobila ulogu Beth March. U njemu je glumila s velikim glumačkim imenima: Susan Sarandon, Kirsten Dunst, Christian Bale i Winona Ryder. Iako je imala samo 16 godina, Claire je u devet godina starijoj kolegici Winoni pronašla prijateljicu.

- Zaista smo jako bliske. Ona je moj svojevrstan mentor - tvrdila je Claire.

Nakon “Malih žena” (1994.) glumice su zajedno snimale i romantičnu dramu “Istkano srcem”, da bi 1996. godine Danes zasjala kao Julia u ekranizaciji Shakespeareove drame “Romeo i Julija”.

Leonardo DiCaprio bio je oduševljen kad ju je upoznao

Samouvjerenošću je osvojila i Leonarda DiCaprija koji je glumio Romea.

- Bila je jedina djevojka na audiciji koja me je gledala ravno u oči dok je izgovarala tekst. Većina je imala užasnu tremu i nisu bile ni približno iskrene kao Claire – pohvalio je Leo kolegicu. Ulogu Julie doživjela je kao filmsko odrastanje. Kemija s Leonardom bila je nevjerojatna.

U to vrijeme o njemu su kružile glasine da je homoseksualac, no Claire ga je svim silama branila, iako između njih nije bilo ništa više od prijateljstva. Dapače, šuškalo se da su se njih dvoje toliko posvađali da se jednostavno mrze. I dok je na velikom platnu osvajala srca slavnih glumaca, u privatnom je životu sreću pronašla u zagrljaju 18-godišnjeg Andrewa Dorffa kojeg je upoznala preko kolegice iz serije “I to mi je neki život” Devon Odesse. Nakon kratke veze s Andrewom i navodne afere s Mattom Damonom, lijepa se glumica spetljala s glazbenikom Benom Leejem, s kojim je bila u vezi pet godina.

Nikad nije potvrdila vezu s Mattom Damonom

- Voljela bih da sam uvijek zaljubljena. Tada je moj život obojen svim bojama i uvijek uz sebe imam ‘partnera u zločinu’ koji će mi pružiti zagrljaj kad god ga zatrebam - opisala je glumica osjećaj zaljubljenosti.

S navršenih 18 godina uvrštena je na Peoplevu listu 50 najljepših žena svijeta. Uspješna, zaljubljena i sretna miljenica publike nastavila je nizati uspjehe na velikom platnu. Tako je 1997. glumila uz bok Mattu Damonu (s kojim je navodno imala kratku tajnu aferu) u filmu Francisa Forda Coppole “Čudotvorac”, a godinu dana poslije surađivala je s Umom Thurman, Geoffreyjom Rushom i Liamom Neesonom u povijesnoj drami “Jadnici”. U to vrijeme posvetila se poslu pa je nakon snimanja uspješne drame “Palača s rešetkama”, gdje je uz Kate Beckinsale odigrala glavnu ulogu, Claire odlučila napraviti pauzu. Snimila je prvu naslovnicu Voguea te u intervjuu najavila da se na neko vrijeme povlači iz glume i odlazi studirati psihologiju na Yale.

- Bojim se da ću kao student biti jako neodgovorna, no moram pronaći sebe. Odigrala sam toliko uloga u životu, a još ne znam tko sam – otkrila je tada glumica kojoj ni prestižni fakultet nije pomogao u traženju sebe. Nakon samo dvije godine studija vratila se pred kamere i snimila dramu “Sati” (2002.) u društvu velikanki - Nicole Kidman i Meryl Streep, koju uvijek spominje kao glumački uzor i životnu inspiraciju. Iduće godine radila je na trećem nastavku akcijskog hita “Terminator 3: Pobuna strojeva” i drami “Ljepota pozornice” gdje se zaljubila. 

Crudup je zbog Danes ostavio trudnu djevojku

Tijekom snimanja s kolegom Billyjem Crudupom razvila je poseban odnos koji je vrlo brzo iz prijateljstva prerastao u ljubav. Kako je Billy tada bio u vezi s glumicom Mary-Louise Parker, Danes je bila u ljubavnom trokutu. Mary bila sedam mjeseci trudna, no Billy je odlučio okončati njihovu sedmogodišnju vezu i prepustiti se mladoj neodoljivoj kolegici. Da stvar bude gora, Crudup je razorio vezu kako bi ga Claire ostavila tri godine poslije. U prosincu 2006. prekinula je s Billyjem i posvetila se snimanju romantične drame “Predvečerje”. Osim ponovne suradnje s glumačkim uzorom Meryl Streep, ovaj film donio joj je ljubav života. Tijekom snimanja u najmanjoj američkoj državi, Rhode Islandu, Claire se zbližila s kolegom Hughom Dancyjem koji trenutačno glumi u hit seriji “Hannibal” Isprva su bili dobri prijatelji, no ubrzo su shvatili da su srodne duše. Njihova je ljubav rasla, a oni su je pokušavali sačuvati od javnosti.

- Najbolji način za očuvanje ljubavne veze jest da se o njoj uopće ne razgovara - tvrdili su oboje. No njezina asistentica na filmu otkrila je kako su se zaljubili na setu, i to igrajući društvene igre.

- Nisu se odvajali jedno od drugoga i stalno su se natjecali tko će biti bolji u omiljenoj igri Scrabble - rekla je asistentica. Njihovo vjenčanje bilo je skromno i daleko od očiju javnosti. U rujnu 2009. godine Claire i Hugh su u potpunoj tajnosti izmijenili zavjete.

- Hugheva obitelj ima kuću u Francuskoj. Ondje smo se i oženili. Bilo je sjajno - otkrila je poslije. Njezin četiri godine stariji suprug odrastao je u Engleskoj, a njegovi brat i sestra žive u Parizu.

- Uživamo u putovanjima. Božić se trudimo provesti s njegovima, a s mojima neki drugi blagdan - rekla je Claire. Ispunjena i sretna glumica nastavila je uspješno obavljati svoj posao. Tako je 2010. osvojila nagrade Emmy i Zlatni globus za najbolju glumicu u biografskoj mini-seriji “Temple Grandini” gdje je utjelovila američku doktoricu znanosti koja boluje od autizma. Claire nije lako inspirirati. To potvrđuje i činjenica da nakon uspjeha drame gotovo dvije godine nije mogla pronaći posao koji bi je zadovoljio.

Otkad sam s Hugom, pala sam pod njegov britanski utjecaj. Pijem doista puno više čaja, ali i alkohola...

- Bilo je strašno, bila sam jako povrijeđena. Dvije godine bez posla za mene su bile grozne. Bila sam zbunjena i borila sam se sama sa sobom. U jednom sam trenutku počela promišljati o tome da se počnem baviti dizajnom interijera – otkrila je glumica kojoj su tada najveću potporu pružale kolegice Meryl Streep i Susan Sarandon.

- Uvijek su mi govorile da sama moram voditi svoje bitke, a kad snimam scene koje iziskuju puno plača, moram paziti da ne dehidriram. I da uvijek tražim veći honorar od ponuđenog jer novca ima, ali mi ga nitko neće dati jer sam žensko - rekla je Danes.

Nasreću, prebrodila je teško razdoblje i vratila se na male ekrane u jednoj od svojih najcjenjenijih uloga, CIA agentice Carrie Mathison u seriji “Domovina”.

- Ona je stroga, znatiželjna, strastvena i pomalo luda. Sliči na mene - našalila se.

Usporedno s poslovnim uspjehom rasla je i slava s kojom se Claire teško nosila.

- Gotovo me svaki dan prate paparazzi, a ja i nisam neka velika zvijezda. Iskreno, ne znam kako se puno veće face od mene nose s tim. Često mi dođe da paparazze gađam stvarima, no odlučila sam da se moram disciplinirati i naučiti ih ignorirati - rekla je glumica. Ipak, Claire je s vremenom postala pristupačnija medijima. I to otkako je saznala da će postati majka. Nakon što je u siječnju 2012. primila Zlatni globus za najbolju glumicu u dramskoj seriji “Domovina” te se zahvalila “suprugu koji je čini zdravom i sretnom”, Danes je saznala da je trudna. I u trudnoći je nastavila snimati “Domovinu”. Kolege su bili jako pažljivi prema njoj i čuvali su je na setu. Sve do sredine druge sezone nije morala prekrivati trudnički trbuh, no do samoga kraja garderobijerka joj je nekoliko puta morala proširivati hlače. U rujnu 2012. Danes je za ulogu agentice Carrie osvojila nagradu Emmy u kategoriji najbolje glumice.

- Hvala suprugu, mojoj ljubavi, ocu mojega djeteta. Ništa ne bih uspjela bez njega. Strašno ga volim - rekla je dirnuta Claire.

Uoči Božića 2012. Claire i Hugh dočekali su sina te ga nazvali Cyrus Michael Christopher. Radoholičarka Danes se samo dva tjedna nakon poroda vratila na posao.

- Sretna sam što imam tako fleksibilno zanimanje. Da sam kućanica i majka koja je stalno s djecom kod kuće, uvjerena sam da bih loše odigrala roditeljsku ulogu. Uvijek sam htjela imati djecu, ali drago mi je da sam s tom odlukom čekala do sada - rekla je.

Iako je velika zvijezda na malim ekranima, kad se ugase kamere, Claire je kućanica i najsretnija mama na svijetu.

Natječu se hoće li sina naučiti britanski ili američki naglasak

- Trenutačno je sve usmjereno na našeg sina. Kad je on u mojoj blizini, ne postoji konkurencija – ne mogu čitati, gledati televiziju... Ne mogu ništa raditi osim neprekidno gledati u njega. Zbog njega sad stojim čvrsto na zemlji, on povezuje mene i Hugha na jednoj posve novoj razini. Sve se vrti oko Cyrusa i naše male obitelji - rekla je glumica te se našalila na račun kulturnih razlika između nje i Hugha.

- Natječemo se hoće li Cyrus govoriti s britanskim ili američkim naglaskom. Priznajem da sam pala pod njegov britanski utjecaj. Otkad sam s njim, počela sam piti više čaja... i puno, puno više alkohola - šalila se. Žive u New Yorku, koji oboje obožavaju, ali jedan drugoga, ako mogu, prate na snimanja, a s njima je uvijek i 1,5-godišnji sin.

- Najsretnija sam žena na svijetu. Nema ničeg ljepšeg nego kad me na kraju dana dočeka moj sin. On me izvlači iz svih mračnih situacija i loših iskustava na poslu - rekla je glumica koja je sigurna da želi još djece s voljenim suprugom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom
ZABLISTAO NA PROMOCIJI

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom

Tajnu svog izgleda, Viktor Živojinović krije u promjeni životnog stila koju je donio prije nekoliko godina. Usredotočio se na zdravu prehranu i redovito vježbanje

Aleksandra Prijović na drugom koncertu dovela posebnu gošću: 'Ljudi iz Varaždina su me spasili'
VEČER PUNA EMOCIJA

Aleksandra Prijović na drugom koncertu dovela posebnu gošću: 'Ljudi iz Varaždina su me spasili'

Popularna pjevačica opet je oduševila Varaždince na drugom koncertu u nizu, a i ovog puta fanovi su je obasipali plišanim medvjedićima
Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene
NIJE ISTO KAO NA 'DORI'

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene

Za kostime je zaslužna prijateljica Baby Lasagne, mlada dizajnerica Valentina Pliško