Obavijesti

Show

Komentari 68

Član žirija Masterchefa nekim kandidatima već je dao posao

Član žirija Masterchefa nekim kandidatima već je dao posao
4

Kuhari amateri Bojana i Marko oduševili su Dina Galvagnu. Od lipnja rade u njegovu restoranu u Zagrebu za plaću od 4000 kn. Bili su i na audiciji za prvu sezonu showa

VIDEO

Iako ih trenutačno gledamo na televiziji, show “Masterchef” se snimao proljetos. Bojana i Marko, doznajemo, od početka ljeta rade u zagrebačkom restoranu. 
Bojani Bukvić (23) iz Koprivnice i Zagrepčaninu Marku Palfiju (31) upornost se isplatila. U prvoj sezoni ona nije prošla audiciju a on je ušao među prvih 50. Pokušali su ponovno i u drugoj sezoni su briljirali. Bojana i Marko od lipnja rade u restoranu člana žirija Dina Galvagna. Bio je oduševljen njihovim kuhanjem. Oni o zaposlenju nisu htjeli razgovarati.


- Show se tek prikazuje na televiziji, a i pod ugovorom sam pa vam ne mogu ništa reći - kaže Bojana.

Koprivničanka je kolače kao djevojčica počela raditi uz baku. Njen kolega Marko Palfi očarao je žiri, a najviše Dina kulinarskom maštovitošću. Životna želja mu je da od amatera postane profesionalni kuhar. Kuha od desete godine te je samouk. 
- Hrana mi je najveća okupacija, a mogu provoditi sate i sate razmišljajući što ću skuhati - govori Marko. Volio bi odraditi praksu kod kuhara svjetskoga glasa Thomasa Kellera u njegovu kalifornijskom restoranu. 
No prije će Marko zanat morati peći s članom žirija u restoranu koji je najpoznatiji po mesnim specijalitetima i autohtonim hrvatskim namirnicama. 
Posebnost tog restorana je i spravljanje maštovitih jela od samoniklog bilja. Galvagnovo je pravilo da jela prvenstveno moraju biti unikatna.

- Lijepo je raditi s amaterima jer su zaljubljenici u kuhanje, a takvih je malo - smatra Dino. Kako doznajemo, kao pripravnici kuhari Marko i Bojana imaju plaću od 4000 kuna.

Dino: Nedostaje nam kvalitetnih kuhara

Na prvom izazovu 19 kuhara amatera pokazalo je što sve znaju. Nekima je jelo u tavi zagorjelo, a drugi su vještinom zadivili žiri.

 
- Dio vas već ima razvijen stil kuhanja. Savjetujemo vam da ga dalje samo usavršavate - poručio im je žiri.

Kandidati se bore za 200.000 kuna.

- Iskustvo i ono što ću naučiti nagrada mi je već sama po sebi - zaključila je Petra Gerić.

Prošla sezona iznjedrila je nekoliko dobrih kuhara. ‘Masterchef’ potiče ljude i educira ih, a od kandidata razvija potencijalne buduće kuhare, kaže Dino Galvagno koji smatra da u Hrvatskoj nedostaje kvalitetnih kuhara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom
ZABLISTAO NA PROMOCIJI

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom

Tajnu svog izgleda, Viktor Živojinović krije u promjeni životnog stila koju je donio prije nekoliko godina. Usredotočio se na zdravu prehranu i redovito vježbanje
Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene
NIJE ISTO KAO NA 'DORI'

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene

Za kostime je zaslužna prijateljica Baby Lasagne, mlada dizajnerica Valentina Pliško