Obavijesti

Show

Komentari 0

Članovi Exploiteda: Žao nam je što nismo partijali u Zagrebu

Članovi Exploiteda: Žao nam je što nismo partijali u Zagrebu
1

Članovi kultnog škotskog punk benda obožavaju Hrvatsku, ali njihov pjevač nije mogao doći jer je hospitaliziran. Walteru Buchanu pozlilo je početkom mjeseca usred koncerta

VIDEO

Iako su došli bez pjevača i ujedno jedinog člana iz originalne postave benda, stari škotski punkeri dobro su prodrmali zagrebačku publiku.

- Nažalost, Wattie se iz belgijske bolnice vratio kući prije nekoliko dana i sad se oporavlja. Nadam se da će se dečki uskoro vratiti u Zagreb u punom sastavu - rekao je Matija Trupinović, organizator zagrebačkog koncerta u Vintage Industrial baru. Početkom mjeseca najstarijem članu benda, Walteru “Wattieju” Buchanu (59), pozlilo je u Belgiji i završio je u bolnici u vrlo lošem stanju.

- Prestrašili smo se da je doživio još jedan infarkt. Bio bi to njegov treći infarkt pa smo se stvarno prestrašili za njegov život, jer je zbog toga dosad već dva puta završio u bolnici. No evo neki smo dan saznali da je ipak srce dobro. Problem je bio u pogrešnim receptima. Liječnici su mu dali pogrešne lijekove pa mu je zato pozlilo. Odradili smo cijeli koncert do kraja, nakon čega je po Wattieja došla hitna - rekao je basist Irish Rob.

Upravo je on najviše požalio što bend nije imao vremena dulje ostati u Zagrebu. Prije dvije godine, kad su zadnji put bili u Hrvatskoj, Rob je završio nakon koncerta u klubu Sidro na Savi do ranih jutarnjih sati.

- Tamo se sprijateljio s ljudima, pa je i sinoć želio otići na isto mjesto, ali su na njegovu žalost morali odmah dalje kako bi se stigli odmoriti pred koncert u Beču - rekao nam je Trupinović o dečkima iz The Exploiteda. Umjesto Wattieja, na stageu su se smjenjivali pjevači iz Code Reda i The Casultiesa s kojima zajedno putuju i nastupaju, pa je atmosfera na koncertu bila paklena.

The Exploited je kultni škotski bend koji je osnovao Walter Wattie Buchan potkraj 70-ih godina prošlog stoljeća. Iako su ispočetka svirali street punk, uskoro su počeli svirati žestoki hardcore.

Prvi singl “Army Life” iz 1981. godine zapravo je imao biografski karakter jer je Wattie nekoć bio britanski profesionalni vojnik. Ostavio je uniformu kad je počeo slušati Sex Pistolse. Već prvi album The Exploiteda je postao kultni punkerski LP. Snimili su ga iste godine za diskografsku kuću Secret Records i odmah je ušao u povijest punk pokreta. Njegov naslov “Punk’s Not Dead” ostao je moto cijelog pokreta sve do današnjih dana.

Kroz bend je prodefiliralo dvadesetak glazbenika, a vječni član je upečatljivi Wattie, koji i danas nosi irokezu.

- Čim se oporavi, dolazimo u Hrvatsku - rekao je Rob.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Sjećate li se mišićavog Ervina iz Big Brothera? Pohvalio se s par fotki, evo kako danas izgleda!
REALITY ZVIJEZDA

Sjećate li se mišićavog Ervina iz Big Brothera? Pohvalio se s par fotki, evo kako danas izgleda!

Sarajlija je jako ponosan na svoj izgled, a isklesanim torzom oduševljava brojne pratiteljice

Ova Hrvatica je nova snaha Roda Stewarta: 'Moj djed je pobjegao od komunizma 1953.'
TRI DANA DO VJENČANJA GODINE

Ova Hrvatica je nova snaha Roda Stewarta: 'Moj djed je pobjegao od komunizma 1953.'

Nicole Artukovich već godinama ljetuje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, odakle su, otkrila je ranije, njezini baka i djed pobjegli u Ameriku
Renata iz 'Braka na prvu' za 24 sata: 'Zbog pjesme Magazina izbacili su me iz Zvezda Granda!'
PJEVAČICA IZ ZAGREBA

Renata iz 'Braka na prvu' za 24 sata: 'Zbog pjesme Magazina izbacili su me iz Zvezda Granda!'

Plus+ Istaknula se u sociološkom eksperimenti mirnoćom i strpljenjem, a nama je otkrila sve o glazbenoj karijeri