Show

Komentari 7

Da ti se sledi krv u žilama: Ovo je 5 najstrašnijih horor filmova

Da ti se sledi krv u žilama: Ovo je 5 najstrašnijih horor filmova

Donosimo jezive horore koji su prema magazinu 'Rolling Stone', pri vrhu na popisu onih filmova koji izazivaju strah i napetost...

Nakon što je horor film 'The Outwaters' izazvao šok mnogih u kinodvoranama, a neki su i izletjeli van jer su se morali ispovraćati, prisjetili smo se top 5 najstrašnijih horor filmova, prema časopisu Rolling Stone.

Na prvom mjestu je film 'Egzorcist' iz 1973. godine kojeg je režirao William Friedkin prema istoimenoj noveli iz 1971. Govori o demonskoj opsjednutosti mlade djevojke i očajničkim pokušajima njene majke da je vrati u normalno stanje kroz egzorcizam koji, žrtvujući vlastite živote, provedu dvojica katoličkih svećenika.

Film 'Psiho' je američki psihološki horor triler iz 1960. koji je producirao i režirao Alfred Hitchcock. Scenarij je napisao Joseph Stefano, a temelji se na istoimenom romanu Roberta Blocha iz 1959. godine. U filmu glume Anthony Perkins, Janet LeighJohn Gavin i Martin Balsam, Vera Miles.

Treći na listi je 'The Ring', japanski nadnaravni horor film iz 1998. redatelja Hidea Nakate, temeljen na romanu Kojija Suzukija iz 1991. godine. U filmu glume Nanako Matsushima, Miki Nakatani i Hiroyuki Sanada, a prati reportera koji žuri istražiti misterij iza uklete videovrpce. Tko god pogleda snimku, umre sedam dana nakon što to učini.

'Don't Look Now' film je u režiji Nicolasa Roega koji je adaptacija kratke priče Daphne du Maurier iz 1971. Glumci Julie Christie i Donald Sutherland tumače Lauru i Johna Baxtera, bračni par koji putuje u Veneciju nakon nedavne slučajne smrti svoje kćeri, nakon što John prihvati narudžbu za obnovu crkve. Ondje susreću dvije sestre, od kojih jedna tvrdi da je vidovita i obavještava ih da njihova kći pokušava stupiti u kontakt s njima i upozoriti ih na opasnost.

Na petom mjestu našao se 'Halloween' je kultni film iz 1978. godine koji je režirao i popisao John Carpenter. Glavne uloge u filmu igraju Jamie Lee Curtis i Donald Pleasence. Radi se o psihičkom bolesniku, Michaelu Myersu, koji je poslan u sanatorij jer je ubio svoju sestru tinejdžericu koja je čuvala djecu u noći Noći vještica kada je imao šest godina. 

POGLEDAJTE VIDEO: KAKO NEKOME REĆI DA TI SE NE SVIĐA

Najčitaniji članci