Preostalih devetoro natjecatelja očekuje tjedan dalmatinske kuhinje. Žiri im je poručio da dalmatinska kuhinja uključuje šaroliku paletu upotrebe zdrave hrane
'Dalmatinska kuhinja nije samo blitva, krumpir i riba na žaru'
Za titulu prvog hrvatskog Masterchefa bori se devet preostalih natjecatelja koji će se ovaj tjedan okušati u pripremanju dalmatinskih specijaliteta. Mate Janković im je rekao da u dalmatinsku kuhinju ne spadaju samo blitva, krumpir i riba na žaru već da je to šarolika paleta upotrebe zdrave hrane. Tomislav Gretić im je poručio da od tradicionalnih namirnica moraju stvoriti nešto novo. Dobili su zadatak da od namirnica poput dagnji, blitve, mrkve, rajčice, poriluka i bijelog vina pripreme dva jela u sat vremena i 15 minuta.
- Ostalo vas je devet, razmišljajte kao jedan i borite se kao jedan - savjetovao ih je Tomislav Marčić prije Kutije iznenađenja.
Davor je usitnio dagnje i od njih napravio namaz te rekao žiriju da njegova djeca ne vole dagnje pa ih na taj način prevari. Tomislavu se to nije svidjelo jer misli da tako sve dobro izađe iz njih dok mu je Radovan rekao da mu je to fino.
- Nije loše biti tvoje dijete, a ni tvoj gost. Ne smiješ mrtvozornički pristupati gostima, moraš podignuti jelo - zaključio je Radovan nakon čega je Matija žiri iznenadio s čak četiri tanjura.