Obavijesti

Show

Komentari 110

Dan kada je umro kralj funka: 'Dino se tu noć jako mučio...'

Dan kada je umro kralj funka: 'Dino se tu noć jako mučio...'
2

Pjevača je publika upoznala u seriji Miljenka Smoje 'Naše malo misto' gdje je glumio još kao dijete. Kad je imao 17 godina, s bratom Deanom osnovao je funk bend 'Kineski zid'. Porinom je nagrađen tri puta

VIDEO

Dino Dvornik umro je na današnji dan, 7. rujna 2008., šest mjeseci poslije oca Borisa. Vijest o smrti hrvatskog kralja funka malo koga ostavila je ravnodušnim. Hrvatska glazbena scena ostala je bez kreativca koji nije imao konkurenciju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45

U svojoj biografskoj knjizi, Rajko Dujmić prisjetio se kobnog dana. Dio iz knjige prenosimo u cijelosti: 

- Cijeli je bend (Novi fosili) bio kod patera Zvjezdana Linića na duhovnoj obnovi, kad me jednog jutra nazvala mala Ella Dvornik:

- Barba Rajko, tata ne diše.

- Kako ne diše? A di je mama, jeste li zvali hitnu?

- Je, mama je zvala.

Dojurio sam prije svih i shvatio da mu je netko dao Tramal od 10 miligrama. Našao sam ga na boku, znači nije umro od predoziranja. Došli su hitna i policija. Hitna ga nije niti pokušala reanimirati.

Počeli su stizati prijatelji.

Danijela mi je pričala da je Dino tu noć tako strašno hrkao, da je otišla tijekom noći u drugu sobu spavati. Zato nije čula da se jadni Dino mučio. Sahranili smo ga, ovi su mu napravili tulum iako nisam bio siguran da je to dobra ideja...

Dvornikov odar na Krematoriju se spuštao uz glas Ivane Kindl koja je pjevala, po mnogima najljepšu, DIninu pjesmu 'Ljubav se zove imenom tvojim'. 

Dino, kojeg su prozvali kraljem funka, tri puta je dobio najprestižniju diskografsku nagradu Porin, 1996. godine za pjesmu 'Afrika', 1998. za album 'Enfant terrible' i 1999. godine za kompilacijski album. 

Pjevača je publika upoznala u seriji Miljenka Smoje 'Naše malo misto' gdje je glumio još kao dijete. Kad je imao 17 godina, s bratom Deanom osnovao je funk bend 'Kineski zid'. 

Kolege se Dvornika najčešće sjete kad rade na novim pjesmama. Nedostaje im kreativnost hrvatskoga kralja funka.

- Sigurno bismo zajedno snimili nešto odlično. Velika je šteta što ga više nema - kaže Davor Gobac. S prijateljem Dinom je 2008. snimio pjesmu 'Sretan Božić, sretna Nova godina', koja je dovršena nakon Dvornikove smrti i uvrštena na njegov posljednji album 'Pandorina kutija'. 

Josipa Lisac s Dinom je snimila duet 'Rušila sam mostove od sna', a bili su i prijatelji. Divu i njenog pokojnog supruga Karla Metikoša Dino je osvojio čim se krajem ‘80-ih godina pojavio na glazbenoj sceni. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom
ZABLISTAO NA PROMOCIJI

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom

Tajnu svog izgleda, Viktor Živojinović krije u promjeni životnog stila koju je donio prije nekoliko godina. Usredotočio se na zdravu prehranu i redovito vježbanje
Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene
NIJE ISTO KAO NA 'DORI'

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene

Za kostime je zaslužna prijateljica Baby Lasagne, mlada dizajnerica Valentina Pliško