Obavijesti

Show

Komentari 44

Daniela Trbović - Između Majke Tereze i 'control-freak' domine

Daniela Trbović - Između Majke Tereze i 'control-freak' domine
3

Nema teorije da se ponovno udam, no za ljubav sam spremna, kaže voditeljica i otkriva što si najviše zamjera u odgoju sina Lovre i tko joj je najveća potpora u životu

VIDEO

Naša najpoznatija voditeljica polagano privodi kraju snimanje novog kviza “Eunigma” pa je čeka ljetna pauza. Daniela Trbović (49) na HRT-u je od početka karijere i to zato što ondje ima mogućnost raditi punom parom, a ondje će, kaže, dočekati i mirovinu. Iako će uskoro napuniti 50 godina, napominje da se još ne opraštamo od nje jer je i dalje puna energije i spremna za nove projekte. Gledali smo je u nizu emisija od kojih su neke “Hit Depo”, “Najslabija karika” i “8. kat”, koji ju je učinio hrvatskom inačicom Opre. Majka je 13-godišnjeg Lovre, potencijalnog budućeg financijskog konzultanta Vlade RH, koji i mami povremeno udijeli poneki poslovni savjet.

'Bilo mi je lijepo vratiti se ponovno u kvizaške vode'

Iako ostavlja dojam smirene žene koja drži sve konce u rukama, Daniela otkriva da je bolje ne naći joj se na putu dok je za volanom jer tada pokaže svu raskoš svog rječnika. Unatoč stresu koji voditeljski posao nosi sa sobom, nikad ga, kaže, ne bi mijenjala

Café24: U novom kvizu niste strogi kao u “Najslabijoj karici”?

Nisam, ‘Karika’ je bila formatirana, takva sam trebala biti zato što je to zahtijevao format kviza, ovo je kviz koji mi formatiramo, naša proizvodnja, prema tome, ja sam onakva kakva je Daniela, neka kombinacija između Majke Tereze i domine.

'Ljeto ćemo provesti na Mrežnici i Jarunu'

Café24: Koliko vi znate o EU?

Pa znam kao prosječni građanin, ali moram priznati, tijekom ovih pripremanja i iščitavanja silnih EU pitalica za kviz, neke sam nedoumice riješila, puno predrasuda i netočnih navoda. Tako da nema straha, sve je to prilično jednostavno i logično.

Café24: Kviz se emitira do 28. lipnja, završavate sa snimanjima već idući tjedan. Što ćete dalje?

Imam 32 dana godišnjeg. S obzirom na to da mi život kroji tempo snimanja emisija, cijeli godišnji uvijek ispucam ljeti. Tako da ću imati dugo, toplo ljeto, a kad počne sezona, vidjet ću što ću raditi. Tada sam u sedlu i nema odmora.

Café24: Kamo ćete na godišnji?

To me i Lovro pitao. S obzirom na financijsku situaciju, rekla sam mu zasad nikamo. Smješkaju nam s Mrežnica i jarunsko jezero, no nadam se da ću do ljeta izaći iz recesije i da ćemo se mi smješkati na Brijunima.

Café24: Što vam je draže raditi, kviz ili talk-show?

U ovom poslu je sjajno to što vam teško nešto dosadi, jer su samo promjene stalne. Stalne su promjene formata emisija koje radim, tako da taman kad dođe do napora i zasićenja onime što radim, uleti nešto drugo, tako da se stalno iskušavam i to je zanimljivo. Stresno je, ali nipošto dosadno.

'Nisam u niskom startu, ali sam spremna za ljubav'

Café24: Je li vam je ikad žao što radite baš taj posao?

Nije. Kad dođete do pola stoljeća, neke stvari sumirate, radite inventuru i moram priznati da je sjajan osjećaj raditi posao koji voliš i kad od tog posla možeš živjeti. Meni se sve to nekako poklopilo i svjesna sam, posebno danas, koja je to privilegija.

Café24: Ljubav? Vjerujete li još u ljubav, možete li se zamisliti ponovno u vjenčanici, pred oltarom?

To ne, nisam ni prvi put kad sam se udavala. Dva netočna navoda - vjenčanica klasična ne, oltar ne jer nisam vjernik. Dakle, moj prvi brak, bilo je to vrlo komorno vjenčanje. Bilo nas je devetero, što naravno nije utjecalo na kvalitetu i izvedbu poslije. Nisam od nekakvih velikih spektakla, ali u braku se ne vidim. A ljubav... ne budim se svaki dan s mišlju: ‘Oh, hoću li ga danas sresti?’ Nisam u niskom startu, ali kad mi se dogodi nešto lijepo u životu, ja sam spremna. Na zadnjim nogama.

Café24: Kakav vaš muškarac mora biti?

Takav ne postoji.

Café24: Izgledate odlično za svoje godine, kao da imate 20 manje. Kako održavate mladolik izgled?

Koliko to god glupo zvuči, vjerujem da tu ima i genetike valjda. Vjerujem da na moj vanjski španung ima puno utjecaja moj unutarnji španung i posao kojim se bavim. On mi ne da da se na neki način opustim pa taj stalni presing i mentalni lifting me i na van drži budnom i mladolikijom. A inače radim sve što i ostale žene, ne idem spavati našminkana, ne šminkam se kad ne moram, i danas sam se minimalno nažbukala, hodam gradom nenamazana, pokušavam vježbati u nekom kontinuitetu što mi baš ne uspijeva, pokušavam zdravo živjeti, što mi ne uspijeva, ali znam cijelu teoriju o zdravoj prehrani, dovoljno sna i tako dalje... A zadnjih pola godine odlazim u polikliniku Bagatin, oni mi jedanput mjesečno peglaju bore. Pošto je to u sinergiji s mojim mladim duhom, rezultati fantastični.

'Lovro više ne želi sa mnom ići ni na koncerte'

Café24: A kako se osjećate sa skoro 50?

Pa moram priznati da je to pomalo zastrašujuće. Kad sam Lovri rekla da želim da idemo na neki koncert, moj me 13-godišnjak prezrivo pogledao i rekao: ‘S tobom na koncert? Jesi ti normalna? Pa ne možemo nas dvoje zajedno na koncert’. Onda sam ja njemu rekla: ‘Luzeru, ne možeš sam nigdje i ako želiš na koncert, ići ćeš s mamicom’. Činjenica jest da je to disproporcija između stanja duha i podataka u osobnoj jer stvarno, kad se pogledam u ogledalo, pomislim je li to normalno. Doktore, što mi je, moram li se osjećati tromije i starije?! Treba sve to nekako uskladiti. No za sada ja ću i dalje jahati na krijesti vala.

Café24: Jeste stroga mama?

Pa živčana sam mama. Ja sam i mama i tata, tako da sam ja i dobar i loš policajac, dva u jednom. Često to nije jednostavno. S obzirom na to da smo sad u turbulentnom razdoblju, pubertetskom i klimakteričnom, nikome nije lako u našoj obitelji.

Café24: Što si zamjerate u odgoju?

Nedosljednost i kratak fitilj ponekad, ali mislim da moje dijete nema traume koje neće moći sanirati. Čak mi zna reći da sam dobra mama kad mu dopustim da igra Playstation više od jednog sata.

Café24: Pomaže li vam Lovro po kući? Savjetuje li vas u poslu?

Pa pomaže li... ne! Savjetuje, o, to da. On već ima plan kako će živjeti od 2000 kuna. Rekla sam mu da će mi to svakako napisati. Kako mu sve češće govorim da nemamo novca, da se sabere i skulira, on je razradio koncept kako živjeti s malo kuna, tako da ga predlažem Vladi za konzultanta.

'Control-freak sam i živčana, što nije jednostavna kombinacija'

Café24: Smeta li mu kad vidi vaše paparazzo slike u novinama?

Nije baš da mu zasmeta, on je na mamu, nema problema s naslikavanjem. Doduše nekad mi zna reći da pripazim što pričam. Sad je u toj fazi. Dok je bio mlađi i nepismen, to ga nije brinulo. A sad, ne smeta ga izražavanje stavova, ali zna reći da malo smanjim doživljaj. Valjda bi htio imati stariju mamu.

Café24: Doimate se jako smirenom. Što vas može izbaciti iz takta?

Joj, ja uopće nisam smirena, ja sam živčenjača, trebate me čuti u autu. Ono što me može izbaciti iz takta je osjećaj nemoći koji je frustrirajući za svakoga, a ja sam i control-freak pa sve to skupa nije jednostavno.

Cafë24: Tko vam je najveća potpora?

To su roditelji, tata je umro, mama je u super formi. Držimo fige da živi što dulje, jer prema ženskim precima se može mjeriti očekivano trajanje života, tako da ću mamu futrati sa svim vitaminima, da potegne bar 90 da se i ja imam čemu nadati.

Café24: Vrijedi li to i za muškarce?

Ne, samo za žene. Muškarci su nebitni. Mislim, od njih nemamo što očekivati kad je duljina života u pitanju. I velika podrška mi je i moja mlađa sestra. Kad smo bile male, sestra mi je užasno smetala i išla mi na živce i tko god je htio voziti kolica s Natašom, mogao je to bez naknade. I ona kaže da su joj ti dani bili traumatični. Budući da je razlika između nas četiri godine, kliknule smo tek kad je ona došla u neke starije tinejdžerske godine, od tada smo najbolje prijateljice. Iako sam ja i dalje tolerantnija, blaža i ta koja popušta. Dakle, starija sestra.

Café24: Kakve Lovro ima aspiracije, hoće li možda maminim stopama?

Pa ne znam. Kad nekog vidi na televiziji, pita zarađuje li taj puno. Moj Lovro je pravo dijete ovog trulog neoliberalnog kapitalizma i on bi najradije imao sve, a ne bi uložio ništa, što me ne čudi jer je takav vrijednosni sustav zadnjih 20 godina. Čini mi se da je društvenjak, no on još ima vremena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'
'KAKO JE MRŠAVA'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'

Popularna glumica i bivša supruga Brucea Willisa snimila se sa svoje tri kćeri kako trči na plažu
Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad
VELIKI USPJEH

Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad

Lasagna je krajem veljače zasjeo na prvo mjesto na kladionicama te ga je držao mjesec dana. Neko je vrijeme bio drugi, a sad je ponovno na tronu