Obavijesti

Show

Komentari 26

Danijela Pintarić (34): Ljubav mi je najvažnija, a ne karijera

Danijela Pintarić (34): Ljubav mi je najvažnija, a ne karijera
3

Glumica i pjevačica otkriva tko je tješi kad zapadne u loša raspoloženja, kako liječi slomljeno srce, zašto krije da je senzibilna i kažnjava li studente glume i lutkarstva

VIDEO

Pjevačica i glumica zagrebačkog kazališta Komedija Danijela Pintarić (34) ne zna za odmor. Iako trenutačno ljetuje u Dubrovniku kod dečka Ivana Medija (26), trubača Simfonijskog orkestra HRT-a, punom parom se priprema za dvije glavne uloge koje je čekaju na jesen u matičnom kazalištu - “Legendi o Ružica gradu“ i mjuzikl o lordu Byronu.

- Satima vježbam pjevanje jer ne želim da mi glas zahrđa. Nije mi teško stalno raditi jer volim svoj posao. Iz te ljubavi dolazi sva snaga i inspiracija, a u glavi imam još puno ideja i želja pa me sve to tjera naprijed. Zapravo, najbolje se osjećam kada puno radim, to me ispunjava - kaže Danijela.

Njezina karijera počela je prije 11 godina. U Komediju je došla na audiciju za mjuzikl “Kosa”, dobila glavnu ulogu Sheile, studentice koja želi promijeniti društvo.

U sigurnoj ljubavi s trubačem Simfonijskog orkestra HRT-a

- Dogodilo mi se da sam se počela s njom poistovjećivati te se i u privatnom životu ponašati kao ona. Na svu sreću, to nije trajalo i s vremenom sam naučila držati distancu između sebe i likova koje igram - kaže.

Iako karijeru gradi kao sopranistica i glumica, okušala se u raznim profesijama. Bila je dirigentica, voditeljica i prevoditeljica. Uz to, diplomirala je violinu i na Umjetničkoj akademiji u Osijeku predaje pjevanje studentima glume i lutkarstva.

- Nastava pjevanja je individualna pa svakome tako i pristupam. U radu sam vrlo prirodna i opuštena, ne vidim razloga za treniranje strogoće. Uostalom, danas-sutra to će mi biti kolege na sceni. Najteže mi pada upisati ocjene u indeks jer na ispitima redovito pokažu velik napredak pa bih im najradije svima dala petice za trud. No moram biti dosljedna i fer - kaže.

Privatni život joj ne pati zbog karijere.

- Karijera je eventualna posljedica kvalitetnog rada, no slava i priznanje dođu i prođu. Vrlo su nestalni i nepredvidivi i zato ih ni ne ganjam niti se na njih oslanjam. Ljubav je ono što nam svima treba, sve ostalo je prolazno - rekla nam je Danijela.

Kod ljudi je ljuti površnost i glupost, a rastužuje dvoličnost

U sretnoj je vezi dvije godine i kako kaže nikad nije bila smirenija i sretnija.

- Otkad smo se upoznali, nerazdvojni smo pa smo spontano počeli i živjeti zajedno. Sjajno se nadopunjujemo i razumijemo. Ivan je predivna osoba uz koju sam puno naučila i uz koju sam i ja postala bolji čovjek te mi se čini da jedno uz drugo neprestano rastemo. Sretna sam što ga imam, što me voli onakvu kakva jesam i što je toliko strpljiv sa mnom kad zapadnem u loše raspoloženje i postanem teška - kaže.

Srce joj je bilo slomljeno, a liječila ga je razumom.

- Naravno da se prvo treba dobro isplakati i riješiti negativnih emocija, no potom situaciju treba realno sagledati i dobro promisliti. U većini slučajeva shvatim da se radilo o nekome koga sam idealizirala, a kada skinem te ružičaste naočale brzo zaključim da se sve dogodilo baš onako kako je trebalo i idem dalje. Ne patim za onima koji su me povrijedili, ali si i lako oprostim vrijeme i trud koji sam u taj odnos uzalud ulagala, sve su to vrijedne životne lekcije - kaže.

Ljuti je glupost i površnost kod ljudi, a rastužuje dvoličnost, ograničenost i nedostatak suosjećajnosti. Tvrdi da je strastvena i temperamentna žena, ali i razumna pa temperament može kontrolirati.

- Vrlo sam senzibilna i puno me toga pogađa, iako to ne volim priznati niti pokazati. Blaga sam eventualno kad sam umorna ili tužna, a na pozornici kad to od mene zahtjeva uloga ili pjesma - kaže Danijela.

Njenu vitku liniju teško je ne primijetiti.

- Vježbam i pazim što jedem - objašnjava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Evo kako izgleda luksuzna vila Nikoline Pišek od 1,7 mil. eura
POKAZALA INTERIJER

Evo kako izgleda luksuzna vila Nikoline Pišek od 1,7 mil. eura

Voditeljica je prije nekoliko dana otkrila da se seli, a sad je s pratiteljima podijelila kako je uredila prostor. U utorak je imala i problema sa svojim svekrom Mišom Grofom i stanom u Beogradu

Pitali smo vas koga želite iduće godine vidjeti na Eurosongu: Pogledajte koga ste odabrali!
REZULTATI ANKETE

Pitali smo vas koga želite iduće godine vidjeti na Eurosongu: Pogledajte koga ste odabrali!

Najlošije je prošla Daria Kinzer koja je dobila samo dva glasa. Ona nas je predstavljala na Eurosongu 2011. godine s pjesmom 'Celebrate'
Fanove naljutio video na profilu Eurosonga: 'Sve je namješteno'
'OVO JE ČUDNO'

Fanove naljutio video na profilu Eurosonga: 'Sve je namješteno'

Na ovogodišnjem Eurosongu pobijedili su Nemo, predstavnici Švicarske, a brojni smatraju da to nisu zaslužili