Obavijesti

Show

Komentari 3

'Dokazali smo da se u kazalištu može raditi uz sve mjere zaštite'

'Dokazali smo da se u kazalištu može raditi uz sve mjere zaštite'
5

Teško je boriti se s pandemijom, mjerama i ne baš dobronamjernim optužbama i objedama pojedinih članova zagrebačke kazališne kuće. Lorenci Flatz ispričala je kako je njima bilo

VIDEO

U zagrebačkom HNK prošlog tjedna bila je premijera predstave “Gdje se kupuju nježnosti” Monike Herceg, a u režiji Renea Medvešeka. Jednu od uloga ima i Daria Lorenci Flatz (44). Vremena su bila teška, potres, korona, a u kazališnoj kući i teške optužbe zbog mjera...

Pokretanje videa...

Balet Vas zove 00:42

- Premijera je super prošla, drago mi je da smo radili Monikin tekst, odnosno suvremenog hrvatskog autora koji progovara o tome kakav je život izvan Zagreba, što smo mogli sad vidjeti i kroz ove potrese. Sad se vidi koliko je još izazova pred ovim društvom da se stvari poprave i obogate. Vjerujem da će biti bolje, a u tome mogu pomoći i ovakve predstave - rekla je glumica.

Priznaje da nije bilo lako u tim okolnostima.

- Nije, ali sve ima još veću draž kad se zna u kakvim smo teškim uvjetima uspjeli sve odraditi. Danas kad se našalim, kažem da smo odoljeli svim modernim izazovima pandemije i potresa - rekla je Lorenci Flatz.

Ne zna se što je bilo teže. I potresi koji su pogodili Sisak, Petrinju i Glinu zaustavili su njihov rad na nekoliko dana. No ipak je teže bilo boriti se s pandemijom, mjerama i ne baš dobronamjernim optužbama i objedama pojedinih članova zagrebačke kazališne kuće. Lorenci Flatz ispričala je kako je njima bilo.

- Bilo je jako neobično raditi, svi smo bili pod maskama, bila su testiranja, cijelo vrijeme smo pazili na razmak i da se ne družimo. Dok tako radiš moraš još više paziti i biti koncentriran. I uspjeli smo, samo je jedna osoba bila u izolaciji, ali ni ona, nasreću, nije bila zaražena. Cijelo vrijeme smo poštovali mjere, već se i navikli raditi s maskama, nismo se družili i uspjeli smo - rekla je i nastavila:

- Imamo odgovornost prema zdravlju, ali i prema publici, umjetnosti i poslu. Podnijeli smo veliku žrtvu da u ovakvoj situaciji opravdamo svoje postojanje. Radimo dobar posao, podignuli smo ovo kazalište na europski nivo, do karata za naše predstave dolazi se jako teško. Žao mi je što nas je pandemija zaustavila kad smo bili u velikom usponu, ali nadam se da ćemo uskoro moći u normalnim okolnostima ubirati ljepote plodova našeg kazališta.

Daria Lorenci-Flatz dobila je nagradu za najbolju glumicu
Daria Lorenci-Flatz dobila je nagradu za najbolju glumicu

A stajanja nema, pogotovo nakon ovog poticaja. “Izvlače” se i neke starije predstave.

- Nakon premijere ‘Gdje se kupuju nježnosti’, imat ćemo još devet izvedbi. Onda ćemo opet aktivirati ‘Tri sestre’, najviše zbog epidemioloških mjera kojih se pridržavamo. Čekamo da sve prođe, da se publika može vratiti pa da krenemo u nove projekte. Na čekanju je stoga i predstava ‘Da sam ptica’ u režiji Arije Rizvić. Imali smo premijeru u Umagu, ali za one u Zagrebu, Sarajevu i drugim gradovima još ćemo pričekati. To je ipak nezavisna produkcija, ona ne može podnijeti teret maloga gledališta - objasnila je Daria.

Film “Mater” Jurice Pavlovića bio je hit prošle godine. Lorenci Flatz donijela je Zlatnu arenu, ali i brojne druge nagrade.

- Dobila sam nagrade na festivalima u Italiji, Francuskoj i Crnoj Gori. Da nema pandemije i zabrane putovanja, dobro bih se naputovala. No, nek’ sve zlo bude u tome što nisam putovala. A da jesam, upoznala bih i Monicu Bellucci te Emmanuelle Seigner, suprugu Romana Polanskog. No s njom sam i dalje u kontaktu - rekla nam je glumica.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'
I DALJE JE UPORAN

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'

Pero Jukić izgubio je više od 60 kilograma u showu 'Život na vagi' te je završio kao najbolji među nefinalistima

Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke
BAMBIE THUG

Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke

Bambie, punog imena Bambie Ray Robinson, rođena je kao djevojčica u Corku, a izjašnjava se kao nebinarna osoba. Preferira zamjenice 'oni'
Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!
GLAZBENI SPEKTAKL

Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!

Finale će otvoriti Šveđani, a nakon njih nastupaju redom Ukrajinci pa Njemci, Luksemurg, Nizozemska, a šesti po redu je Izrael