Show

Komentari 77

Darkov genijalni um donio mu je nagradu od 25 tisuća eura

Darkov genijalni um donio mu je nagradu od 25 tisuća eura

U svoja tri nastupa Darko Đorđević, 36-godišnji Beograđanin, dokazao je da njegov um nema granica i da su njegove sposobnosti pamćenja i uočavanja daleko iznad prosjeka

U finalnoj emisiji 'Superljudi' zapamtio je raspored šest kockica i brojeve koji su bili okrenuti prema njemu, i to u 30 takvih nizova te sa 28,6 posto glasova zasluženo odnio titulu superčovjeka i nagradu od 25 tisuća eura.

- Nisam očekivao pobjedu ni u najluđim snovima. Da budem iskren, toliko sam se fokusirao na zadatke da o pobjedi nisam ni razmišljao. U prvom trenutku, kada je voditelj Momčilo Otašević uzviknuo moje ime, bio sam u nevjerici, a onda su me ovacije publike i žirija vratile u realnost! Osjećaj je neopisiv i doživljava se samo jednom u životu - izjavio je Darko.

Suze nisu izostale, a presretni su bili i njegovi bližnji dok je supruga za pobjedu saznala u Srednjoafričkoj Republici, gdje je u mirovnoj misiji. Dio nagrade Darko namjerava potrošiti za otplatu stambenog kredita, a dio će dati u humanitarne svrhe. 

Publika je odlučila da je Darko najbolji, ali su briljantni u finalu bili i ostali kandidati.

Maleni Anđelo Bačani još je jednom zadivio brzopoteznim rješavanjem matematičkih zadataka, a naročito je oduševio kada je članovima žirija Anđelki Prpić, Branku Đuriću Đuri, Vuku Aleksiću i Zrinku Tutiću dao zadatak koji oni nisu uspjeli riješiti.

Nevena Đorđević bez većih problema je zapamtila raspored tetovaža na 80 ljudi, baš kao što je Noel Mrkonjić zapamtio raspored 80 ljudi koji su sjedili sa šiltericama u pet različitih boja. Luka Pirić je uspio složiti 14 Rubikovih kocaka u samo pet minuta, a Jovan Stević je riješio matematičke zadatke koje žiri, kao ni voditelj Momčilo Otašević , a i većina u publici i dalje nisu razumjeli. 

Show 'Superljudi' emitirao se u četiri zemlje, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a kroz velebni studio prošlo je više od 50 kandidata koji su pokušali osvojiti titulu 'superčovjeka'. To je na kraju ipak pošlo za rukom samo Darku Đorđeviću.

Najčitaniji članci