Obavijesti

Show

Komentari 0

David Byrne u Gjuri II svirao je s Gustafima 'Kega si sanjala'...

David Byrne u Gjuri II svirao je s Gustafima 'Kega si sanjala'...
5

Uh, koliko je tu sjajnih priča, sjećanje za cijeli život - dodao je Kokanović i otkrio kako bi uskoro o svemu trebala nastati i knjiga. Materijale je počeo prikupljati Devčić, iduće godina bi mogla biti gotova

VIDEO

Godinu dana su radili na uređenju da bi njihov klub izgledao kako su zamislili. Već na otvorenju tog 23. studenog 1990. godine bilo je jasno da će Gjuro II biti posebna priča. I bila je.

Dražen Kokanović, Miroslav Balent Miki i Anton Petković Suljo dobili su u ruke vođenje Omladinskoga kluba “Đuro Đaković”, koji su preimenovali u Gjuro II.

POGLEDAJTE VIDEO: Srušeno 'Sidro'

Pokretanje videa...

01:04

- Radio sam kao DJ, išao po koncertima i klubovima te nisam bio zadovoljan ponudom, pa smo otvorili nešto svoje - prisjetio se Kokanović. Već je tad radio kao pravnik u tadašnjem Unikonzumu, no gotovo je svaku večer bio u klubu na adresi Medveščak 2. Jedan od važnijih likova u cijeloj priči bio je njegov najbolji prijatelj Nikola Devčić Mišo. Mnogo su nezaboravnih večeri proveli u Gjuri, no jedna je posebna. David Byrne, frontmen Talking Headsa. U Galeriji moderne umjetnosti imao je izložbu i nakon nje zaželio se “domaće”, etno glazbe. Kokanović i Devčić “tajili” su da će im doći slavni gost.

- Nismo to smjeli u medijima objaviti jer bi svi navalili. Ovako smo pozivnice poslali onima koji su s nama surađivali, književnicima, glumcima, filmašima, umjetnicima... - otkrio nam je Mišo.

Byrne se popeo na pozornicu kad su Gustafi pjevali pjesmu “Kega si sanjala”, obradu pjesme Texas Tornadosa “Who Were You Thinking Of”. Kasnije je na gitari otpjevao i još tri “svoje” pjesme. On je privukao i američkog diplomata te prvog veleposlanika SAD-a u Hrvatskoj, Petera Galbraitha.

- Došao je sa svoja četiri čuvara, ogromni su bili. Na podiju je plesao, a oni oko njega, nije ih se moglo promašiti jer je jedan imao zeleni sako, drugi crveni, a treći narančasti - rekao je Kokanović.

Tulum je, naravno, kao i mnogo puta ranije, potrajao do jutra. Mnoga su poznata lica dolazili u Gjuro II, a pogotovo kad su pokrenuli programe utorkom i četvrtkom. “Gjutorak” je trajao bez prekida čak deset godina. Tandem DJ-a bio je Mario Kovač i Valter Gross Dabi, uz pomoć kolegice i light artistice Edite Drušković.

- Uh, koliko je tu sjajnih priča, sjećanje za cijeli život - dodao je Kokanović i otkrio kako bi uskoro o svemu trebala nastati i knjiga. Materijale je već počeo prikupljati Devčić, a iduće godine mogla bi biti gotova.

Racija po ilegalnim partyjima u Zagrebu: Našli i zaraženog koji je morao biti u samoizolaciji
Racija po ilegalnim partyjima u Zagrebu: Našli i zaraženog koji je morao biti u samoizolaciji

- U potresu mi je stradao stan, a i na zgradi krov. Išao sam raščistiti tavan i našao hrpetinu kutija sa slikama, flajerima i raznim materijalima. Sad su se već Miši počeli javljati ljudi koji su dolazili a koji imaju neke svoje memorabilije - rekao nam je Kokanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...