Obavijesti

Show

Komentari 18

Dean Dvornik zbog koronakrize otišao u Ameriku: Vozi kamion

Dean Dvornik zbog koronakrize otišao u Ameriku: Vozi kamion
7

U Chicagu se već osjeća kao doma. Tamo žive njegova kći Arijana i sin Boris iz drugog braka. Najstarija kći Dea godinama je u Berlinu, a kći Andrea živi u Zadru, dok je u Splitu ostala supruga Ivania i sin Marvin

VIDEO

Splitski glazbenik Dean Dvornik (57) već mjesec dana živi u Chicagu i radi kao vozač kamiona, piše Slobodna Dalmacija. I njega je pogodila kriza zbog pandemije korona virusa pa kada je dobio ponudu prijatelja da u Americi počne raditi nije se premišljao. 

- Mislim da su se kladili kako ću dati otkaz čim dođem, ali to se nije dogodilo. Imam ja iskustva s dugim vožnjama, dobro to znaju svi glazbenici koji su išli na svirke sa mnom. Uostalom, nekad sam radio kao taksist, tako da sam znao u što se upuštam. Vlasnik tvrtke mi je rekao da je iz Zagreba za Ameriku krenuo 1997. godine sa samo 50 dolara u džepu, stigao je tamo s njih 20. Danas u svom vlasništvu ima 60 kamiona i 30 kombija, a za njega radi 130 vozača i još njih 20 u administraciji. Ima i vozača koji za njega voze svoja vozila - ispričao je Dean za Slobodnu Dalmaciju. 

Njegov uobičajeni dan počinje oko 7.30 sati svako jutro, osim ako ga dispečer ne probudi ranije. Svaku noć prije spavanja spremi stvari kako ne bi ujutro morao. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dobijem podatke o teretu, adresu preuzimanja i istovara. Sjedam u kamion te nakon utovara upišem adresu na koju idem. Nekad mi radni dan zna trajati i nekoliko dana. Jer kad, primjerice, odem u saveznu državu Tennessee, vozim se i do deset sati, što je oko tisuću kilometara. Kad iskrcam teret, normalno da se natrag neću vraćati prazan, nego čekam da uskoči neka nova vožnja koja ne treba nužno biti za Chicago. Može se dogoditi da ću voziti za Cincinnati, 500 kilometara udaljen od Chicaga. Dođem tamo, prespavam u vozilu negdje na odmorištu ili na benzinskoj, čekajući novu turu. Dosta vozača vozi i do 1200 kilometara dnevno, ali ja ne idem u te cifre; ipak se triba čuvat, nije u šoldima sve - kaže Dvornik. 

Dean vozi u tišini, a u Chicagu se već osjeća kao doma. U tom gradu žive njegova i kći Arijana i sin Boris iz drugog braka. Najstarija kći Dea godinama je u Berlinu, a kći Andrea živi u Zadru, dok je u Splitu ostala supruga Ivania i njihov sin Marvin.

Dean Dvornik i Goran Karan izabrali su najbolju pjevačicu
Dean Dvornik i Goran Karan izabrali su najbolju pjevačicu

- Zahvaljujući internetu stalno sam u kontaktu sa svojima u Splitu. Svijet je postao stvarno malen, danas neki ljudi znaju zbog posla letjeti iz Amerike u Europu pa natrag, sve to u jednom tjednu. Više nije toliko skupo ni letjeti ovamo, karta se može izvan sezone kupiti već za 500 dolara, pa i manje. Sad mogu reći da živim u Americi jer imam zelenu kartu, adresu prebivališta, vozačku, socijalni broj, posao - kaže Dean. 

57 Splitski Festival

Glazbenik je i dalje vezan za Hrvatsku. U izdanju Croatia Recordsa mu 15. studenog izlazi digitalni album 'Let's Move On', a plan mu je u Splitu provesti zimu sve do 27. ožujka. 

POGLEDAJTE 3. EPIZODU FIRME:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'
ISPRIČALA DETALJE O MAJČINSTVU

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'

Marijin sin Mario će početkom svibnja napuniti pet mjeseci, a pjevačica je otkrila zašto se odlučila za to ime, tko joj je najveća podrška i zašto ne voli dijeliti sinove fotografije

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba
Djevojka hajdukovca pozirala u toplesu! Rukom prekrila grudi, a Leon oduševljen: 'Moj komad'
PLJUŠTE KOMPLIMENTI

Djevojka hajdukovca pozirala u toplesu! Rukom prekrila grudi, a Leon oduševljen: 'Moj komad'

Hajdukovac Leon Dajaku i njegova djevojka Leonie June u ožujku su dobili kćerkicu Navu, a nedavno je otkrila kako na nju utječe majčinstvo