Obavijesti

Show

Komentari 10

Dečki koji vole biti cure: Mi smo najpopularnije i najzgodnije američke 'drag kraljice' showa!

Dečki koji vole biti cure: Mi smo najpopularnije i najzgodnije američke 'drag kraljice' showa!

'RuPaul's drag' race američka je emisija u kojoj se kandidati natječu za nagradu od 100.000 dolara. Koncept je jednostavan, svaku epizodu pred natjecatelje se stavljaju novi izazovi koje oni izvršavaju u 'dragu'...

VIDEO

Gospodo, pokrenite motore i neka najbolja žena pobijedi, rečenica je kojom počinje svaki izazov u popularnom showu "RuPaul's drag race". Koncept je jednostavan, Natjecatelji, od kojih se neki identificiraju kao muškarci, neki kao žene, neki su strejt, neki su gay... Dobiju zadatak od voditelja RuPaula i pokušavaju ga ispuniti. Prva sezona emitirana je 2009. godine i postigla je ogroman uspjeh u svijetu. Zasad su osvojili više od 20-ak Grammyja i emisija se emitira u desetak država širom svijeta. Tijekom do sad emitiranih sezona u showu je sudjelovalo više od 150 "drag-queenova", a mi vam donosimo pregled onih koji su ostavili najbolji utjecaj kod publike i žirija.... Na kraju svake sezone najbolji kandidat osvoji 100.000 dolara i druge vrijedne nagrade.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:12

1. Plastique Tiara

Pravog imena Duc Tran Nguyen, Plastique je rođena u Vijetnamu, odakle je kasnije s obitelji preselila u Ameriku. Na Instagramu je prati više od milijun ljudi, a iako je gotovo cijeli svoj život provela u SAD-u, inspiraciju za svoje kostime crpi iz azijske kulture. "Za mene 'drag kultura' predstavlja slobodu. Slobodu da možeš biti bilo tko i raditi što god želiš", kratko sebe opisuje Plastique. 

2. April

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli April Carrión (@aprilcarrion)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli April Carrión (@aprilcarrion)

April Carron, rođena kao Jason, završila je jedan od najprestižnijih fakulteta posvećenih umjetnosti na Karibima, a sve naučene vještine danas vješto prezentira sa svojim brojnim pratiteljima na društvenim mrežama. Za sebe kaže da se ponekad osjeća kao strejt muškarac, a nekad kao strejt žena.

3. Carmen Carrera

Carmen je toliko oduševila publiku svojim nastupom i kreacijama u showu, da je ubrzo pokrenuta peticija da je se uvrsti u lineup modela za reviju "Victoria's secreta". Unatoč 50-ak tisuća potpisa, to e nije dogodilo. Danas svoje vrijeme posvećuje modi i borbi za LGBT prava.

4. Ariel Versace

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Ariel Versace (@arielversace)

Ariel Versace, rođena kao Bryan Neel, jedna je od bivših natjecateljica showa koja je kod publike ostavila sjajan dojam. Posjeduje kompaniju za periku, a inspiraciju za svoje ime pronašla je kombinacijom najdražeg crtića (Mala sirena) i najdražeg modnog brenda. 

Prvi 'drag queen' u Splitu: Hod u štiklama sam danima vježbao
Prvi 'drag queen' u Splitu: Hod u štiklama sam danima vježbao

5.  Farrah Moan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Farrah Moan 🍸 (@farrahrized)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Farrah Moan 🍸 (@farrahrized)

Cameron Clayton u svijetu showbizza poznatiji je pod svojim drag alter-egom, Farrah Moan. U showu se nije proslavila, ali na Instagramu ima brojnu vojsku vjernih pratitelja. Nedavno je tužila pjevačicu Ariana Grande zbog krađe kreacija...

6. Miss Fame

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Miss Fame (@missfamenyc)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Miss Fame (@missfamenyc)

Kurtis Dam-Mikkelsen odrastao je na farmi, okružen kokoškama, koje su mu najdraže životinje. Nakon odlaska iz ruralnog u urbani dio SAD-a otkrio je kako uživa u "drag kulturi", u showu je bio među favoritima publike, a danas odlično zarađuje od nastupa i modeliranja. U srcu je i dalje onaj mladić s farme koji obožava koke te, po vlastitom priznanju, ne posjeduje kompjuter.

7. Derrick Barry

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Derrick Barry (@derrickbarry)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Derrick Barry (@derrickbarry)

Derrick je opsjednut s Britney Spears. Nastupao je kao ona u "Americas's got talent", prošao nekoliko rundi pa ipak ispao, a onda je sreću potražio u "RuPaul's drag raceu". Za kruh zarađuje nastupajući kao Britney Spears u Vegasu. Nekoliko puta upoznao je poznatu pjevačicu i to su za njega bili najsretniji trenuci u njegovu životu. 

8. Violet Chacki

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Violet Chachki (@violetchachki)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Violet Chachki (@violetchachki)

I evo nam najpoznatije dame na listi... U mladosti je Jason Dardo pohađao strogu katoličku školu, upisao je prestižni fakultet, ali je od njega odustao kako bi se posvetio nastupanju u "dragu". Neko vrijeme zarađivao je za život radeći u pizzeriji preko dana kao Jason, a po noći kao domina u jednom klubu. Nakon osvajanja 7. sezone širom su mu se otvorila vrata svijeta poznatih i mode. Njegov "drag alter-ego", Violet Chachki, osigurala je nekoliko modnih ugovora s prestižnim modnim kućama poput Prade i Moschina, a surađivala je i s ponajvećom svjetskom zvijezdom burleske, Dittom van Tesse. Poznata je po ultra-tankom struku koji se može stanjiti na samo 45 cm.

9. Shangela

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Shangela (DJ) (@itsshangela)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Shangela (DJ) (@itsshangela)


D.J Pierce odrastao je Parizu. Ali ne onom europskom, već onom u Teksasu. I to na farmi svinja. Otac mu je poginuo u ratu pa su ga odgojile majka i baka, koje su mu ostale najveća podrška. Za život zarađuje nastupajući kao glumac i stand-up komičar, a nedavno se Shangela našla na udaru javnosti jer je partijala za vrijeme kovid mjera u SAD-u...

10. Alyssa Edwards

Iako u showu nije pobijedila, Alyssa Edwards, rođena kao Justin Johnson, nakon showa je napravila sjajnu karijeru i smatraju je jednom od legendi showa. Danas ima vlastiti plesni studio i dobila je televizijsku emisiju. 

11. Manila Luzon

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Manila Luzon (@manilaluzon)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Manila Luzon (@manilaluzon)

Karl Westerberg u svijetu "draga" poznatiji je kao Manila Luzon. Osim s nastupima po "drag" klubovima, Manila se okušala i u svijetu glazbe, posvećujući pjesmu "Eternal Queen" svojoj preminuloj partnerici Sahari Davenport, s kojom se upoznala i 'spetljala' za vrijeme showa. 

12. Aquaria

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Aquaria (@ageofaquaria)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Aquaria (@ageofaquaria)

Giovanija Palandronija u showu smo upoznali kroz njegov "drag" alter ego, Aquariu. Nakon pobjede u ovom realityju ubrzo je Aquaria ušla u svijet mode te je surađivala s Rihannom i nosila nekoliko njezinih revija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...
ATRAKTIVNA ARGENTINKA

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...

Odvjetnica iz Buenos Airesa, Alejandra Rodriguez proglašena je misicom svog grada, a sada je čeka nacionalni izbor