Obavijesti

Show

Komentari 17

Denzel je bivšu misicu tri puta zaprosio i tek je onda pristala

Denzel je bivšu misicu tri puta zaprosio i tek je onda pristala
5

Oskarovac Denzel Washington imao je 23 godine kad je dobio prvu filmsku ulogu. Ondje je upoznao i zgodnu Paulettu Pearson. U braku su više od trideset godina

VIDEO

Ljubav među njima nije se rodila na prvi pogled niti je bilo frcanja iskri. Oboje priznaju da je za dug brak koji su, kao i svaki, pratili usponi i padovi zaslužno uzajamno razumijevanje.

- Svi koji kažu da su na prvi pogled znali da gledaju u ljubav svojeg života, jednostavno lažu. Ljubav nije šprint nego maraton - rekao je jednom Denzel Washington (59).

Vjenčali su se 1983. godine, a zavjete obnovili 11 godina poslije

Paulettu Pearson (63) upoznao je 1977. godine na setu filma “Wilma” koji im je oboma bio prva uloga. Odradili su ono za što su bili plaćeni i razišli se. Tek godinu dana poslije, kad su se ponovno slučajno sreli, zaljubili su se i prohodali. Čak i nakon nekoliko godina veze, bivša prva pratilja Miss Sjeverne Karoline dva je puta odbijala prošnju šarmantnoga glumca. Washington je morao kleknuti čak tri puta dok ona konačno nije pristala udati se za njega. Vjenčali su se 1983. godine. Nakon vjenčanja i pet snimljenih filmova Pauletta se odrekla karijere i postala kućanica. Tijekom njihova 31-godišnjeg braka oskarovac je postao jedan od najcjenjenijih glumaca s bankovnim računom od oko 150 milijuna dolara, a Pauletta se posvetila odgoju njihovo četvero djece i brizi za raskošno imanje na Beverly Hillsu vrijedno 14,6 milijuna dolara. Na njemu je i gostinjska kuća, bazen te tenisko igralište. No unatoč silnim odricanjima i samoći koja ju je pratila dok je Washington gradio fascinantnu karijeru, Pauletta ne žali te je uvjerena da Denzel zna i cijeni njezinu žrtvu te da je upravo podrška i bezuvjetna ljubav jednako zaslužna za njegovu slavu koliko i talent.

Svi koji kažu da su na prvi pogled znali da gledaju u ljubav svojeg života, jednostavno lažu. Ljubav nije šprint nego maraton

- Ja živim s njim i vidjela sam njegovu lošu stranu, dobru, ali i tužnu. On zna da u meni ima uporište te mu to daje snagu i izvrsnu platformu za let - rekla je jednom Pauletta upitana što je tajna njihova dugog braka.

- Radim sve što ona kaže i pri tome šutim. Sve što ona kaže je točno, samo recite ‘da’ - dodao je kroz smijeh glumac koji je sa suprugom obnovio zavjete 1995. godine u Južnoafričkoj Republici. Ceremoniju je predvodio anglikanski nadbiskup Desmond Tutu, južnoafrički aktivist koji je postao poznat po borbi protiv apartheida i Nobelovoj nagradi za mir koju je dobio 1984. godine.

Denzel je kao dječak bio vrlo nesiguran i mrzio je svoj izgled

Denzel Washington Jr. sin je Denzela Washingtona Sr. i Lynne Washington, rođen u njujorškom Bronxu. Otac mu je bio svećenik pentekostalne crkve koji ga je upoznao kako imati javni nastup, dok je od mame učio pripovijedati provodeći sate u salonu ljepote u kojem je radila i slušajući lokalne tračeve. Upravo u tom salonu Washington je upoznao lokalnu propovjednicu koja mu je predvidjela da će jednog dana govoriti milijunima ljudi. Kao i većini djece, Washingtonu se nije sviđalo kako izgleda, a posebno je mrzio razmak između prednjih zubi, ali i mali prst na desnoj ruci koji mu i danas strši pod kutem od oko 45 stupnjeva. Glumac ga je slomio dok je kao dječak igrao košarku i nikad nije otišao kod liječnika da mu ga ispravi.

 Ja živim s njim i vidjela sam njegovu lošu stranu, dobru, ali i tužnu. On zna da u meni ima uporište te mu to daje snagu i izvrsnu platformu za let 

Zbog uličnih tučnjava roditelji su ga poslali u internat

U to doba, dok je imao šest godina, počeo je odlaziti u lokalni “Klub dječaka i djevojčica Amerike”, okupljalište za djecu srednje klase, uglavnom Afroamerikance u kojem su se organizirale razne aktivnosti kako djeca ne bi dane provodila na ulici dangubeći. Poslije je rekao da ga je upravo taj klub spasio od droge, kriminala i nasilja geta. No nedugo zatim brak njegovih roditelja počeo se urušavati, a Washington je sve češće počeo upadati u ulične tučnjave. Roditelji su tada odlučili njega i stariju sestru Lucile poslati u internat. Buduća zvijezda tada je imala samo 14 godina, no poslije je shvatio da je odlazak iz Bronxa bio svojevrsna prekretnica u njegovu životu.

- Ta mi je odluka promijenila život. Ne bih preživio da sam nastavio smjerom u kojem sam išao. Dečki s kojima sam se tada družio do sada su već zajedno odslužili 40 godina zatvora. Bili su to dobri dečki, no ulica je učinila svoje - rekao je glumac i dodao kako je jako zahvalan svojoj majci koja mu nikad nije dala da posustane.

Dečki s kojima sam se tada družio do sada su već zajedno odslužili 40 godina zatvora. Bili su to dobri dečki, no ulica je učinila svoje

- Nikad nije digla ruke od mene iako sam toliko griješio u školi da su me slali kući. Ona bi me samo poslala natrag u školu - rekao je glumac.

Njihov najstariji sin danas je igrač američkog nogometa

Nakon razvoda Denzel je živio s mamom, a kontakt s ocem izgubio je sve do 20-ih. Ime je dobio po svojem ocu, a on svoje po liječniku koji ga je porodio, dr. Denzelu. Glumac često napominje kako se njegovo i očevo ime različito izgovaraju iako se isto pišu. Očevo ima naglasak na prvom slogu, a njegovo na zadnjem. Kao dječak sanjao je da će postati liječnik, no sudbina ga je odvela na sveučilište u Fordhamu gdje je diplomirao novinarstvo, a usput se zainteresirao i za glumu te je i nju završio. Kratko je glumio u kazalištu u San Franciscu i filmu “Wilma” gdje je upoznao Paulette.

- Učinio mi se zgodan, no zaljubila sam se u njegovu osobnost. Onda mi je sinulo da to zapravo uopće nije loš paket - rekla je poslije Pauletta. Nakon kratkog boravka u San Franciscu Washington se vratio u New York gdje je glumio u off-Broadway predstavama. Uloga liječnika Philipa Chandlera u seriji “St. Elsewhere”, u kojoj je glumio 1982. godine, donijela mu je početnu slavu. 

Učinio mi se zgodan, no zaljubila sam se u njegovu osobnost. Onda mi je sinulo da to zapravo uopće nije loš paket 

Oženili su se 1983. godine, ali i dobili prvog sina Johna Davida koji je danas igrač američkog nogometa. Paralelno sa serijom Washington se pripremao i za ulogu Stevea Bika u filmu “Krik za slobodom”, za koju je 1988. nominiran za Oscara za najbolju sporednu ulogu. U međuvremenu je 1987. dobio još jedno dijete, djevojčicu Katiu.

Mislio je da će biti propovjednik a ne glumac

- Na svijetu postoje samo četiri žene. Ona koju oženiš, majka, kći i sve ostale. Dok to imaš na umu, sve će biti u redu - rekao je glumac. Nakon uloge Bika za Washingtona je uslijedio niz izvrsnih ponuda - film “Moćni Quinn”, a zatim i “Slava” koji mu je donio prvog Oscara 1990. za najbolju sporednu mušku ulogu u kojoj je utjelovio Tripa, odbjeglog roba koji se pridružio vojski Unije. No nije se klonio ni “laganijih” tema, pa je glumio i u nekoliko komedija te adaptaciji Shakespeareova djela “Puno vike ni za što”. Washington i Pauletta su 1991. dobili blizance Malcolma i Oliviju, a sina su nazvali u čast Malcolma Littlea, borca za prava crnaca kojeg je glumac poslije i utjelovio na filmu. Uvijek je držao do svojeg podrijetla i ponosio se bojom kože te nikad, čak ni na počecima karijere, nije želio prihvatiti uloge koje na bilo koji način omalovažavaju Afroamerikance. Odbio je nekoliko uloga. Osim toga, konstantno je odbijao glumiti scene seksa ponavljajući kako je on obiteljski čovjek duboke vjere koji svaki dan čita Bibliju i koji je zamalo završio kao propovjednik.

Na svijetu postoje samo četiri žene. Ona koju oženiš, majka, kći i sve ostale. Dok to imaš na umu, sve će biti u redu

- Dio mene još ponekad zna reći: ‘Možda ti je, Denzele, suđeno da propovijedaš’. Imao sam priliku glumiti velike ljude i propovijedati kroz njihove riječi. Svoj talent shvaćam ozbiljno i želim ga koristiti za dobre stvari - rekao je Denzel. Dok je bio dječak, obitelj se svaki dan okupljala u molitvi pa je mali Washington vjerovao kako je uz njega anđeo čuvar koji mu se i ukazao.

- Imao je krila i pomalo je sličio mojoj sestri. Kad sam otvorio vrata sobe, svjetlost je ušla, a anđeo nestao. Mama je rekla da je to vjerojatno moj anđeo čuvar - kaže glumac. 

Godinu dana poslije Washington je opet nominiran za Oscara, ovoga puta za glavnu ulogu u filmu “Malcolm X”. Svakoj se ulozi maksimalno posvetio pa je tako kako bi odigrao boksača Rubina “Hurricanea” Cartera u filmu “The Hurricane” skinuo 18 kilograma i vježbao 16 mjeseci po četiri sata na dan. Akademija ga je za tu ulogu nagradila još jednom nominacijom za Oscara. I mnogi su mislili da će je sigurno dobiti. Kad nije, svi su mislili da je zakinut. Samo dvije godine poslije dobio je Oscara za glavnu ulogu u filmu “Dan obuke”

Kad govorim o svojoj divnoj djeci, sve zasluge idu mojoj jedinoj Pauletti. Ona je podigla našu obitelj sama

- Ljudi mi često govore: ‘Čestitam, konačno si dobio Oscara’, a ja im odgovaram da mi je ovo već drugi. Nije mi bitno je li za sporednu ili glavnu ulogu - rekao je Washington koji se te večeri upisao u povijest zajedno s Halle Berry. Bilo je to prvi put da je dvoje Afroamerikanaca odnijelo kipiće za glavnu mušku i žensku ulogu. Nedugo zatim proglašen je najseksi muškarcem na svijetu.

- Sebe ne shvaćam baš preozbiljno. Nije da prolazim kraj ogledala i kažem si: ‘Hej ti, seksi čovječe’ - objasnio je tada glumac koji je već neko vrijeme bio uzor i ponos afro-američke zajednice.

Njegova ljubavna scena s Milom Jovovich u filmu “Dobio je igru” izazvala je stoga pravu rasnu pomutnju i bijes među Afroamerikankama koje su se osjećale pokradeno jer mu je partnerica u filmu bila bjelkinja.

Nakon Oscara za “Dan obuke”, Washington se upisao na listu najplaćenijih glumaca skupa s Jimom Carreyem, Cameron Diaz i Tomom Hanksom, i to ulogom u filmu “Korak ispred” za koju je dobio više od 20 milijuna dolara. Pošto mu je baš sve polazilo za rukom, Washington se okušao i kao redatelj te pisac. “Klub dječaka i djevojčica Amerike”, čiji je glasnogovornik u međuvremenu postao, zamolio ga je da napiše knjigu povodom 100. rođendana kluba. Napisao je “Ruka da me vodi”, kompilaciju inspirativnih priča više od 70 slavnih koja je brzo postala dio liste bestsellera New York Timesa. Svih tih godina dok je Washington osvajao nagrade i pokoravao crvene tepihe, njegova supruga držala se uglavnom u sjeni.

- Kad je riječ o našoj djeci, sve zasluge pripadaju Pauletti. Od početka smo se dogovorili da ih nećemo vući svijetom. Pauletta je bila konstanta koja je bila kod kuće, svaki dan im pravila doručak i učila ih moliti se - rekao je Washington u intervjuu s Oprah. Ona je, pak, istaknula kako je uopće nisu zabrinjavale silne obožavateljice i kokete koje su bile oko njezina supruga jer bi se on uvijek vraćao njoj. Štoviše, bivša američka ljepotica izjavila je da joj čak laska što je njezin suprug toliko poželjan. 

Denzel je suprugu dosad, navodno, dvaput prevario

- Apsolutno znam tko je Pauletta. Moja majka me je tako odgojila, a Denzel me je oženio upravo zbog toga. Oduvijek sam sigurna u sebe i to je milost Božja - rekla je. Jedino za čime žali u karijeri, rekao je jednom Washington, činjenica je da je odbio ulogu detektiva Davida Millsa u filmu “Se7en” koju je u konačnici dobio Brad Pitt. Vjerojatno žali i zbog intervjua s Barbarom Walters u kojem je indirektno priznao da je suprugu prevario.

Gluma je samo način da se zaradi za život. Obitelj je život. Kad dobijete dijete, znate da je upravo to smisao svega

- S obzirom na to da sam zvijezda, seksualne napasti su oko mene. I moram priznati da nisam uvijek bio savršen - rekao je Washington. Glumca se povezivalo s kolegicom Sanaaom Latham s kojom je glumio u filmu “Korak ispred”, no te glasine je zanijekao. Također se pisalo da je bio u dugogodišnjoj vezi s Marvet Britto, PR stručnjakinjom koja je zastupala zvijezde poput Mariah Carey, Kim Cattrall i drugih. Američki tabloidi prenosili su tada izjave njihovih prijatelja koji su tvrdili da Denzel često zna zastraniti, no svaki put kad Pauletta dozna za njegove afere, glumac se izvuče slatkorječivošću. Prošle godine u medijima se pojavila informacija da je suprugu prevario s nepoznatom mlađahnom plavušom i da postoje fotografije koje to dokazuju, no one nikad nisu objavljene. Unatoč glasinama da se Pauletta tada odselila iz obiteljskog doma, Washingtonovi su ostali zajedno, a glumac nikad više nije ponovio nesmotrenu izjavu o varanju supruge. Štoviše, slobodno vrijeme provodi s Paulettom i djecom, a ljetos su snimljeni kako se na jahti grle i ljube poput tinejdžera.

- Gluma je samo način da se zaradi za život. Obitelj je život. Kad dobijete dijete, znate da je upravo to smisao svega - rekao je Washington koji je i veliki dobrotvor.

Za lijekove protiv AIDS-a za djecu u Africi donirao je milijun, dok je dva milijuna dolara donirao sveučilištu na kojem je studirao kako bi obnovili kazalište. No, kako je priznao, sve to ne bi mogao da uz njega nije Pauletta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...