Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
34 komentara

Dikanova mladenačka ambicija: Želio je ići u školu za oficire...

Umirovljenik Josip Radeljak je 1961. upisao Elektrotehnički fakultet u Splitu nakon što je završio srednju školu. Kaže kako u JNA nikada nije želio ići pa je, tvrdi, izbjegao odsluženje vojnog roka

Foto: 24 sata
34 komentara

Ne znam otkud vam takva informacija budući da sam izbjegao odsluženje vojnog roka u bivšoj JNA, ali ne želim vam objasniti kako. Inače, mrzim militarizam i sve vezano za vojsku, rekao nam je umirovljeni splitski poduzetnik. 

POGLEDAJTE VIDEO.

Josip Radeljak (74) možda je zbog protoka vremena, zaboravio na ambiciozne mladenačke ciljeve. Kao mladić od 16 godina morao je, kako je tada nalagao školski kurikulum, pohađati tzv. predvojničku obuku. U knjižici predvojničke obuke, koju su imali svi đaci, na zadnjoj stranici u rubrici važne napomene zapisano je: “Želim ići u školu rezervnih oficira za vrijeme odsluženja vojnog roka”.

RAZLAZ Više ne prati Dikana: 'Miljenica Šešelja' vratila se u Beograd

Ispod je bilješka njegova nastavnika koji preporučuje da se ambicioznom Radeljaku takva želja i ispuni. Isto tako, nije htio objasniti zašto je u knjižici upisan kao Joško, a ne Josip i zašto je pod nacionalnost upisao Jugoslaven, a ne Hrvat. 

- Ja nisam nikakav Joško, ja sam Josip - odbrusio je na naš upit popularni Dikan pa je prekinuo telefonsku vezu.

Foto: 24 sata Zaboravljena knjižica: Radeljak se nije mogao sjetiti podataka i intimnih želja koje je napisao u knjižici vojne obuke

Foto: 24 sata

Na svom Facebook profilu Josip (Joško) Radeljak često komentira politička zbivanja te ističe svoje domoljubne stavove ismijavajući, između ostaloga, ‘Jugoslavene’. 

Istina, u listopadu prošle godine ‘smekšalo’ ga je druženje s Beograđankom Ivanom Stanojević. Crnokosa zavodnica ponosno je šetala špicom dok je Dikana držala pod rukom, a on ju je poveo na obiteljsko druženje za Božić gdje je okupio sina Lea, kći Lanu te najbliže prijatelje. 

Foto: 24 sata

Radeljak i zgodna Beograđanka Ivana viđeni su kako večeraju u poznatom zagrebačkom restoranu. U kakvom su odnosu nisu željeli komentirati, a u vrijeme druženja s Radeljakom na ruci je ponosno nosila prsten. 

KOD ROJSA PO SAVJET Dvaput je dvaput: Radeljak na radu za opće dobro. Opet!

Stanojević je poznata i po tome što je 2015. pozirala u zagrljaju četničkog vojvode Vojislava Šešelja, a dvije godine kasnije postao joj je miliji Dikanov zagrljaj. Sredinom siječnja ove godine Ivana se naglo vratila kući, a Radeljaka je otpratila na društvenoj mreži. Tako je prekinuta još jedna društvena veza šarmantnog veterana.

Nije htio u vojsku nego na fakultet

Radeljak je 1961. upisao Elektrotehnički fakultet u Splitu nakon što je završio srednju školu. Kaže kako u JNA nikada nije želio ići pa je, tvrdi, izbjegao odsluženje vojnog roka.

- Bježao sam od UDBE otkako sam napunio 25 godina - rekao je Radeljak na pitanje sjeća li se kada da je kao mladić maštao o karijeri oficira JNA.

Foto: Ognjen Karabegovic/HaloPix/PIXSELL

Naši partneri pišu
Message