Obavijesti

Show

Komentari 36

Dino Merlin: 'Kada pandemija završi, održat ću turneju života'

Dino Merlin: 'Kada pandemija završi, održat ću turneju života'
5

Pjevač je nedavno objavio spot za svoj treći singl s nadolazećeg 12. albuma 'Jedan dan, jedna noć', a sada se nada turneji čim situacija s korona virusom budem bolja

VIDEO

Nakon dolaska pandemije korona virusa, svi su se morali naviknuti na novo normalno i na promjene koje su uslijedili. Naime, i životi glazbenika promijenili su se te su se morali odreći koncerata jer za njihovo održavanje nije bilo epidemioloških uvjeta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Petko postao Dino Merlin u spotu 'MI' | PETKOMANIJA | Epizoda 3 04:13

Ipak, Dino Merlin, iako nije bilo koncerata, tijekom pandemije nije prestao sa radom. Krajem svibnja objavio je spot za svoj treći singl s nadolazećeg 12. albuma 'Jedan dan, jedna noć', za koji kaže da ima posebno mjesto u njegovom srcu, a inspiriran je po istinitom događaju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Donosim vam novu pjesmu, pjesmu koja ima posebno mjesto u mom srcu, baš kao i istinit događaj koji me inspirirao da je napišem. Ovo je priča o ljubavi koja nikad ne prestaje- riječi su kojima je u svibnju, sarajevski glazbeni virtuoz najavio premijeru nove pjesme, a ona sada na You Tubeu broji preko pet milijuna pregleda.

Dino Merlin ima novi hit: 'Ova pjesma ima posebno mjesto u mom srcu o ljubavi koja traje...'
Dino Merlin ima novi hit: 'Ova pjesma ima posebno mjesto u mom srcu o ljubavi koja traje...'

Zadnji dan listopada prošle godine objavio je i pjesmu 'Mi', apsolutni najveći regionalni hit 2020. godine koji je u prvom danu postigao nevjerojatna 1,2 milijuna pregleda na YouTubeu i zasjao na vrh trending liste u svim zemljama regije. Jednaku eksploziju izazvao je i duet 'Dođi' sa slovensko-crnogorskom umjetnicom Senidom Hajdarpašić, na sceni poznatoj kao Senidah. Duet sada ima preko 12 milijuna pregleda.

Ovaj nagrađivani kantautor, otkrio je za Večernji list kako je tijekom pandemije radio gotovo jednakim intenzitetom kao u jeku turneje spremajući se za nove korake. 

'Imao sam tešku depresiju, to je bio period kad sam bio biljka'
'Imao sam tešku depresiju, to je bio period kad sam bio biljka'

- Posljednji put pred publikom smo nastupili na dočeku 2020. godine na trgu u Skoplju, a koncem 2020. godine priredili smo online koncert "Mir svim dobrim ljudima" za publiku diljem svijeta, koji je nedavno objavljen i na YouTubeu. Novu muziku, koju pripremam već godinama, uspjeli smo još jednom raspakirati, pregledati i vratiti na pult za dalji rad. Nedavno sam čuo od jednog suradnika da ne postoji gotovo umjetničko djelo ili rad, već samo ono koje  smo odlučili smatrati gotovim i pustiti da se otisne na vlastiti put; pandemija nam je svima, čini se, dala produženi rok da odlučimo kad da napustimo vlastito djelo, i ja to vrijeme vrijedno koristim- rekao je Dino Merlin.

Objasnio je ovaj glazbenik i kako pažljivo prate situaciju s korona virusom te da vjeruju da će se uskoro, nakon više od godinu dana, stvoriti uvjeti pod kojima će glazbenici moći održati koncerte.

Lille otpjevala jedan od najvećih hitova velikana Dine Merlina...
Lille otpjevala jedan od najvećih hitova velikana Dine Merlina...

- Pažljivo pratimo situaciju, a činjenicu koju uzimamo u razmatranje je da je na našoj protekloj turneji "Hotel Nacional" bilo blizu milijun posjetitelja na četiri kontinenta - od stadiona i arena u regiji do dvorana i amfiteatara diljem svijeta. U svakom tom gradu volio bih ponovo vidjeti svoju publiku. Uvijek smo nastojali pronaći optimalni balans između performansa, produkcije, publike, tržišta i sveukupnog narativa koji pričamo. Još smo u naponu snaga i s kreativnom i tehničkom ekipom vrijedno i naporno pripremamo, nadamo se, našu najbolju turneju do sada. Mi ćemo napraviti ono što je u našoj moći najbolje što znamo pa što bude neka bude- rekao je ovaj veliki glazbenik.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'
'TKO TO TAMO PJEVA'

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'

Natali Rade u posljednjem izazovu u showu 'Tko to tamo pjeva?' eliminirala je imitatoricu Abbe. Zatim je na kraju lutkar donio 5.000 eura
Hollywood je stigao u Zadar, a stanari odobrili: 'Samo nek' oni snimaju, dali su nam po 700  €'
ZADAR PRETVORILI U MOSUL

Hollywood je stigao u Zadar, a stanari odobrili: 'Samo nek' oni snimaju, dali su nam po 700 €'

Zadarski kvart Voštarnica danima je bio zatvoren za parkiranje, a dio centra grada preko noći pretvorio se u irački Mosul. Stanari nam otkrivaju kako je to biti u žiži zbivanja...