Obavijesti

Show

Komentari 10

Dječica su uvijek znatiželjna: A gdje su ti sobovi i Baka Mraz?

Dječica su uvijek znatiželjna: A gdje su ti sobovi i Baka Mraz?
5

DOČEKALI SU GA Suzana je preživjela srčani udar, a svojim je mališanima poželjela uljepšati nadolazeće božićne blagdane. Iznenenadni Djed joj je pomogao

VIDEO

Jeste li ikad bili u centru svijeta? Jeste li vidjeli svetog Vinka? I gdje vam je sad Baka Mraz, zasuli su pitanjima Djeda Mraza Nikola (13) i Matija (10) Pongrac te njihova sestrična Dajana (3).

Djedica ih je začuđeno gledao. Nije mu bilo jasno kako ga to mogu pitati kad on ima 106 godina, a svake godine obiđe cijeli svijet.

Rastužilo ga mamino pismo

Ispričao im je kako je bio jako mlad kad je prvi put sjeo na sanjke. Imao je 50 godina i bio toliko razigran i nestašan pa je u jednom trenutku sa saonica skočio na soba i pao s njega.

- Nije me boljelo. Odmah sam ustao i nastavio dalje. Tada sam darove nosio baš u Ludbreg. Ovamo dolazim već 56 godina. I vašoj mami i tati sam nekad nosio darove. I djedu i baki - iznenadio je djecu glumac Darko Janeš (58), koji je u Ludbregu kraj Varaždina bio Iznenadni Djed Mraz.

 Mališanima je pričao kako su i njihovi roditelji bili dobra djeca. Zato se rastužio kad je pročitao pismo mame Suzane. Ona je, naime, prošli mjesec imala srčani udar, a otac Josip je početkom godine imao tešku prometnu nesreću. Jedva je ostao živ.

Djed došao Mitsubishijem

Djeca su zbog svega jako zabrinuta i zato je Djedica poželio obradovati dječake. Donio im je legiće Star Wars te slatkiše i slikovnicu za sestričnu Dajanu. Djecu je ipak najviše zanimalo zašto je Djed došao Mitsubishijem umjesto svojim sanjkama.

- Gdje su sobovi ­- pitao je Matija.

Djed je samo tužno uzdahnuo i ispričao im sve o nestašluku jednog soba iz krda, koji mu je iz godine u godinu pomagao raznositi božićne darove.

Sob se ulijenio pa je htio uskočiti u nečiji dimnjak, ali nije znao da to može raditi samo Djedica, pa se ozlijedio, a samo se htio skriti u nečijem domu i malo odspavati.

Rastu li purica i mlinci zajedno

- Sad je na liječenju, pa sam morao uzeti auto. Ali i da je sob zdrav, kako bih saonicama došao kad nema snijega? U moje vrijeme zimi je stalno padao snijeg. Znate li zašto više ne pada? Jer ljudi ne paze na prirodu - upozorio je djecu.

Zanimalo ga je kako se u Ludbregu čuva priroda. Djedica je ispitivao gdje se baca smeće, a mališane je najviše zbunio pitanjem rastu li purica i mlinci zajedno. Djeca su mu spremno odgovarala kako svi paze na čistoću Ludbrega.

- Naš grad je centar svijeta i mora biti čist. Kad ne bismo pazili, ni zrak ne bi bio tako svjež - rekli su.

Dok je baka Ivanka ispred Djedice stavljala domaće kolače, kavu i sokove, unuke je zanimalo zašto s Djedom nije došla i Baka Mraz.

- Puno je djece koju trebamo obići, a njezin je zadatak zamatati darove. Ona čita sva pisma koja mi djeca šalju. Baka je cijelu noć spremala iznenađenja za vas pa je zaspala. Nisam je imao srca buditi pa sam izišao bez doručka - rekao je.

Kad je to čula, baka ga je natjerala da nešto prigrize.

Bitno je čuvati naš planet

Nakon druženja s troje mališana, Djed Mraz je po ulicama i na glavnom gradskom trgu Ludbrega djeci dijelio eko slikovnice. Upozorio ih je da je jako važno pročitati ih jer u njima piše kako će spasiti planet. Zamolio ih je da slikovnice pročitaju i mlađim sestrama i braći kako bi znali čuvati naš planet. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...
UKUSI SE NE POKLAPAJU

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...

I dok publika uvjerljivo podržava Lasagnu, stručni žiri će, izgleda, imati druge favorite

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'
I DALJE JE UPORAN

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'

Pero Jukić izgubio je više od 60 kilograma u showu 'Život na vagi' te je završio kao najbolji među nefinalistima
Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke
BAMBIE THUG

Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke

Bambie, punog imena Bambie Ray Robinson, rođena je kao djevojčica u Corku, a izjašnjava se kao nebinarna osoba. Preferira zamjenice 'oni'